• Hulpvragenden in dit forumonderdeel worden enkel geholpen door daartoe bevoegde teamleden.
    Dit is belangrijk, zodat de hulpvragende goed geholpen kan worden zonder (goedbedoelde) aanvullende berichten van andere leden.
    Post een van de leden ondanks alles toch een bericht in zo'n discussie, dan zal dit bericht verwijderd worden.

Opgelost Kaspersky uitgevinkt?

Status
Niet open voor verdere reacties.

Berend Jansen

Gewaardeerd
Lid geworden
16 dec 2013
Berichten
1.177
Waarderingsscore
17
Punten
38
Sinds vanmorgen worden KIS en Dropbox niet meer geladen in Windows 10.
Bij rechtsklikken op een map zijn de Kaspersky-opties grijs:



Malwarebytes vind niks. Alle andere programma's werken prima en er is ook gewoon verbinding met internet.

Het enige wat er gisteren werd gemeld is dat de updateserver van Kaspersky niet kon worden gevonden.
Wat kan hier aan de hand zijn?
 

Berend Jansen

Gewaardeerd
Lid geworden
16 dec 2013
Berichten
1.177
Waarderingsscore
17
Punten
38
Ook in Firefox is de Kaspersky-extensie uitgeschakeld.

 

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Vreemde zaak, we gaan kijken!

Download
Farbar Recovery Scan Tool 32 of 64 bit van één van de onderstaande links
Farbar Recovery Scan Tool 32 bit (x86)
Farbar Recovery Scan Tool 64 bit (x64)
Downloadlokatie: Dit programma absoluut naar het bureaublad downloaden dan wel daar naar toe verplaatsen!
Opmerkingen
: Alle openstaande programma's en webpagina's dienen afgesloten te zijn.

Antivirusprogramma en actieve malwarescanners dienen al voor je FRST.exe start gedeaktiveert zijn!
Hier en hier vindt je gegevens hoe antivirusprogramma's en spywarescanners te deaktiveren.

FRST opstarten:
  • Windows 2000 en Windows XP: dubbelklik op FRST.exe.
  • Windows Vista, Windows 7, Windows 8/8.1 en Windows 10: via rechtsklik op FRST.exe of FRST64.exe en kies voor "Als Administrator uitvoeren".

FRST start op:
  • Wanneer het programma is geopend klik dan op de knop Yes bij de disclaimer.
  • Druk vervolgens op de Scan knop.
  • Aansluitend zullen twee logbestanden - FRST.txt en Addition-txt aangemaakt worden en op het bureaublad opgeslagen worden.
.

Voeg beide logs toe aan jouw volgende antwoord.

Hoe de logs bij te voegen, kijk dan hier:
 

Berend Jansen

Gewaardeerd
Lid geworden
16 dec 2013
Berichten
1.177
Waarderingsscore
17
Punten
38
Ik doe het vanavond, Abraham. Zit nu op de werk-pc (met Windows 8.1), waar Dropbox en KIS het wel gewoon doen.
Gisterochtend heeft KIS gewoon een database-update uitgevoerd, maar gistermiddag was de volgende mislukt.
Ik zal straks overigens eerst eens zien of er een recent systeemherstelpunt is.
 

Berend Jansen

Gewaardeerd
Lid geworden
16 dec 2013
Berichten
1.177
Waarderingsscore
17
Punten
38
Kijk. Ik heb Malwarebytes gestopt, Kaspersky draait blijkbaar niet, dus deze kan ook niet gestopt worden.
Kan het overigens kwaad om zo zonder bescherming onlne te zijn?
 

Bijlagen

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
25.340
Waarderingsscore
453
Punten
83
Deïnstalleer Kaspersky (out-of-date), Windows Defender kan het ook doen.
 

Berend Jansen

Gewaardeerd
Lid geworden
16 dec 2013
Berichten
1.177
Waarderingsscore
17
Punten
38
Het overzicht via mijn Kaspersky geeft ook aan dat gisteren alles om 19.10 uur nog werkte.

 

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Hallo Berend, alles ziet er prima uit, enkel wat LP ook zegt, Kaspersky is out of date, of de melding houdt in dat de virusdatabase verouderd is, of dat de licentie verlopen is.
Noch van Kaspersky zijn er foutmeldingen, noch van Dropbox.

Het kan zomaar een probleem zijn dat samenhangt met de Windows 2004 die jij gebruikt.
 

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Wat doen de knoppen Inschakelen en Update installeren?
 

Berend Jansen

Gewaardeerd
Lid geworden
16 dec 2013
Berichten
1.177
Waarderingsscore
17
Punten
38
Zou een herinstallatie van Kaspersky werken?
Tot gisteren werkte het trouwens nog prima.
Dropbox synchroniseert ook niet meer.
En, zoals ik al vroeg, kan het kwaad zonder bescherming online te zijn?
 

Berend Jansen

Gewaardeerd
Lid geworden
16 dec 2013
Berichten
1.177
Waarderingsscore
17
Punten
38
Wat doen de knoppen Inschakelen en Update installeren?
Niets, evenmin als Kaspersky handmatig starten. Even een ronddraaiend blauw cirkeltje en dat is het. Ook geen melding dat het programma niet gestart kon worden.
 

Berend Jansen

Gewaardeerd
Lid geworden
16 dec 2013
Berichten
1.177
Waarderingsscore
17
Punten
38
De licenties zijn nog 182 dagen geldig, dus daar kan het niet aan liggen.
 

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Haal de nieuwste versie Kaspersky Internetsecurity op en installeer die.
Hou voor het geval dat, de licentie gereed.
 

Berend Jansen

Gewaardeerd
Lid geworden
16 dec 2013
Berichten
1.177
Waarderingsscore
17
Punten
38
Hallo Berend, alles ziet er prima uit, enkel wat LP ook zegt, Kaspersky is out of date, of de melding houdt in dat de virusdatabase verouderd is, of dat de licentie verlopen is.
Noch van Kaspersky zijn er foutmeldingen, noch van Dropbox.

Het kan zomaar een probleem zijn dat samenhangt met de Windows 2004 die jij gebruikt.
Vreemd dat het toch een hele tijd perfect werkte.
 

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Zie mijn vorige bericht.
 

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Wat ik vergeten ben te vermelden, klik de gedownloade setup met recht aan en kies voor "Als administrator uitvoeren"
 

Berend Jansen

Gewaardeerd
Lid geworden
16 dec 2013
Berichten
1.177
Waarderingsscore
17
Punten
38
Wat ik vergeten ben te vermelden, klik de gedownloade setup met recht aan en kies voor "Als administrator uitvoeren"
Even op de andere pc verder, terwijl de Asus bezig is.
Ik was je net voor: de installatie loopt al en is bezig de huidige versie te verwijderen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan