ip vernieuwen

Status
Niet open voor verdere reacties.

frankw

Slumdog millionaire
Lid geworden
5 nov 2003
Berichten
60.341
Waarderingsscore
307
Punten
0
Leeftijd
43
Locatie
Breda
[hand]Een makkelijk scriptje waarmee je makkelijk je ip adres kan vernieuwen en je dns cache kan ledigen.

Open een kladblokbestand en typ daar de volgende tekst in:

echo ipconfig/flushdns
ipconfig/flushdns
echo ipconfig/release
ipconfig/release
echo ipconfig/renew
ipconfig/renew
exit

sla dit bestand nu op, op bijvoorbeeld je buroblad als ipconfig.bat
Dubbelklik op het aangemaakte bat bestand en je ip wordt vernieuwd.

Met dit commando gebeuren de volgende zaken:
- de dns cache wordt geledigd (bezochte websites)
- de netwerkkaart wordt vrij gegeven (gereset)
- aan de netwerkkaart wordt een " nieuw" of opnieuw een ip adres toegekend.

Zit je achter een router wordt door de router een nieuw intern ip adres toegekend (blijft meestal dezelfde) dat vaak begint met 192.168.?.? de router wijst eigenlijk altijd adressen toe die in been bepaalde range zitten dus bijvoorbeeld adressen tussen de 192.168.0.1 / 192.168.0.100 maar hij wijst standaard het eerste de beste opvolgende adres toe. Dus is er al een pc verbonden met als eindcijfer een 1, dan wijst hij naar jou een 2 toe. Was je al 1, dan krijg je opnieuw 1. Aangezien computers (desktops) ook na afsluiten de netwerkkaart wel actief blijft en je met draad verbonden bent, blijf je dit interne ip adres houden ook als je de pc opnieuw aanzet. Vaak in routers kan je de ip range aanpassen, en soms ook een vast intern ip adres toewijzen aan jouw computer.

Maak je gebruik direct van een modem zonder tussenkomst van een router, is dit in principe hetzelfde als hierboven, je krijgt bij een dynamisch ip adres van de inter provider (ISP) een ip adres toegewezen voor een bepaalde tijd (deze tijd is afhankelijk van de provider) doe je bovenstaand commando wordt de netwerkkaart vrijgegeven en wordt daarna door het renew commando (meestal altijd hetzelfde) ip adres weer toegewezen aan jouw computer.

Vandaar ook de titel ip verniewen, waarmee ik bedoel dat je daar niet automatisch een nieuw ip adres meekrijgt, maar je huidige vernieuwt wordt (door vaak dezelfde).

Wat is dan het nut? door het vernieuwen wordt je dns cache geledigd en kunnen soms kleine storingen / netwerkverbindingen zich weer even resetten.

In principe heb je hetzelfde resultaat, als je de netwerkkabel uit je pc zou halen, en daarna de modem (of router) zou resetten.


[/hand]
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan