• Hulpvragenden in dit forumonderdeel worden enkel geholpen door daartoe bevoegde teamleden.
    Dit is belangrijk, zodat de hulpvragende goed geholpen kan worden zonder (goedbedoelde) aanvullende berichten van andere leden.
    Post een van de leden ondanks alles toch een bericht in zo'n discussie, dan zal dit bericht verwijderd worden.

Gekke dingen die gebeuren

tauri

Vaak hier
Lid geworden
4 jun 2006
Berichten
705
Waarderingsscore
0
Punten
16
Leeftijd
43
Om te beginnen hallo weer allemaal.

Ik heb vreemde dingen die gebeuren op mijn systeem
Ik heb nooit IE geactiveerd of geïnstalleerd maar begint nu ineens op te komen
kan het ook niet verwijderen door het programma TrustedInstaller.
Verder krijg ik via een opstartprogramma ineens popups van dames die willen afspreken met me

Please help me
hier zijn de logjes van FRST
 

Bijlagen

Laatst bewerkt:

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Hallo Tauri, we gaan kijken
Jij bent hier al tijden lid, de afbeelding in jouw handtekening doet het niet meer!
IMGDumper is een al jarenlang betrouwbare en snelle afbeeldingen server, opgezet door TransIP.


Download
Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit van één van de onderstaande links
Farbar Recovery Scan Tool 32 bit (x86)
Farbar Recovery Scan Tool 64 bit (x64)
Downloadlokatie: Dit programma absoluut naar het bureaublad downloaden dan wel daar naar toe verplaatsen!
Opmerkingen
: Alle openstaande programma's en webpagina's dienen afgesloten te zijn.

Antivirusprogramma en actieve malwarescanners dienen al voor je FRST.exe start gedeaktiveert zijn!
Hier en hier vindt je gegevens hoe antivirusprogramma's en spywarescanners te deaktiveren.

FRST opstarten:
  • Windows 2000 en Windows XP: dubbelklik op FRST.exe.
  • Windows Vista, Windows 7, Windows 8/8.1 en Windows 10: via rechtsklik op FRST.exe of FRST64.exe en kies voor "Als Administrator uitvoeren".

FRST start op:
  • Wanneer het programma is geopend klik dan op de knop Yes bij de disclaimer.
  • Druk vervolgens op de Scan knop.
  • Aansluitend zullen twee logbestanden - FRST.txt en Addition-txt aangemaakt worden en op het bureaublad opgeslagen worden.
.

Voeg beide logs toe aan jouw volgende antwoord.

Hoe de logs bij te voegen, kijk dan hier:
 

tauri

Vaak hier
Lid geworden
4 jun 2006
Berichten
705
Waarderingsscore
0
Punten
16
Leeftijd
43
Hoi Abraham54

je was me net te snel af
ik heb de oorspronkelijke post aangepast met bijlagen en handtekening is weg :p

Ik kom er net ook achter dat opruimen met CCleaner niet werkt want hij loop vast op internet explorer
 
Laatst bewerkt:

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Hoi Tauri, ik ga kijken.
Heb ik een fix voor je, meld ik me terug.
 

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
@tauri - vertel: hoe ben jij aan TACHYON Internet Security 5.0 gekomen?
Dat schijnt een rogue antivirusprogramma te zijn!
 

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Hoi Tauri, die rogue antivirus TACHYON Internet Security 5.0 heeft jouw Windows behoorlijk vernachelt

Je hebt daarom twee opties:

a) of de fix doen en afwachten of jouw Windows weer op orde komt
b) een systeemherstelpunt met datum 20-07-2019 15:19:38 gebruiken om naar een werkende Windows terug te keren.

Ik adviseer jou optie B te nemen en als dat gebeurt is dan twee nieuwe FRST-logs bij te voegen!
 

tauri

Vaak hier
Lid geworden
4 jun 2006
Berichten
705
Waarderingsscore
0
Punten
16
Leeftijd
43
ik zou niet weten hoe ik aan die Tachyon Internet Security kom
Zodra ik die zag heb ik het verwijderd maar blijkbaar toch te laat
 

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Systeemherstel doen!

Klik Computer met rechts aan kies voor Eigenschappen.
In het nieuwe venster klik jij in de linker kolom op Geavanceerde systeeminstellingen.

Dat wederom opent een kleiner venster.

In dat kleine venster klik jij op de tab Systeembeveiliging.
In dat venster kies jij voor de vermelding Systeemherstel.
Klik daar dus op.

Er opent nu een nieuw en groter venster dat alvast een systeemherstelpunt heeft aangevinkt.
Maar dat wil jij niet gebruiken!

Accentueer nu Een ander herstelpunt activeren.
Klik op de knop Volgende.
Je krijgt nu een list met systeemherstelpunten.

Zit daartussen systeemherstelpunt met datum 20-07-2019 15:19:38 , markeer die dan.

Zit die datum er niet tussen, Vink dan Meer herstelpunten weergeven aan.

