Nieuws Google verhelpt opnieuw ernstig beveiligingslek in Chrome

Aarie25

Moderator
Team lid
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
20.922
Reaction score
483
Punten
83
Leeftijd
39
Google heeft voor de tweede keer in nog geen twee weken tijd een ernstig beveiligingslek in de desktopversie van Chrome gepatcht waardoor een aanvaller het onderliggende systeem had kunnen overnemen. Alleen het bezoeken van een kwaadaardige of gecompromitteerde website of het te zien krijgen van een besmette advertentie was voldoende geweest. Er zou geen verdere interactie van de gebruiker zijn vereist.

In tegenstelling tot andere browsers worden ernstige kwetsbaarheden in Chrome zelden door externe onderzoekers gevonden. Inclusief deze kwetsbaarheid zijn er dit jaar pas drie van dergelijke lekken gevonden. Vorig jaar ging het om vier lekken, een "recordaantal" voor de browser. Van 2014 tot en met 2017 werden acht ernstige kwetsbaarheden aan Google gerapporteerd, waarbij er in 2016 geen lekken met een dergelijke impact werden gevonden.

De nu verholpen ernstige kwetsbaarheid bevindt zich in de gebruikersinterface. Verdere details zijn niet gegeven. Het beveiligingslek werd ontdekt door onderzoeker Khalil Zhani. Hoeveel Google de onderzoeker zal betalen voor de melding van het lek is nog niet bekend. Op 10 september kwam Google met een update voor een andere ernstige kwetsbaarheid in Chrome. Ook de beloning voor de onderzoeker die dit probleem rapporteerde is nog niet bekendgemaakt.

Verder zijn er in Chrome 77.0.3865.90 drie andere kwetsbaarheden verholpen waardoor een aanvaller code binnen de context van de browser had kunnen uitvoeren. Het is dan mogelijk om bijvoorbeeld data van andere websites te lezen of aan te passen. Ook kwetsbaarheden om uit de Chrome-sandbox te ontsnappen vallen hieronder. Updaten naar de nieuwste versie zal op de meeste systemen automatisch gebeuren.

Bron Security.nl
 

cashje

Vaak hier
Lid geworden
11 jul 2015
Berichten
958
Reaction score
12
Punten
18
Leeftijd
47
dank je wel.
Ik heb het meteen ge-update.
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
20.922
Reaction score
483
Punten
83
Leeftijd
39

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan