Maak je eigen FTP server.

Status
Niet open voor verdere reacties.

just--mike

Smartphone Addicted
Lid geworden
18 mrt 2006
Berichten
7.271
Waarderingsscore
123
Punten
0
Leeftijd
35
Locatie
Langeraar, Zuid-Holland, Netherlands, Netherlands
Deze tut is gemaakt door michel van www.mixel.nl
[hand]Inleiding
Het is natuurlijk heel handig als je je bestanden vanaf over uit de wereld kunt bereiken. In deze handleiding ga ik uitleggen hoe je een ftp-server opzet met het programma Bulletproof FTP-server. Met een FTP-serverprogramma zet je een ftp-server op, die je bestanden van buitenaf toegankelijk maakt d.m.v. het ftp-protocol. Je bestanden zijn natuurlijk niet door iedereen te bekijken en te downloaden, alleen als je de een gebruikersnaam en wachtwoord hebt kun je op de ftp-server inloggen.
<o:p>
</o:p>
Om te beginnen moeten we de router poorten voor ftp gaan open zetten dat doe je door je router aan je pc te koppelen en dan de router locatie in typen voor alle typen is er een ander adres dus dat wordt even googlen. Daarna Bulletproof FTP-server gaan downloaden en installeren. Klik hier om BulletProof FTP-server te downloaden. Bulletproof is betaalde software, dus deze versie is 30 dagen te gebruiken.
<o:p> </o:p>
De configuratie
Nu gaan we de FTP-server instellen. Het eerste wat we gaan doen is het toevoegen van een gebruiker, die straks kan inloggen op onze ftp-server.
Klik hiervoor bovenaan op Setup -> User Accounts
<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
bulletproof18vg1.jpg


Nu krijg je het onderstaande scherm te zien:

bulletproof19oi9.jpg


Klik in het rechtervak onder User Accounts met je rechtermuisknop, en klik dan op Add (als je meerdere mensen je ftp server wil laten bekijken met je hun toevoegen dus dan moet je deze stap herhalen).

Bulletproof20.png


Typ nu een naam in voor de account, dit wordt de gebruikersnaam van de gebruiker.

Bulletproof21.png


Onder Access Rights (in het middenste vak) klik je met je rechtermuisknop op Add. We gaan nu de map toevoegen waaruit de gebruiker mag downloaden.

Bulletproof22.png


Selecteer een map. Klik vervolgens aan de rechterkant op de vinkjes voor de rechter die de gebruiker mag hebben (uploaden, downloaden, mappen aanmaken etc.). Bij mij mag de gebruiker alles doen. Klik dan op Select. (dit is een voorbeeld je mag iedere map gebruiken die je wilt.) Wil je meer mappen herhaal deze stap.

Bulletproof23.png


Nu moeten we nog het wachtwoord van de gebruiker veranderen. Onder Setup kun je gewoon de tekst achter Password veranderen. Het hoeft natuurlijk niet dan mag je deze stap overslaan.

Bulletproof25.png


We zijn nog niet klaar, klik nu links op Links & Messages. Het is de bedoeling dat het mogelijk is om in de net ingestelde map snelkoppelingen naar andere locaties op je computer te maken. Standaard is dit uitgeschakeld, dus dat gaan we nu inschakelen. Zet een vinkje voor Links to add to directories. Zet vervolgens een rondje voor Treat as Virtual Directories, en vervolgens weer een rondje voor Resolve Windows shortcuts.
.Klik dan op OK (linksonder).

Bulletproof27.png


In het hoofdscherm van Bulletproof klik je nu linksboven op het bliksemschichtje, en je FTP-server is online.

Bulletproof28.png


Heb je meerdere computers thuis? Dan moet je er wel voor zorgen dat (voor verbindingen van buitenaf), alle binnnekomende verbindingen via poort 21 worden doorgestuurd naar de computer waarop je ftp-server draait.

Nu nog even de statistieken:
Klik bovenaan op de 2 grafiekjes (naar de bokshandschoen), nu krijg je het totale dataverkeer, uptime en nog wat meer te zien.

Bulletproof29.png

<o:p> </o:p>
Dat was het dan nog veel plezier met je FTP Server.
<o:p> </o:p>
Origineel gemaakt door Michel http://www.mixel.nl
Aangepast door keijzer16

bron: Mixel's BulletProof FTP Handleiding op http://www.mixel.nl/index.php?id=bpftps[/hand]
 
Laatst bewerkt door een moderator:
M

Mixel

Gast
Hoi,
keijzer16 heeft aan mij via e-mail toestemming gevraagd of hij de handleiding mocht plaatsen op dit forum, en daar heb ik hem toestemming voor gegeven :)

Groeten,
Michel Brinkhuis
Mixel.nl
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan