harde schijven

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
26.423
Waarderingsscore
536
Punten
0

Dave

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
15 mei 2005
Berichten
33.869
Waarderingsscore
56
Punten
0
Leeftijd
33
Locatie
België
Open een Windows Powershell als administrator (Windowstoets + X)
Typ SFC /scannow en druk vervolgens op Enter.
Herstart daarna de computer en probeer het nogmaals.
 
TS
TS
F

frederiek_1981

Junior lid
Lid geworden
5 aug 2019
Berichten
99
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leeftijd
40
Open een Windows Powershell als administrator (Windowstoets + X)
Typ SFC /scannow en druk vervolgens op Enter.
Herstart daarna de computer en probeer het nogmaals.
de pc zegt dat hij geen fouten heeft gevonden
 
TS
TS
F

frederiek_1981

Junior lid
Lid geworden
5 aug 2019
Berichten
99
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leeftijd
40
denk dat er nie veel anders opzit dan een formatje :(
 

Enigma147

Bekend gezicht
Lid geworden
25 nov 2020
Berichten
185
Waarderingsscore
52
Punten
0
heeel vreemd dit.

Ik denk dat het weinig uitmaakt, maar probeer dit eens:

Maak een nieuwe user aan met admin rechten en log in als deze gebruiker. Probeer daarna de schijf te hernoemen. Lukt het, dan ligt het aan de profiel van je account, deze is corrupt. Lukt het niet, is het wat anders.

Makkelijkste manier om een gebruiker aan te maken:
open een opdrachtprompt met administrator rechten en gebruik het volgende commando:

Net user /add NieuweGebruikersnaam (wachtwoord)

Wachtwoord is optioneel. Je hebt in principe geen wachtwoord nodig.

Dit voegt de gebruiker toe. Als deze gebruiker ook Administrator rechten nodig heeft dan doe je daarna deze opdracht:

net localgroup administrators NieuweGebruikersnaam /add
 
TS
TS
F

frederiek_1981

Junior lid
Lid geworden
5 aug 2019
Berichten
99
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leeftijd
40
heeel vreemd dit.

Ik denk dat het weinig uitmaakt, maar probeer dit eens:

Maak een nieuwe user aan met admin rechten en log in als deze gebruiker. Probeer daarna de schijf te hernoemen. Lukt het, dan ligt het aan de profiel van je account, deze is corrupt. Lukt het niet, is het wat anders.

Makkelijkste manier om een gebruiker aan te maken:
open een opdrachtprompt met administrator rechten en gebruik het volgende commando:

Net user /add NieuweGebruikersnaam (wachtwoord)

Wachtwoord is optioneel. Je hebt in principe geen wachtwoord nodig.

Dit voegt de gebruiker toe. Als deze gebruiker ook Administrator rechten nodig heeft dan doe je daarna deze opdracht:

net localgroup administrators NieuweGebruikersnaam /add
vind het ook heel vreemd.
heb het net op een andere pc geprobeerd met een usb stick en daar lukt het wel. wat kan ik nu doen
 

Dave

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
15 mei 2005
Berichten
33.869
Waarderingsscore
56
Punten
0
Leeftijd
33
Locatie
België
Maar dat is dus enkel bij het veranderen van de naam. Als je formatteren uitvoert en dan een nieuwe naam geeft bij bijvoorbeeld een usb stick, werkt het wel? Begrijp ik dat goed? Want dat is normaal ook zo. Als je een extern station een naam geeft zonder formatteren, veranderd de naam enkel gedurende de sessie van gebruik.
 
TS
TS
F

frederiek_1981

Junior lid
Lid geworden
5 aug 2019
Berichten
99
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leeftijd
40
Maar dat is dus enkel bij het veranderen van de naam. Als je formatteren uitvoert en dan een nieuwe naam geeft bij bijvoorbeeld een usb stick, werkt het wel? Begrijp ik dat goed? Want dat is normaal ook zo. Als je een extern station een naam geeft zonder formatteren, veranderd de naam enkel gedurende de sessie van gebruik.
de naam veranders niet. enkel in schijfbeheer is hij veranderd. in windows verkenner blijft er altijd lokale schijf staan, ook als ik deze formateer. heb het net op een andere pc gebrobeerd, en daar veranderd de stick direct van naam. dus het moet aan mijn pc liggen waarom hij de naam in windows verkenner niet weergeeft.
 

Dave

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
15 mei 2005
Berichten
33.869
Waarderingsscore
56
Punten
0
Leeftijd
33
Locatie
België
de naam veranders niet. enkel in schijfbeheer is hij veranderd. in windows verkenner blijft er altijd lokale schijf staan, ook als ik deze formateer. heb het net op een andere pc gebrobeerd, en daar veranderd de stick direct van naam. dus het moet aan mijn pc liggen waarom hij de naam in windows verkenner niet weergeeft.
Dat is wel echt heel vaag!