Vind je nu een goed datum - markeer die dan en klik dan op volgende.

Er opent weer een nieuw venster waarin gevraagd wordt de keuze te bevestigen.
Er staat vermeld voor welk herstelpunt jij hebt gekozen en om welke schijf het gaat (Lokale schijf (C) (Systeem)).

Klik nu op de knop Voltooien en Windows weet nu wat er moet gebeuren.

Stoor de computer vanaf dat moment niet meer en laat Windows zijn werk doen!

Dit zal gepaard gaan met enkele opnieuw opstarten, uiteindelijk zal jouw bureaublad er weer komen met de melding dat het systeem is terug gezet.
 

tauri

Vaak hier
Lid geworden
4 jun 2006
Berichten
705
Waarderingsscore
0
Punten
16
Leeftijd
43
Hoi Abraham,
Systeemherstel heeft zijn werk gedaan hieronder de logjes met bevindingen na systeemherstel
 

Bijlagen

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Het is een wereld van verschil, ziet er nu naar een normale Windows uit!
Ondertussen ook al meer tempo gekregen?

Download de bijgevoegde Fixlist.txt naar de dezelfde locatie of verplaats Fixlist.txt naar waar ook FRST.exe aanwezig is.

Farbar Recovery Scan Tool (FRST.exe) met de fixlist.txt gebruiken
  • Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10: via rechtsklik op
    FRST.exe en kies voor "Als Administrator uitvoeren".
  • Als het programma wordt gestart, klik dan op Ja in de popup.
  • Druk op de Fix knop.
  • Na de fix wordt een logbestand - Fixlog.txt - in dezelfde locatie aangemaakt van waaruit FRST.exe is gestart.
  • Voeg Fixlog.txt als bijlage toe aan jouw volgende bericht.
 

Bijlagen

Aarie25

Moderator
Forumleiding
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
21.568
Waarderingsscore
610
Punten
113
Leeftijd
39
Locatie
Gelderland
Ik ben benieuwd of jou Windows ook weer updates binnen krijgt, want jij loopt al maanden achter.
Jij had versie 1809 17763.379 en die is van 12 maart.
Hopelijk komen de updates nu ook weer binnen en krijg jij update versie 1809 17763.652
 

tauri

Vaak hier
Lid geworden
4 jun 2006
Berichten
705
Waarderingsscore
0
Punten
16
Leeftijd
43
Hoi Abraham54 ,

op de vraag merk als al dat de pc sneller wordt is het antwoord nee
de enige reden daarvoor is was mijn oldtimer pc gewend en sinds kort upgrade gekregen van quad core naar I5 en normale hdd naar ssd
dus mijn verschil was al erg groot
@Aarie25 We zullen zien
ik ga alleen morgen voor paar dagen weg dus kan niet snel meer van antwoorden voorzien
 

Bijlagen

tauri

Vaak hier
Lid geworden
4 jun 2006
Berichten
705
Waarderingsscore
0
Punten
16
Leeftijd
43
119641565462600870.png
misschien dat dit de rede is voor geen updates?
 

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
De error houdt in dat één of meer services uitgeschakeld zijn.

Controleer in Services of onderstaande diensten op de juiste wijze zijn ingesteld:

- Background Intelligent Transfer Server > Opstarttype=Automatisch vertraagd
- DCOM Process Server Launcher > Opstarttype=Automatisch
- Distributed Transaction Coordinator > Opstarttype=Handmatig
- Remote Procedure Call (RPC) > Opstarttype=Automatisch
- RPC Endpoint Mapper > Opstarttype=Automatisch
- Windows Update > Opstarttype=Automatisch

Indien je niet weet hoe in Services te geraken:
  • ga daarvoor naar Start - Uitvoeren:
  • kopieer en plak hierin het volgende: services.msc
  • klik daarna op OK.
    • Uitvoeren kan ook gestart worden door gelijktijdig de "Windowstoets + R-toets" in te drukken.
 

tauri

Vaak hier
Lid geworden
4 jun 2006
Berichten
705
Waarderingsscore
0
Punten
16
Leeftijd
43
bij mij mis ik toch nog iets
Ik heb de service windows update niet :p

11968
 

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Hoi Tauri, laten we de problemen in deze Windows de problemen en Update naar de nieuwste Windows versie om daarmee weer een goedwerkende Windows te krijgen.

Hoe lijkt jou dat?
 

Aarie25

Moderator
Forumleiding
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
21.568
Waarderingsscore
610
Punten
113
Leeftijd
39
Locatie
Gelderland
@Aarie25 deze heb ik nog voor jou
Hij heeft aan dat er fouten zijn opgelost, merk je al verschil?
Ook denk ik dat het advies van Abraham een goed idee is, dus het upgraden naar de nieuwste Windows versie.
 

tauri

Vaak hier
Lid geworden
4 jun 2006
Berichten
705
Waarderingsscore
0
Punten
16
Leeftijd
43
Upgraden naar de nieuwste versie lijkt me wel wat
Hoe doe ik dat?
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan