Mensen willen een iPhone, kopen een Android want Apple is te duur. Later komen ze daar op terug want iOS werkt toch mooier.
Nou daar verschillen de meningen toch behoorlijk over. Ik heb ze beiden maar doen mij maar fijn die Android. Idem v.w.b. Apple PC en gewone PC.
Voor veel mensen is wat ik zei misschien niet logisch, maar het ligt er maar helemaal aan voor welk doeleinde je het gebruikt. En aan je beurs.
V.w.b. het koken moet jij dan ook weten dat ligt aan wat je er mee doet. Je hoeft geen spijt te krijgen. Ik heb ooit ons 5 pits RVS fornuis gekocht, daar staat geen merk op, dat kostte 600 euro nieuw, is inmiddels al een 20 jaar oud en nooit spijt gehad dat ik niet die van 1500 gekocht had. Het ding ziet er ook nu nog uit als nieuw. Mensen die hier komen denken vaak dat ie pas een jaar of 3-5 oud is. Altijd hier voor 4 mensen gekookt 6 dagen per week, tot voor enkele jaren geleden, daar gaat een Bora of welk merk dan ook echt niet beter in zijn voor thuis, want voor de rest gas=gas en merk betaal je ook.
Echter in professionele keukens is die situatie heel anders. Daar staat zo'n ding ook zowat de hele dag aan, dan kan teveel bezuinigen zeker in je nadeel gaan werken, logisch. Daar zijn we het zeker dezelfde mening dat je dan voor optimale kwaliteit moet gaan.
Maar we hebben het hier over thuisgebruik, dan is zo'n dure Bora overkill en zijn er best ook uitstekende goedkopere alternatieven die net zo goed voldoen voor die situatie.
In het goedkope segment heb je natuurlijk altijd bagger ook erbij dat is overal mee.
Goedkoop hoeft echter niet altijd duurkoop te zijn, dat is een achterhaald principe.
Ik had gelezen dat het in Limburg per regio verschilt wat ze gebruiken, maar ook per gezin kan het anders zijn.
Ik vraag me echt sterk af of die Connie Derks die dat schreef wel echt afkomstig is uit Limburg. Want mijns inziens klopt van die uitspraak kant nog wal. Daarnaast begint ze al fout want dat vlees ga je niet gelijk bakken als je dat als recept gaat uitgeven. Dat is not done met zuur vlees.
Natuurlijk zijn er verschillen, dat is met alles zo zelfs met simpele soep.
Kijk ik maak ook graag Goulash. Maar als er mensen zijn die geen knoflook lusten of geen paprika, gooi je dat er ook niet in.
Bij origineel zuur vlees hoort officieel goede appelstroom en peperkoek. Maar net zoals bij alle gerichten wijkt dat af van wat je lust. Sommige mensen houden niet van stroop, dus ja dan alleen peperkoek, sommigen beiden niet, sommigen alleen stroop.
Ik had alleen niet gedacht dat er zoveel verschil in vlees zou zitten. In elk geval is de basis dat hier in dat artikel van oudsher paardenvlees voor gebruikt werd wel hetzelfde, maar dat is dan ook het enige.
Dit komt al een heel stuk meer in de richting:
Maak het traditionele en smakelijke Limburgs zuurvlees in je eigen keuken! Een smakelijk recept van uit Zuid-Limburg!
www.visitzuidlimburg.nl
daar staat ook dat je normaliter paardenpoulet of anders liefst runderpoulet gebruikt.
Maar eerst laten inweken. Daar begint zuur vlees mee. Daarmee trekt het zuur in het vlees.
Je kunt het ook doen zonder in te weken als je haast hebt, maar zo hoort het in elk geval niet.
Ook hier weer... paardenpoulet of runderpoulet.
Zuurvlees is een Limburgs streekgerecht, dat wordt bereid met paarden- of rundvlees. Zuurvlees lijkt op stoofvlees en hachee. De naam komt van het vooraf marineren van het vlees in azijn. Maar de smaak is, in tegenstelling tot hachee, zoet. Het zuur van de azijn wordt namelijk ruimschoots...
www.smulweb.nl
alleen gebruik ik geen bloem of soepblokjes.
Zoals gezegd je kunt het met alles maken, zelfs met kipfilet, maar origineel is het paarden- of runderpoulet, door mij graag "hondenbrokken" genoemd.
Belangrijkste is in elk geval wel het lekker laten sudderen zodat het op 't gemak goed op smaak komt. Maar ook niet -te- lang want met zuur vlees hoor je eigenlijk wat brokjes vlees te hebben en niet dat het vlees zover uit een gevallen is dat je alleen nog wat losse sliertjes hebt.
Succes alvast en ben reuze benieuwd of het lukt.
Het is niet zo heel moeilijk, maar kan wel heel lekker zijn.