[HowTo][I9000] Snel Android ICS installeren

Naxiz

Android freak
#41
Het werkt gewoon hoor.

Heb je wel wipe data & cache gedaan? Als je dat niet doet krijg je meestal vage meldingen/dingen die niet werken.
 
#42
Ja, ik heb perfect de handleiding gevolgd tot in de puntjes.
heb ICS_4.0.3_MR1-RC4.2_I9000 met kernel Semaphore_ICS_1.1.1 genomen en alles werkt prima behalve video afspelen. (Blijkbaar niet enkel youtube maar dus ook zelf opgenomen filmpjes) Ik heb ondertussen beetje opzoek werk gedaan, en daaruit zou et kunnen liggen aan de kernel, ma welke zou ik dan het beste nemen om werkende video te hebben?
grtz
 

Naxiz

Android freak
#43
Semaphore ICS 1.2.0 is nu ook uit. Bij mij gaat het afspelen helemaal goed, behalve bij het doorspoelen soms heel even dat het vastloopt (niet getest in 1.2.0).

Je zou Devil of Icy Glitch kunnen proberen. Let wel op dat het voor de i9000 moet zijn, anders kan je je phone kapot maken!
 
#45
Ook namens mij hartelijk bedankt voor de handleiding. Ging heel makkelijk. Maandag ben ik er mee bezig geweest.

Alleen mijn beeldscherm draait niet meer van mij SGS i9000. Hij blijft in de horizontale (landschaps)modus. Dat is vet irritant!

'Auto rotate' heb ik al een paar keer aan en uit gezet, maar dat werkt niet. Bij niet n programma kantelt het scherm weer verticaal, alleen als ik ga bellen. Maar zodra ik het gesprek beindig, dan gaat ie -hop- weer in de horizontale modus.

Iemand een idee hoe ik het scherm weer laat draaien? Ik zou daar heel blij mee zijn!
 
#47
Welke ROM en kernel heb je nu?

Zelf heb ik nu Slim Beans (Android Jelly Bean) en Semaphore JB 2.0.0b1.
Nu breekt mijn klomp! M'n telefoon vanavond aan de oplader gehangen, haal ik 'm net weer uit en wat denk je: het scherm kantelt weer automatisch!

Probleem opgelost zonder iets te doen dus. Ongelooflijk.

Overigens heb ik de ROM en kernel zoals in het eerste bericht in dit topic werd genoemd. Weet niet welke dat precies zijn? Heb jij dan alweer een betere misschien? Ik dacht dat ik hier wel een tijd mee vooruit zou kunnen.

(Alleen jammer dat ik nu geen FM radio meer heb... Moet ik toch maar Spirit FM gaan kopen, maar ja, ik heb nog nooit een app GEKOCHT!)
 

Naxiz

Android freak
#48
Die ROM uit de eerste post is heel erg verouderd.

Ik raad je aan om CyanogenMod (gewoon de laatste nightly) of Slim ICS te installeren.

Voordeel van CyanogenMod is dat het veel features heeft en zowat elke dag een update, en het voordeel van Slim ICS is dat deze gewoon heel simpel is, dus je batterij gaat minder snel leeg/het is sneller.

Gebruik hierbij de Semaphore of Devil kernel (ook hier moet je zelf maar zien wat je het fijnste vindt).

Er is nu ook Android Jelly Bean, maar dit is nog maar net uit en nog niet zo stabiel. Dit zou je dus later kunnen installeren, of nu een testversie proberen (zoals Slim Beans i.c.m. Semaphore JB of Devil JB).

Zelf gebruik ik nu Slim Beans i.c.m. Semaphore JB.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Succes! En standaard is het installeren van een ROM nu heel makkelijk. Alles wat je hoeft te doen is:
- ROM en kernel op de sd kaart van je telefoon zetten (kernel is optioneel)
- Starten in recovery (VOL UP + HOME + POWER)
- Wipe cache & wipe data/factory reset (& format /system)
- Install zip from sdcard -> ROM
- Install zip from sdcard -> kernel

Op deze manier kan je binnen 5 minuten een nieuwe ROM installeren... :p
 
#49
Dan ga ik voor de SLIM ICS, want de features van Cyanogenmod, daarvan snap ik niet helemaal wat ik er mee moet als 'gewone' gebruiker.

Moet ik trouwens met EFS-folder backuppen voordat ik ga updaten? Dat las ik ergens, maar dat heb ik van de week niet gedaan.

En hoe zorg ik dat ik m'n smsjes, foto's en video's weer makkelijk recover? Want het flashen is dan niet zo veel werk met jouw gebruiksaanwijzing, maar ik wil mijn sms'jes, foto's en video's wel weer allemaal op m'n telefoon! M'n contacten gaat via Google, dat is makkelijk...
 

