Opgelost Gekopieërde XP (kloon) opstartbaar maken, hoe ?

GeWij

Gevestigd lid
Lid geworden
16 feb 2016
Berichten
288
Waarderingsscore
12
Punten
18
Leeftijd
45
Hier net om dat even te gaan melden toevallig (warempel iemand die er op zit te wachten, of me dat goedgunstig zo laat geloven). Maar de pc had geen mogelijkheid om te booten vanaf usb, dus vandaar andere pc gebruikt om de installatie te doen, met gewone Hdd werkte dat ook, dus poging leek me de moeite waard. Maar dat is dus het hele euvel wel, dat de installatie met een ssd niet op een andere pc kan. Zelfde nu gedaan met een iets modernere laptop (kon veel eerder niet, iets eerder al wel, maar zat midden in dit gedoe nog), met ook een pentium 4 maar die wel booten kan vanaf usb. Daar werkte de windows instalatie die op de desktop er op gezet was ook niet, maar hem op de laptop zelf geïnstalleerd, en dat werkt gewoon.

Ga kappen ieder geval voor nu met andere pc, kwam later in zin om ook de ide aansluiting te gaan gebruiken van de installatie pc icm converter, nu gewoon de ssd op de sata gebruikt om de instalatie te doen, maar even klaar er mee, ik niet alleen misschien. Bedankt nog maar weer eens, voor alle inbreng. Deze kan om mij dan wel schluss verder.
 

erikdenhouter

Vaak hier
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
702
Waarderingsscore
55
Punten
28
Leeftijd
63
Pentium 4, geheel gewend aan een DVD speler, dat had ook nog geprobeerd gekund.

Over en uit 😉
 

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.508
Waarderingsscore
583
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
In het Bios van de P-4 computer USB-legacy aan zetten.
En bij Boot het F12 Bootmenu activeren.

Dan met de USB verbonden opstarten en zodra het biosscherm komt, op funktietoets F12 tokkelen.
Krijg je dat bootmenu, zal je waarschijnlijk geen USB-stick vermelding hebben maar USB-HD of USB-Harddisk.

Die kies je dan met de pijltoetsen en druk je daarna de Enterknop in.
Dan moet er geboot worden van de USB-stick.

Vermoedelijk dat je in het scherm dan de melding krijgt om op een toets te drukken.

Ik gebruik dan de spatietoets.
 

GeWij

Gevestigd lid
Lid geworden
16 feb 2016
Berichten
288
Waarderingsscore
12
Punten
18
Leeftijd
45
Het is opgelost dor Fat 32 formatteren. Een vage herinnering, een optie ervoor in beeld gegeven moment weet het niet meer, maar het is klaar zo. Bedankt voor de aandacht, voor dit voor de meesten afgedane pc gebeuren.
 
Laatst bewerkt:

GeWij

Gevestigd lid
Lid geworden
16 feb 2016
Berichten
288
Waarderingsscore
12
Punten
18
Leeftijd
45
Of "achterhaalde pc geb...etc......" .

Ps "dor" was "door".
 

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.508
Waarderingsscore
583
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Begrijp ik goed dat XP op nu de SSD draait, die FAT32 geformatteerd is?
Minder stabiel dan NTFS, maar geen onnodig geschrijf naar de disk!
 

erikdenhouter

Vaak hier
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
702
Waarderingsscore
55
Punten
28
Leeftijd
63
En max. 4GB bestanden.
 

GeWij

Gevestigd lid
Lid geworden
16 feb 2016
Berichten
288
Waarderingsscore
12
Punten
18
Leeftijd
45
Ja, ik was op de hoogte van de beperkingen, al moet ik even uitzoeken wat het praktisch inhoud. En "geen onnodig geschrijf naar de disk" je bedoeld dat is bevorderlijk voor de duur en snelheid ? Zal eerst maar afwachten, zie wel als het minder word, of dan wat aan te doen is. Beschouw dit nu verder eerst maar als opgelost.
 

GeWij

Gevestigd lid
Lid geworden
16 feb 2016
Berichten
288
Waarderingsscore
12
Punten
18
Leeftijd
45
En max. 4GB bestanden.
Voor het besturing systeem, maar maakt niks uit toch ? Om even na wat verstreken tijd een beschouwinkje te geven. Andere partities ntfs geformateerd. Praktisch wat dit betreft nog geen problemen ieder geval, tot nu met herschikken van partities, als dit reden van moeilijk doen is tenminste, wel melding in beeld met iets over ntfs error (vandaar dat dit topic me ook in de zin kwam denk ik). ... was 'm nog ff, ik verder met gedoe van nu dus, doeg.
 
Laatst bewerkt:

erikdenhouter

Vaak hier
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
702
Waarderingsscore
55
Punten
28
Leeftijd
63
Voor het besturing systeem, maar maakt niks uit toch ?
Niet voor het besturingssysteem maar voor de schijfformattering, de mogelijkheid dus om bestanden op die partitie op te slaan. FAT32 heeft simpel 4GB als beperking, je kan niet meer dan 4 miljard getallen adresseren (aanspreken) met 32bit. Wat dat praktisch inhoud is vooral op het gebied van video, die kunnen (zeker ongecomprimeerd tijdens bewerking) tientallen GB gaan innemen.
 
Laatst bewerkt:

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.508
Waarderingsscore
583
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Bovendien is XP op FAT32 niet zo stabiel als op NTFS.
 

erikdenhouter

Vaak hier
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
702
Waarderingsscore
55
Punten
28
Leeftijd
63
Ook dat, De NT in NTFS is dezelfde als die van de NT (New Technology) Windows familie besturingssystemen waar XP (en de daaropvolgenden) er eentje van is. En FAT32 heeft meer beperkingen.
 
Bovenaan Onderaan