• Hulpvragenden in dit forumonderdeel worden enkel geholpen door daartoe bevoegde teamleden.
    Dit is belangrijk, zodat de hulpvragende goed geholpen kan worden zonder (goedbedoelde) aanvullende berichten van andere leden.
    Post een van de leden ondanks alles toch een bericht in zo'n discussie, dan zal dit bericht verwijderd worden.

kan bestand niet opslaan Virus en beveiliging hebben wijzigingen geblokkeerd

compres

Gewaardeerd
Lid geworden
19 okt 2008
Berichten
1.502
Waarderingsscore
0
Punten
36
Locatie
Zuidlaren
Ik heb Avast als virusscanner/firewall maar ik krijg als melding "virus en beveiliging " niet toegestane wijzigingen zijn geblokkeerd. In open office en Colordraw kan ik geen bestanden opslaan. Ik wil defender uitschakelen via gpedit maar windows kan dat programma niet vinden.
Wie kan mij helpen.
 

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Aangezien je jouw discussie gepost hebt in Andere Besturingssystemen, welk besturingssysteem gebruik jij dan?
Als het toch Windows is, dan even vertellen welke.
 

compres

Gewaardeerd
Lid geworden
19 okt 2008
Berichten
1.502
Waarderingsscore
0
Punten
36
Locatie
Zuidlaren
Het is windows 10. Sorry dat ik de vraag in de verkeerde groep heb gepost. Niet goed opgelet dus, veel te veel met mijn eigen probleem bezig.
 

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Hallo Compres, jouw discussie is nu verplaast.
Ik hoop dat ik jou helpen kan.

Download
Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit van één van de onderstaande links
Farbar Recovery Scan Tool 32 bit (x86)
Farbar Recovery Scan Tool 64 bit (x64)
Downloadlokatie: Dit programma absoluut naar het bureaublad downloaden dan wel daar naar toe verplaatsen!
Opmerkingen
: Alle openstaande programma's en webpagina's dienen afgesloten te zijn.

Antivirusprogramma en actieve malwarescanners dienen al voor je FRST.exe start gedeaktiveert zijn!
Hier en hier vindt je gegevens hoe antivirusprogramma's en spywarescanners te deaktiveren.

FRST opstarten:
  • Windows 2000 en Windows XP: dubbelklik op FRST.exe.
  • Windows Vista, Windows 7, Windows 8/8.1 en Windows 10: via rechtsklik op FRST.exe of FRST64.exe en kies voor "Als Administrator uitvoeren".

FRST start op:
  • Wanneer het programma is geopend klik dan op de knop Yes bij de disclaimer.
  • Druk vervolgens op de Scan knop.
  • Aansluitend zullen twee logbestanden - FRST.txt en Addition-txt aangemaakt worden en op het bureaublad opgeslagen worden.
.

Voeg beide logs toe aan jouw volgende antwoord.

Hoe de logs bij te voegen, kijk dan hier:
 

compres

Gewaardeerd
Lid geworden
19 okt 2008
Berichten
1.502
Waarderingsscore
0
Punten
36
Locatie
Zuidlaren
Ik heb FRST.exe laten draaien maar het log in notepad kan niet worden opgeslagen. wordt geblokkeerd.
Emi: ik heb gpedit opgehaald bij Menno maar uitpakken wordt geblokkeerd. iets met smartscreen?
ik heb een screenshot bijgevoegd
 

Bijlagen

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Heb jij soms de Ransomwarebescherming van Windows Defender geactiveerd?
 

compres

Gewaardeerd
Lid geworden
19 okt 2008
Berichten
1.502
Waarderingsscore
0
Punten
36
Locatie
Zuidlaren
dat heb ik niet bewust geactiveerd. Maar mijn Avast abonnement liep af en ik heb toen defender gebruikt. Toen kwam ik deze problemen ook tegen. Na de verlenging van het Avast abonnement was het probleem voorbij. En ik heb deze week een april?update gehad van Windows10.
 

compres

Gewaardeerd
Lid geworden
19 okt 2008
Berichten
1.502
Waarderingsscore
0
Punten
36
Locatie
Zuidlaren
Ja, gevonden smartscreen stond op waarschuwing en app controle ook. Alles nu uit gezet.

probleem opgelost? ik kan weer bestanden opslaan.
 
Laatst bewerkt:

compres

Gewaardeerd
Lid geworden
19 okt 2008
Berichten
1.502
Waarderingsscore
0
Punten
36
Locatie
Zuidlaren
toch nog maar frst.exe gedraaid. Misschien komen we nog loslopende problemen tegen.
Zou U er nog even naar willen kijken.
 

Bijlagen

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Waarschuwing: onderstaande bewerking is enkel voor deze computer bedoeld,
het toepassen hiervan in een andere computer zal tot schade in Windows leiden.


We gaan

Farbar Recovery Scan Tool (FRST.exe) opnieuw gebruiken.

Download de bijgevoegde Fixlist.txt naar de dezelfde locatie of verplaats Fixlist.txt naar waar ook FRST.exe aanwezig is.

Farbar Recovery Scan Tool (FRST.exe) met de fixlist.txt gebruiken
  • Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10: via rechtsklik op
    FRST.exe en kies voor "Als Administrator uitvoeren".
  • Als het programma wordt gestart, klik dan op Ja in de popup.
  • Druk op de Fix knop.
  • Na de fix wordt een logbestand - Fixlog.txt - in dezelfde locatie aangemaakt van waaruit FRST.exe is gestart.
  • Voeg Fixlog.txt als bijlage toe aan jouw volgende bericht.
 

Bijlagen

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Tevreden nu en is jouw computer sneller geworden?
 

compres

Gewaardeerd
Lid geworden
19 okt 2008
Berichten
1.502
Waarderingsscore
0
Punten
36
Locatie
Zuidlaren
ja, ik ben tevreden. Hoofdzakelijk merk ik het met de browser, de eerste opstart was altijd heel traag. Nu kan ik gewoon vlot doorwerken.
Bedankt voor de hulp.
 

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Fijn, je mag FRST verijderen.
doe nu het volgende:

Farbar Recovery Scan Tool des installeren -
  • Klik met de rechtermuisknop op
    FRST / FRST64 en selecteer Naam wijzigen.
  • Hernoem het naar Uninstall.exe en druk op Enter op je toetsenbord.
  • Dubbelklik op Uninstall.exe. Jouw computer zal opnieuw opstarten en dit toestaan. FRST zal vervolgens verwijderd worden.
 

Aarie25

Moderator
Forumleiding
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
21.568
Waarderingsscore
610
Punten
113
Leeftijd
39
Locatie
Gelderland
Ik zou wel even jou VLC player bijwerken, want jou versie is van mei 2018.
  • Click on Help > Check for Updates. ...
  • Click on Yes and it will begin downloading the update file immediately. ...
  • Hit the Install button.
  • It will ask for admin privileges. ...
  • The installation wizard will start. ...
  • You will have two options. ...
  • The installer will now extract the files and install the software.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan