Geen ip adres toegewezen

RBarelds

Nieuw lid
Lid geworden
31 jan 2020
Berichten
21
Waarderingsscore
1
Punten
0
Leeftijd
58
Ik heb een probleem,
Mijn router krijgt geen ip adres toegewezen.
Als ik de kabel rechtstreeks in de laptop doe dan heb ik internet maar als ik het via de router doe dan niet.
 
TS
TS
R

RBarelds

Nieuw lid
Lid geworden
31 jan 2020
Berichten
21
Waarderingsscore
1
Punten
0
Leeftijd
58
Ik heb een probleem,
Mijn router krijgt geen ip adres toegewezen.
Als ik de kabel rechtstreeks in de laptop doe dan heb ik internet maar als ik het via de router doe dan niet.
Even een uitgebreider uitleg:
Het betreft een netwerk op een camping.
Ze hebbem een internet provider en via een switch zitten wij op internet.
Nu begon het met dat internet ging pendelen,5 min. Aan daarna 5 min. Uit enz... dus dacht router resetten maar toen kreeg ik geen IP adres toegewezen dus kan geen gebruik maken van internet via de router. Als ik de internetkabel uit de router haal en rechtstreeks in de laptop doe dan heb ik internet.
Iemand een idee waar ik moet beginnen?
 

Black Tiger

Netwerk hobbyist. :)
Lid geworden
16 sep 2019
Berichten
1.005
Waarderingsscore
172
Punten
0
Locatie
State Penitentiary
Ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Of misschien 24 uur de kabel er uit laten.
Zoals het zich aan hoort krijg de router inderdaad geen ip adres van de DHCP server. Ik heb het voorzichtige vermoeden dat de camping het zo heeft ingeregeld, dat het ip vermoedelijk gekoppeld is aan het eerste het beste mac adres wat zich bekend maakt en je daarna geen ander ip meer krijgt, totdat de lease verloopt.

Waarom die klapperverbinding is, dat durf ik ook niet te zeggen. Kan ook nog eens zijn dat ze de bandbreedte beperkt hebben en de klapperverbinding daardoor is ontstaan, moeilijk te zeggen.
 

Rubensky

NCF Goeroe
Forumleiding
Administrator
Lid geworden
17 okt 2011
Berichten
21.036
Waarderingsscore
369
Punten
0
Als je geen ip adres krijgt op de router, het gaat hier om het externe adres neem ik aan) dan is een van de weinige dingen die je kunt doen contact opnemen met de aanbieder van de verbinding om het te laten controleren.
 
TS
TS
R

RBarelds

Nieuw lid
Lid geworden
31 jan 2020
Berichten
21
Waarderingsscore
1
Punten
0
Leeftijd
58
Ik ga het doorgeven,bedankt voor het meedenken
 

Hans60

Enthousiast
Lid geworden
16 dec 2011
Berichten
2.541
Waarderingsscore
25
Punten
0
Je kunt in de router mogelijk het MAC-adres van je laptop waarmee je wél verbinding krijgt clonen. Dan ziet het netwerk het MAC-adres van je laptop en geeft gewoon een IP-adres aan de router. Welke router heb je?
 
TS
TS
R

RBarelds

Nieuw lid
Lid geworden
31 jan 2020
Berichten
21
Waarderingsscore
1
Punten
0
Leeftijd
58
Ik heb een Tplink archer C2
Het idee is goed zei het niet dat men er mee bezig is en de kabel eruit hebben gehaald dus ook op de laptop geen internet:(
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
24.495
Waarderingsscore
1.132
Punten
0
Leeftijd
42
Hopelijk krijg je er dan een stabielere internet voor terug, zal dus even afwachten worden.
Heb jij geen smartphone met een internet buidel met enkele gb`s? Anders zou je daar tijdelijk een hotspot mee kunnen opzetten.
 
TS
TS
R

RBarelds

Nieuw lid
Lid geworden
31 jan 2020
Berichten
21
Waarderingsscore
1
Punten
0
Leeftijd
58
Ik heb 7gb maar als je tv kijkt via internet ben je er zo door heen.
We wachten rustig af
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
24.495
Waarderingsscore
1.132
Punten
0
Leeftijd
42
Ja dan gaat het hard, het is dan even niet anders.
 

Rubensky

NCF Goeroe
Forumleiding
Administrator
Lid geworden
17 okt 2011
Berichten
21.036
Waarderingsscore
369
Punten
0
Zijn er al ontwikkelingen? Kunnen we nog ergens bij helpen?
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan