Opgelost Gekopieërde XP (kloon) opstartbaar maken, hoe ?

GeWij

Gevestigd lid
Hier net om dat even te gaan melden toevallig (warempel iemand die er op zit te wachten, of me dat goedgunstig zo laat geloven). Maar de pc had geen mogelijkheid om te booten vanaf usb, dus vandaar andere pc gebruikt om de installatie te doen, met gewone Hdd werkte dat ook, dus poging leek me de moeite waard. Maar dat is dus het hele euvel wel, dat de installatie met een ssd niet op een andere pc kan. Zelfde nu gedaan met een iets modernere laptop (kon veel eerder niet, iets eerder al wel, maar zat midden in dit gedoe nog), met ook een pentium 4 maar die wel booten kan vanaf usb. Daar werkte de windows instalatie die op de desktop er op gezet was ook niet, maar hem op de laptop zelf geïnstalleerd, en dat werkt gewoon.

Ga kappen ieder geval voor nu met andere pc, kwam later in zin om ook de ide aansluiting te gaan gebruiken van de installatie pc icm converter, nu gewoon de ssd op de sata gebruikt om de instalatie te doen, maar even klaar er mee, ik niet alleen misschien. Bedankt nog maar weer eens, voor alle inbreng. Deze kan om mij dan wel schluss verder.
 

erikdenhouter

Vaak hier
Pentium 4, geheel gewend aan een DVD speler, dat had ook nog geprobeerd gekund.

Over en uit 😉
 

Abraham54

Administrator
Team lid
In het Bios van de P-4 computer USB-legacy aan zetten.
En bij Boot het F12 Bootmenu activeren.

Dan met de USB verbonden opstarten en zodra het biosscherm komt, op funktietoets F12 tokkelen.
Krijg je dat bootmenu, zal je waarschijnlijk geen USB-stick vermelding hebben maar USB-HD of USB-Harddisk.

Die kies je dan met de pijltoetsen en druk je daarna de Enterknop in.
Dan moet er geboot worden van de USB-stick.

Vermoedelijk dat je in het scherm dan de melding krijgt om op een toets te drukken.

Ik gebruik dan de spatietoets.
 

GeWij

Gevestigd lid
Het is opgelost dor Fat 32 formatteren. Een vage herinnering, een optie ervoor in beeld gegeven moment weet het niet meer, maar het is klaar zo. Bedankt voor de aandacht, voor dit voor de meesten afgedane pc gebeuren.
 
Laatst bewerkt:

Abraham54

Administrator
Team lid
Begrijp ik goed dat XP op nu de SSD draait, die FAT32 geformatteerd is?
Minder stabiel dan NTFS, maar geen onnodig geschrijf naar de disk!
 

GeWij

Gevestigd lid
Ja, ik was op de hoogte van de beperkingen, al moet ik even uitzoeken wat het praktisch inhoud. En "geen onnodig geschrijf naar de disk" je bedoeld dat is bevorderlijk voor de duur en snelheid ? Zal eerst maar afwachten, zie wel als het minder word, of dan wat aan te doen is. Beschouw dit nu verder eerst maar als opgelost.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan