Kan de sectie Handleidingen en Tutorials weer afgeschermd worden?

#1
Beste teamleden van het NCF,

Het valt mij op dat de laatste weken door nieuwe leden -uit onbekendheid met het forum- vaak een hulpvraag wordt gesteld in de sectie Handleidingen en Tutorials.
Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een teamlid moet die vraag dan later weer verplaatsen naar het juiste forumonderdeel.
Dat is extra werk dat niet nodig zou hoeven zijn. Ik kan me nog goed herinneren dat gewone leden vroeger zelf geen topic konden aanmaken in de sectie Handleidingen en Tutorials. Dat was voorbehouden aan teamleden. Dat gewone leden dit nu wel kunnen doen komt volgens mij door de verandering van de forumsoftware (van vBulletin naar XenForo), waardoor sommige machtigingen zijn gewijzigd.

Mijn voorstel is om te regelen dat gewone leden, net als vroeger, zelf geen topic kunnen plaatsen in de sectie Handleidingen en Tutorials. Dus terug naar zoals het vroeger was.
Kunnen gewone leden dan helemaal geen handleidingen meer maken? Jawel, net zoals vroeger: zij kunnen hun handleiding dan plaatsen in het onderdeel Tijdelijke handleidingen: https://www.nationaalcomputerforum.nl/forums/tijdelijke-handleidingen.46/
En bovenaan staat daar duidelijk te lezen: "Plaats in deze categorie je tijdelijke tutorials en handleidingen, daarna zal een moderator of admin ze naar het juiste deelforum verplaatsen."
 
#5
Yep, het is je gelukt!
Wanneer ik nu naar het onderdeel Handleidingen en Tutorials ga, dan zie ik niet meer de knop Start topic. Het is dus vanaf nu voor mij, als gewoon lid, niet meer mogelijk om daar een topic te starten.
Ik heb ook gekeken in een aantal subforums van Handleidingen en Tutorials. Ook daar ontbreekt voor mij de knop Start topic.
In de subsectie Tijdelijke handleidingen kan ik nog wel een topic starten.
Prima. Operatie geslaagd.
 
#8
Ja, heel apart dat Lange Pier daar wel een topic kan aanmaken. Ik kan echter niet op zijn topic reageren. En ja, ik ben wel ingelogd:

 

Rubensky

Moderator
Medewerker
#11
Probeerde er inderdaad al op te letten de topics zo snel mogelijk te verplaatsen voor nu is dat niet meer nodig. Mooi dat het geregeld is op deze manier.