Harde schijf ineens maar 30G i.p.v. 500G zoals ik deze heb gekocht

#1
Hallo

Ik heb een probleempje met een externe harde schijf. deze is nu maar 30G groot, terwijl ik deze met 500G heb gekocht.

Wat ik heb gedaan: Ik heb een nieuwe laptop met windows 8. Bij een nieuwe laptop maak ik altijd een herstel voor windows. Voorheen ging dit via de DVD-ROM. Nu vraagt windows mij om een usb flash drive. Ik heb een backup-schijf aangesloten die ik nog had liggen (500G) en zou later deze data wel kopiren op een schijf die er geschikter voor is.

Tijdens het maken van de herstelstation gaf de computer aan dat de data op de schijf zouden worden gewist (ok, is niet anders, is maar een backup dacht ik) Nadat alles was genstalleerd op deze schijf heb ik alles in een mapje gezet om later op een betere usb-flash drive te zetten (een kleinere die ik nog moet kopen). Op het moment dat ik al mij foto's ed weer wil backuppen zie ik dat deze schijf ineens nog maar 30G groot is. Ik heb het vast niet op de slimste manier aangepakt, maar voorheen ging het maken van een herstelstation ook anders.

Weet iemand hoe ik de schijf weer naar 500G krijg? (Bv hoe ik deze weer terug krijg naar fabrieksinstellingen?) Formatteren helpt niet. Het is zonde om een duur betaalde 500G schijf niet volledig te kunnen gebruiken. En natuurlijk zou ik graag mijn foto's ed weer willen back-uppen

het gaat om de volgende schijf: Elements powered by WD wd5000C035-000.

groetjes Judith
 
#4
dit is misschien een mogelijkheid:
right-click op computer en dan beheren.
dan bij schijfbeheer de betreffende schijf kiezen

welke grootte geeft de schijf hier aan?
 
#5
Daar staat inderdaad dat deze schijf (iets minder dan) 500G groot is. Hij lijkt in 2 delen te zijn gesplitst, waarvan n deel niet actief is. Hoe krijg ik het laatste deel weer actief?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
#7
right-click op het volume dat is aangemaakt en deze verwijderen. en dan in zijn geheel een nieuwe partitie aanmaken.
hoop dat dit voldoende is.
 

Nieuwste berichten