Naxiz

Android freak
#50
De features van CyanogenMod zijn ook handig voor de 'gewone' gebruiker, je hebt bijvoorbeeld profielen waar je allemaal dingen in kan stellen (status van WiFi, volume (per app)), maar zelf gebruik ik dit nooit.

De EFS folder moet je inderdaad back-uppen, anders raak je je IMEI kwijt. Zou je misschien de eerste 6 cijfers van je huidige IMEI hier kunnen posten? Deze kan je vinden door *#06# in te typen in de kiezer. Dit om te controleren of je IMEI al niet 'beschadigd' is, want de ROM in de starterspost heeft nogal eens problemen hiermee. Ik zal zo een mod PM'en om te vragen of die dat even wil toevoegen aan mijn tut.

Het back-uppen van de EFS folder is trouwens heel makkelijk, gewoon met ES File Explorer (of iets dergelijks) de map /efs zippen en kopieren naar je computer.

Voor het back-uppen van je sms'jes kan je Titanium Back-UP downloaden uit de Play Store. Foto's en video's staan (als het goed is) op je sd kaart en deze wordt niet gewist. Wel kan je voor de zekerheid je sd kaart kopieren naar een map op je computer.
 
#51
Bedankt wederom voor je uitgebreide antwoord! Fijn, ik leer steeds meer.

De eerste zes cijfers van het nummer dat ik krijg te zien zijn: 004999

Nu maar hopen dat ie nog niet beschadigd is.


Update: Zojuist de ES File Explorer gedownload. Als ik op de efs-map sta en dan op 'comprimeren' druk, dan geeft hij aan: 'Comprimeren van null mislukt!' Dat werkt dus niet. Dus ik dacht: dan kopieer ik de efs-map eerst naar m'n sd-kaart en vanaf daar comprimeer ik 'm. Het kopiren naar de SD-kaart lukt, maar daar is de map leeg. Enig idee hoe dit op te lossen?

Update2: Ik heb net nog geprobeerd om de bestanden uit de efs-map n voor n te kopiren naar de sd-kaart, maar dat lukt niet: 'Kopiren van bestand mislukt.'
Misschien moet ik 'm op 'Root verkenner zetten?' Maar als ik in de instellingen van de ES File Explorer 'Root verkenner' (en dan op 'Toestaan' druk), dan krijg ik de melding: 'Root verkenner 'ES File explorer has been denied superuser permissions.'

Update 3: Ja, met wat zoeken kom ik steeds verder. Met de app Super user heb ik ES File Explorer root-toegang gegeven. Nu heb ik de efs-map gekopieerd naar m'n sd en daar kan ik 'm zippen! Ha, ik word steeds handiger. Nu maar hopen dat de bestanden er in nog niet beschadigd zijn bij de ROM+kernel update die ik van de week deed...

Update 4: Nu naar de nieuwste ICS Slim met de laatste kernel Semaphore. Maar is in het Engels en mijn standaardtoetsen onderin het scherm (telefoon, contacten etc.) zijn verdwenen. Nu dus overgeschakeld naar CyanogenMod met Semaphore. Werkt tot nog toe goed! En voelt ook gewoon snel aan, niet anders dan SLIM ICS...


Update 5: Iemand een suggestie hoe ik Google Play aan de praat krijg? In CyanogenMod met Semaphore werkt het niet. Ook niet nadat ik de MarketEnabler downloadde om Google Play weer aan de gang te krijgen. En ook niet met de Gapp-fixer op Goo.im. Ik krijg de melding 'Serverfout'. Iemand een suggestie??
 

Naxiz

Android freak
#52
Dat is een fake IMEI. Gelukkig is dit makkelijk te fixen door even de standaard firmware te flashen met Odin. Deze kan je downloaden op samfirmware.com.

Slim ICS is inderdaad alleen in het Engels, om de ROM zo klein mogelijk te houden.

Google Play zou gewoon moeten werken, heb je gapps wel geflashed en heb je een dataverbinding?
 
#53
Hallo,

Erg bedankt! Het ging allemaal erg makkelijk! Alleen als ik het toestel oop start start hij gewoon op, maar krijg ik het volgende bericht:

Encryption
Unsuccessful

Encryption was interrupted and can't complete. As a result, the data on your phone is no longer accessible.

To resume using your phone, you must perform a factory reset. When you set up your phone after the reset, you'll have an opportunity to restore any data that was backed up to your Google Acount. hieronder stond een button met RESET PHONE


Dus ik heb op Reset Phone gedrukt, krijg ik een plaatje te zien van het android poppetje dat ligt en waar een rood droekje uitsteekt met een uitroepteken erin. (na het rebooten van het toestel)

Wat moet ik doen?!

Met Vriendelijke Groet,
Christiaan
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan