1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Het maken van herstelpunten inschakelen in Windows 10

Discussie in 'Windows 10' gestart door porrelaar, 27 jul 2016.

 1. porrelaar

  porrelaar Lid

  Wanneer je in Windows 10 klikt op Start > Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Systeemherstel en daarna onder Deze pc opnieuw instellen klikt op Aan de slag, dan krijg je weer een kale versie van Windows 10. Je kunt wel kiezen om je persoonlijke bestanden te behouden, maar alle zelf genstalleerde programma's en vaak ook je e-mails ben je kwijt.
  Dat wil je meestal niet. Je zou liever een klein stukje in de tijd teruggaan door een herstelpunt terug te zetten, net zoals je gewend was bij Windows 7.
  Windows 10 maakt echter standaard geen herstelpunten aan. Dat moet je eerst zelf activeren:

  Klik met de rechter muisknop op Start, en daarna klik je op Configuratiescherm > Herstel > Systeemherstel configureren.

  [​IMG]

  Klik op het station waarvoor je herstelpunten wilt kunnen aanmaken; klik daarna op de knop Configureren.

  In het volgende venster klik je op Systeembeveiliging inschakelen. Je kunt hier ook het maximale gebruik voor systeemherstel instellen. Standaard is dat 4% van die partitie/schijf, maar je kunt ook kiezen voor een groter of kleiner percentage. In onderstaande afbeelding heb ik het maximale gebruik voor herstelpunten op 10% gezet.

  [​IMG]

  Klik daarna onderaan in dat venster eerst op Toepassen en dan op OK.
  In het nog open staande venster Systeemeigenschappen klik je op de knop Maken; er wordt dan een herstelpunt gemaakt voor de stations waarvoor systeembeveiliging is ingeschakeld.

  Voor wie is dit allemaal niet nodig? Voor mensen die regelmatig back-ups maken naar een externe harde schijf. Die zetten in geval van nood de meest recente back-up terug.
  Meer informatie over systeemherstel in Windows 10 vind je onder andere hier: https://www.schoonepc.nl/windows10/..._bijwerken_en_beveiliging.html#systeemherstel
   
 2. cashje

  cashje Vaak hier

  Toppie dank je wel voor de tip.
   
 3. Rubensky

  Rubensky Moderator Medewerker

  Waarom plaats je deze niet in het "handleidingen" onderdeel? Dat is denk ik wel handig. Erg duidelijk en ik denk voor veel mensen zeker bruikbaar.
   
 4. Abraham54

  Abraham54 Administrator Medewerker

  Aan verzoek voldaan.
   
 5. porrelaar

  porrelaar Lid

  @ cashje: graag gedaan

  @ Rubensky: Dat Windows 10 standaard geen herstelpunten aanmaakt, was al eerder op het forum aan de orde gekomen. Najsnarf had het al eens ter sprake gebracht in... (ik moest even zoeken)... dit topic: http://www.nationaalcomputerforum.nl/showthread.php?t=129032
  En Emi had toen al beschreven wat je moest doen in post #3 van dat topic.
  Ik heb het alleen iets uitvoeriger opgeschreven, met een paar afbeeldingen erbij. En ik maakte er een gepinde discussie van, zodat hij wat meer op zou vallen.
  Maar wat mij betreft gaat alle eer naar Najsnarf, Menno Schoone en Emi. (Y)
   
 6. Najsnarf

  Najsnarf Elite lid

  Mwah, ben ik blij dat ik af en toe de nieuwsbrief van meester Menno lees!
   
 7. HansGU

  HansGU Elite lid

  Porrelaar, bedankt!
   
 8. porrelaar

  porrelaar Lid

  Belangrijk: Na iedere grote update moet je zelf diverse instellingen opnieuw controleren en aanpassen. Na installeren van de Jubileumupdate (Anniversary Update) is systeembeveiliging weer uitgeschakeld. Alle zelf gemaakte herstelpunten ben je dan kwijt. Die zullen dan nog wel in Windows.old zitten, maar daar kom je alleen bij door terug te gaan naar de vorige versie van Windows 10 ( dat kan via Start > Instellingen (wordt nu aangegeven met het pictogram van een tandwiel) > Bijwerken en beveiliging > Systeemherstel > Teruggaan naar een vorige versie).
  Het lijkt erop dat Microsoft echt niet wil dat je zelf herstelpunten maakt...
   
 9. Rubensky

  Rubensky Moderator Medewerker

  Dank voor het melden. Nu weet ik dat ik daar ook op moet letten. Misschien handig om dit ook even te vermelden in het topic grote update Windows 10?
   
 10. Emi

  Emi NCF Goeroe

  de eerder aangemaakte herstelpunten worden inderdaad verwijderd maar de instelling betreffende het aanmaken van deze herstelpunten blijft behouden .
   
 11. porrelaar

  porrelaar Lid

  Nope, heb zojuist de Jubileumupdate uitgevoerd op een pc, waarbij voor de C: schijf systeembeveiling was ingeschakeld.
  Nadat de update voltooid was, bleek systeembeveiliging voor de C: schijf uitgeschakeld te zijn.
   
 12. Emi

  Emi NCF Goeroe

  raar want hier stond deze wel degelijk nog ingeschakeld ...enkel de eerder aangemaakte herstelpunten waren verdwenen .
   

Deel Deze Pagina