We kijken verder...
Probeer eens je mapopties te resetten.
Open een verkenner scherm en ga bovenaan naar het tabje Beeld
Vervolgens kies je helemaal rechts in de werkbalk voor Opties
Je krijgt nu een schermpje met Mapopties. Daar kies je helemaal rechts beneden voor Standaard instellingen resetten.
Vervolgens kies je in hetzelfde scherm voor tabblad Weergave en klik je opnieuw op Standaard instellingen resetten.
Vervolgens kies je in hetzelfde scherm voor tabblad Zoeken en klik je opnieuw op Standaard instellingen resetten.

Herstart
daarna de computer en probeer het nogmaals.
 
TS
TS
F

frederiek_1981

Junior lid
Lid geworden
5 aug 2019
Berichten
99
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leeftijd
40
Dat is wel echt heel vaag!

We kijken verder...
Probeer eens je mapopties te resetten.
Open een verkenner scherm en ga bovenaan naar het tabje Beeld
Vervolgens kies je helemaal rechts in de werkbalk voor Opties
Je krijgt nu een schermpje met Mapopties. Daar kies je helemaal rechts beneden voor Standaard instellingen resetten.
Vervolgens kies je in hetzelfde scherm voor tabblad Weergave en klik je opnieuw op Standaard instellingen resetten.
Vervolgens kies je in hetzelfde scherm voor tabblad Zoeken en klik je opnieuw op Standaard instellingen resetten.

Herstart
daarna de computer en probeer het nogmaals.
nee, heeft niet opgeleverd. vind het wel raar dat hij het in shcijfbeheer wel juist weergeeft
 
TS
TS
F

frederiek_1981

Junior lid
Lid geworden
5 aug 2019
Berichten
99
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leeftijd
40
Heb nu een versie windows installatie en nog lukt het niet. Iemand een idee
 

erikdenhouter

Gewaardeerd
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
1.332
Waarderingsscore
109
Punten
0
Leeftijd
64
net geprobeert. kan geen *.inf bestand maken.
ook de registeraanpassing werkt niet
Hier doe je iets fout, al weet ik niet wat je wilde doen. Dat *sterretje mag je in ieder geval niet in een bestandsnaam gebruiken, vandaar zo'n melding.
Het komt als antwoord op de link van Lange Pier, en daar wordt gevraagd te kijken naar een bestand genaamd autorun.inf. Stond of staat dat er in de root van die schijf ?
Ook eens voor de volgende bestanden checken in de root:
  • Desktop.ini
  • Autorun.inf
  • Thumbs.db
  • lpk.dll
  • libeay32.dll
  • ssleay32.dll
Het zal om zoiets gaan, want na een verse Windows install kan je moeilijk ergens anders zoeken.
 
TS
TS
F

frederiek_1981

Junior lid
Lid geworden
5 aug 2019
Berichten
99
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leeftijd
40
Hier doe je iets fout, al weet ik niet wat je wilde doen. Dat *sterretje mag je in ieder geval niet in een bestandsnaam gebruiken, vandaar zo'n melding.
Het komt als antwoord op de link van Lange Pier, en daar wordt gevraagd te kijken naar een bestand genaamd autorun.inf. Stond of staat dat er in de root van die schijf ?
Ook eens voor de volgende bestanden checken in de root:
  • Desktop.ini
  • Autorun.inf
  • Thumbs.db
  • lpk.dll
  • libeay32.dll
  • ssleay32.dll
Het zal om zoiets gaan, want na een verse Windows install kan je moeilijk ergens anders zoeken.
hoe kan ik dat vinden in de root van de harde schijf ? gewoon op de schijf die ik dat toch niet staan
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
26.423
Waarderingsscore
536
Punten
0
Gebruik Free Commander en vink aan dat de systeem en verborgen bestanden zichtbaar moeten zijn.

Vraag mij wel af waarom die namen zo belangrijk zijn.
Gebruik zelf Total Commander en gebruik alleen schijfletter en weet waar wat staat.
 
TS
TS
F

frederiek_1981

Junior lid
Lid geworden
5 aug 2019
Berichten
99
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leeftijd
40
Gebruik Free Commander en vink aan dat de systeem en verborgen bestanden zichtbaar moeten zijn.

Vraag mij wel af waarom die namen zo belangrijk zijn.
Gebruik zelf Total Commander en gebruik alleen schijfletter en weet waar wat staat.
ik wil de harde schijven en usb sticks een naam geven. er zit een schijf voor backup bij. een schijf voor men foto's, een schijf voor muziek
 
TS
TS
F

frederiek_1981

Junior lid
Lid geworden
5 aug 2019
Berichten
99
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leeftijd
40
ik wil de harde schijven en usb sticks een naam geven. er zit een schijf voor backup bij. een schijf voor men foto's, een schijf voor muziek
Geen idee hoe ik de verborgen bestanden in free commander te zien krijg. Maar hoe vind ik de root in windows van die harde schijf
 

erikdenhouter

Gewaardeerd
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
1.332
Waarderingsscore
109
Punten
0
Leeftijd
64
De root is gewoon de bovenste map, de ouder of oudste map zullen we maar zeggen.

Je kan ook in de Verkenner verborgen bestanden en extensies zichtbaar zetten, onder het menu 'Beeld'.
 
Laatst bewerkt:

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan