Vraag Kan Edge niet installeren

azapel

Junior lid
Lid geworden
13 okt 2008
Berichten
51
Waarderingsscore
1
Punten
8
Locatie
Boskoop
Hoewel ik er eigenlijk geen fan van ben wil ik toch de nieuwste versie van Edge installeren. Dit lukt mij evenwel niet, althans niet op de computer waarmee ik dit bericht plaats. Als ik de voorgestelde procedure volg verschijnt er een bericht zoals in de bijlage. Kennelijk moet ik een toepassing kiezen, maar ik weet niet welke.

Kan iemand mij helpen?

Dank bij voorbaat en vriendelijke groeten,
Aza Pellekooren
 

Bijlagen

  • edge-plaatje.pdf
    38 KB · Weergaven: 16

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
25.915
Waarderingsscore
496
Punten
83
Is gewoon geïnstalleerd, de vraag gaat over of je weblinks met Edge wilt openen.
 

azapel

Junior lid
Lid geworden
13 okt 2008
Berichten
51
Waarderingsscore
1
Punten
8
Locatie
Boskoop
Met alle respect, wat wilt u vanuit Speccy zien, alles?
 

Aarie25

Moderator
Forumleiding
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
22.537
Waarderingsscore
722
Punten
113
Leeftijd
40
Zoals aangegeven is Edge al aanwezig.
Die is al met een eerdere update meegekomen.
Jij hoeft niks met Speccy te doen, dit staat standaard in zijn handtekening voor bepaalde topics :)
 

azapel

Junior lid
Lid geworden
13 okt 2008
Berichten
51
Waarderingsscore
1
Punten
8
Locatie
Boskoop
Helaas is Edge niet meegekomen of ik heb het per ongeluk verwijderd. Ik ga nu 20H2 opnieuw installeren vanaf de USB-stick die ik gelukkig al gemaakt had.
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
25.915
Waarderingsscore
496
Punten
83
Edge was zeker wel meegekomen anders kreeg je die melding niet en de laatste versie is nieuwer dan die in 20H2 zit.
Staat bij start/programma's bij Microsoft Edge.
 

azapel

Junior lid
Lid geworden
13 okt 2008
Berichten
51
Waarderingsscore
1
Punten
8
Locatie
Boskoop
Na herstel en ingebruikstelling van 20H2 staat het icoon van Edge wel op mijn bureaublad maar opstarten verschijnen boodschappen zoals in de bijlagen (edge 1.pdf als eerste en na "OK" edge 2.pdf).
 

Bijlagen

  • edge 2.pdf
    556,4 KB · Weergaven: 7
  • edge 1.pdf
    512,6 KB · Weergaven: 6

Aarie25

Moderator
Forumleiding
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
22.537
Waarderingsscore
722
Punten
113
Leeftijd
40
Heb jij na het ingebruikname van 20H2 de computer al eens herstart?

Ook kun je eens kijken of er fouten zit in jou Windows door het volgende te doen.
De scan gewoon laten lopen en niet onderbreken, ook al blijft hij lang hangen op een bepaalde %
Aan het eind kun je zien of er fouten zijn gevonden en herstelt.

- Open het start menu en typ "cmd"
- Klik het zoekresultaat cmd (command prompt) met rechts aan en kies uitvoeren als administrator
- Bevestig de prompt met ja
- Typ daarna "sfc /scannow" en druk op enter
- Laat ook deze scan lopen en controleer of er fouten worden gevonden
- Voer de scan bij niet herstelde fouten opnieuw uit met "sfc /scannow"
 

Aarie25

Moderator
Forumleiding
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
22.537
Waarderingsscore
722
Punten
113
Leeftijd
40
Ook kun je na de sfc scan de volgende regels gebruiken.
Wel per regel in cmd kopieren en plakken, na de scan kun je de volgende regel weer kopiëren en plakken.

Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
 

azapel

Junior lid
Lid geworden
13 okt 2008
Berichten
51
Waarderingsscore
1
Punten
8
Locatie
Boskoop
De eerste keer dat ik sfc /scannow draaide, leverde dit een foutverslag op dat ik als bijlage toevoeg.
Helaas (dom!, maar ik kan het niet meer veranderen) heb ik uw aanvullende bericht met daarin de "dism"-opdrachten te laat gezien, want toen ik dat ontdekte had ik de 2e sfc al gedraaid, overigens zonder foutmeldingen. Kunt u mij aan de hand van het foutverslag toch nog een advies geven. Vriendelijk dank bij voorbaat.

Vriendelijke groeten,
Aza
 

Aarie25

Moderator
Forumleiding
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
22.537
Waarderingsscore
722
Punten
113
Leeftijd
40
Aangezien er bij de sfc fouten zijn gevonden is het zeker een aanrader de dims ook te laten lopen.
Ik zie nu geen bijlage, is hij wel goed geplaatst?
Ik gebruik zelf imgdumper om een bijlage hier te plaatsen.
 

azapel

Junior lid
Lid geworden
13 okt 2008
Berichten
51
Waarderingsscore
1
Punten
8
Locatie
Boskoop
Inderdaad bleek de bijlage te ontbreken, hierbij alsnog
 

Bijlagen

  • cbs.txt
    193,5 KB · Weergaven: 3

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
25.915
Waarderingsscore
496
Punten
83
Herinstalleer hem eens opnieuw, althans, als die wordt gepakt, anders eerst met Geek uninstallen.
 

Aarie25

Moderator
Forumleiding
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
22.537
Waarderingsscore
722
Punten
113
Leeftijd
40

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
25.915
Waarderingsscore
496
Punten
83
Mijn suggestie werkt alleen als je ook alle verwijzingen uit het register verwijderd, heb het gedaan met Registrar Free, een paar beveiligde sleutel kunnen niet worden gewist maar dat is niet erg, Edge liet zich na een reboot installeren en werkt.
 

azapel

Junior lid
Lid geworden
13 okt 2008
Berichten
51
Waarderingsscore
1
Punten
8
Locatie
Boskoop
Herinstalleer hem eens opnieuw, althans, als die wordt gepakt, anders eerst met Geek uninstallen.
Ook met Geek laat Edge zich niet uninstalleren.
 

azapel

Junior lid
Lid geworden
13 okt 2008
Berichten
51
Waarderingsscore
1
Punten
8
Locatie
Boskoop
Ik zie niks van Edge in de log, dus daarvan is dus niks herstelt.
Laat verder maar rusten, ik wilde Edge uit nieuwsgierigheid testen omdat het programma op een andere computer prima werkt (maar dus op deze niet). Met Firefox kan ik prima uit de voeten.
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
25.915
Waarderingsscore
496
Punten
83
Ook met Geek laat Edge zich niet uninstalleren.
Bij mij werkte dat prima, maar goed, het hoeft al niet meer.
Komt vermoedelijk omdat ik ook het register had ontdaan van alles wat met Edge had te maken, uitgezonderd de beveiligde sleutels maar die waren niet van belang bleek later.
 

Aarie25

Moderator
Forumleiding
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
22.537
Waarderingsscore
722
Punten
113
Leeftijd
40
Laat verder maar rusten, ik wilde Edge uit nieuwsgierigheid testen omdat het programma op een andere computer prima werkt (maar dus op deze niet). Met Firefox kan ik prima uit de voeten.
Dat is ook zeker een goede browser :)
 
Bovenaan Onderaan