Nieuws Hoe moet ik Bios update uitvoeren?

#41
Hey aarie,
Als ik in Apparaatbeheer naar alle onderdelen laat zoeken voor nieuwe stuurprogramma's dan krijg ik steeds de melding: de beste stuurprogramma's zijn reeds geïnstalleerd. Moet ik van de fabrikant alle stuurprogramma's downloaden en toch installeren? Dan zal ik hoogstwaarschijnlijk meldingen krijgen dat dit een oudere software versie is van het stuurprogramma?
Wij wachten de kleine zijn nieuwe computer af van Azerty.nl en zal dan de "oude" terug eens Windows met een schone lei uitvoeren. Er zullen dan geen games meer worden gespeeld op dit toestel, mijn vrouw ga deze voor lichte toepassingen gebruiken. Zal daarna zien als met al de hardware die er terug in zit er nog problemen opduiken.

Wanneer we zo ver zijn laat ik hier wat weten, ok?
In elk geval dank voor alle bijstand vriend!
Mvg. Kurt
 

aarie25

Moderator
Medewerker
#43
Hey aarie,
Als ik in Apparaatbeheer naar alle onderdelen laat zoeken voor nieuwe stuurprogramma's dan krijg ik steeds de melding: de beste stuurprogramma's zijn reeds geïnstalleerd. Moet ik van de fabrikant alle stuurprogramma's downloaden en toch installeren?
Hallo Kurt.

Je kunt de dingen van Lange Pier eerst even doen.
Mogelijk dat daar iets uitkomt.

Ook kun je eens kijken welke versies er in apparaat beheer vermeld staan en die vergelijken op de site van de maker. Want Windows heeft niet altijd gelijk.

Maar waren er alleen problemen tijdens het gamen?
 
#44
Hallo Kurt.

Je kunt de dingen van Lange Pier eerst even doen.
Mogelijk dat daar iets uitkomt.

Ook kun je eens kijken welke versies er in apparaat beheer vermeld staan en die vergelijken op de site van de maker. Want Windows heeft niet altijd gelijk.

Maar waren er alleen problemen tijdens het gamen?
Ja enkel tijdens het gamen, maar die pc draait enkel om te gamen omdat de kleine maar deze pc heeft om zijn tijd te verdoen want is krokusvakantie je kent dat hé. Maar zoals afgesproken zal ik verder kijken als zijn pc hier is en die oude terug in mijn handen valt,
 
#46
Ik ben altijd zeer huiverig voor een BIOS update!
Natuurlijk, in 99 van de 100 gevallen gaat het goed.
Maar in dat ene geval.......?
Dan kun je je computer in de vuilnisbak gooien.
Zonder een BIOS kom je je computer met geen mogelijkheid meer in of je moet de chip, met juiste data, vervangen .
Overigens is dit geen hardware item maar een software. De hardware is de bios chip zelf.
Ik hoop dat het goed gaat, of goed is gegaan.
perloc
 
#47
Hoi mensen, de kleine zijn nieuwe pc draait op volle toeren en dus kan ik verder doen met zijn vorige pc, zou deze graag verder kunnen afwerken zodat mijn vrouw ook een goede desktop computer heeft. Alleen mijn vrouw zal de computer gebruiken voor het "lichtere" werk zoals e-mailen, internetten, Facebook, kortom geen zware toepassingen. Computer staat al terug helemaal "clean" en heb toch weeral een vastloper gehad! Maar alles is naar mijn weten al uitgehaald geweest om te testen welke hardware er kan de oorzaak zijn. Behalve het moederbord, processor, geheugenlatjes en voeding. Nu wil ik drastisch te werk gaan en niet verder meer klooien aan deze pc maar zou hem graag voor mijn vrouw gebruiksklaar maken. Daarom denk ik er aan om eventueel een nieuw moederbord erin te proppen die goedkoop maar betrouwbaar is? Is de goedkoopste oplossing denk ik, wat dan volgt zal de processor zijn zeker mochten er daarna nog vastlopers zijn? Of zou ik gelijk moederbord EN processor beter vervangen, welke goedkoopste oplossing zou ik hiervoor dan nemen??? In elk geval wil ik de mensen bedanken die in dit draadje alles hebben gedaan om mij te helpen, grote appreciatie hiervoor!!!
Zou ik nu beter dit draadje sluiten (want het begon met de vraag hoe een BIOS update uit te voeren welke succesvol is voltrokken) en een nieuw beginnen bij "aanschaf en advies" of moet ik hier verder converseren?
Nog eens grote dank lieve mensen en tot binnenkort....
Met vriendelijke groeten, Kurt
 
Laatst bewerkt:

aarie25

Moderator
Medewerker
#48
Hallo Kurt,

Ik zou eerst even de testen van Lange Pier uitvoeren in bericht 42.
Dan kun je veel beter vaststellen wat de oorzaak is, want voor het zelfde geldt koop jij een nieuw moederbord en ligt het aan iets anders.
Geen dank hoor!
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan