Kabels opruimen

Status
Niet open voor verdere reacties.

t!m

Verslaafd
[hand]Kabels opruimen


Kabels kabels en nog eens kabels

Kabels in je PC zien er soms niet alleen lelijk uit maar het houd ook nog eens je airflow tegen.
Daarom kun je het beste je kabels fatsoenlijk opruimen. Hoe je dat kunt doen ga ik hier uitleggen.


Hoe ga je beginnen?

Wat ik persoonlijk het handigste vind is de kabels van de voeding die je niet gebruikt aan de kant leggen. Je gaat je dan bedenken hoe je alle kabels gaat wegwerken en waar je de hardware plaats. Je kunt het beste de bovenste 5,25” bay vrijlaten, In deze lege bay kun je de kabels verstoppen van je voeding die je niet gebruikt. Sommige behuizingen hebben de mogelijkheid om de andere zijkant ook los te halen, dan kun je de kabels achter je mobo tray verstoppen.


Je kabels PIMPEN

Je kan natuurlijk niet alle kabels wegwerken. Maar deze kun je wel mooier maken.
Voor je brede IDE kabels kun je Rounded IDE kabels gebruiken, deze rounded IDE kabels kun je in veel verschillende kleuren krijgen. De kabels van je voeding kun je sleeven, dit is een soort van kous die je over je kabel trekt en aan de uiteinde doe je wat krimpkous zodat het vast blijft zitten. Tie-wraps zijn natuurlijk ook super handig als je kabels wilt ordenen.

Oke tot nu toe allemaal leuk en aardig maar hoe krijg ik de Molex stekkertjes los van men kabels?

Deze kun je eraf halen met een speciaal tangetje wat je daarvoor kunt kopen maar je kan ook een pincet of iets anders gebruiken. Je drukt de weerhaakjes van de molex naar binnen en je kunt ze eruit schijven. Als je ze er weer vast wil maken trek je de weerhaakjes een beetje uit elkaar en maakt ze weer vast.


Rounded IDE kabelDeze kabels zijn gesleeved
Andere oplossingen

Rounden kabels en sleeving kits kun je kant en klaar kopen maar wil je wat origineels dan kun je natuurlijk zelf aan de slag. Bijvoorbeeld je kabels door een douche slang laten lopen of door een PVC buis. Als je geen zin hebt om naar de winkel te rennen om een sleeve kitje te halen kun je zelf ook met wat tape beginnen:) je trekt de IDE kabel een beetje uit elkaar en rolt deze op. Daarna begin je je kabel in de tape te rollen:p


[/hand]

~~~~~~~~~~​

*mod-edit* : Omdat we na overzetting van tijdelijke --> vaste handleidingen, tutorialtopics sluiten, kunnen evtle reacties op en/of vragen over deze tut, verder gesteld worden in het vragengedeelte van het forum, i.c. bij Hardware (verwijs er dan even bij naar deze tutorial).
Ben je de TS en wil je evtl wat aanpassen, toevoegen, .. contacteer dan even iemand van het NCF-team :)

*
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan