• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-stappen-verificatie in.

mac desktop geeft grijs scherm bij opstarten.

markvelde

veldesign
Lid geworden
9 aug 2006
Berichten
810
Waarderingsscore
4
Punten
0
Leeftijd
57
Hallo, sinds een dag start mijn mac op met een grijs scherm, 3 maal piep om de vijf seconden.
Alles geprobeerd wat ik via google kon vinden maar helaas.
Misschien hier iemand die met de gouden tip komt? Mac is refurbished maar draaide na de aankoop 5 jaar geleden prima tot gisteren.

Mark
 

Roxmarie

Gewaardeerd
Lid geworden
3 jul 2010
Berichten
1.380
Waarderingsscore
138
Punten
0
Hier vind ik een hulppagina van Apple, peiptonen die het bios afgeeft.

Verder heb ik geen verstand van Mac.



Drie pieptonen, dan een pauze van 5 seconden, herhalend​


Het geheugen in uw Mac heeft de integriteitscontrole niet doorstaan. Als u geheugen hebt toegevoegd of vervangen, controleert u of het correct is geïnstalleerd.
 
TS
TS
M

markvelde

veldesign
Lid geworden
9 aug 2006
Berichten
810
Waarderingsscore
4
Punten
0
Leeftijd
57
Hier vind ik een hulppagina van Apple, peiptonen die het bios afgeeft.

Verder heb ik geen verstand van Mac.



Drie pieptonen, dan een pauze van 5 seconden, herhalend​


Het geheugen in uw Mac heeft de integriteitscontrole niet doorstaan. Als u geheugen hebt toegevoegd of vervangen, controleert u of het correct is geïnstalleerd.
@Roxmarie , die pagina heb ik al doorlopen maar helaas zonder resultaat.
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
24.879
Waarderingsscore
1.199
Punten
0
Leeftijd
42
Ik kwam iemand met het zelfde probleem tegen en die heeft bij Amac de ram laten vervangen, maar die gaf de zelfde melding. Na het terug plaatsen van de oude ram deed hij het ineens weer.
Ts vermoed dat er een vuiltje ergens tussen heeft gezeten.
Want hij kreeg voor de tijd al deze tip, dus misschien iets om naar te kijken ->

Komt niet vaak voor dat RAM geheugen stuk gaat. Soms (vroeger) wilde het wel eens helpen om ze gewoon even eruit te halen met je stofzuiger ( op zachte zuigstand ) de sleuf van het RAM geheugen uit te zuigen en ze dan weer opnieuw erin te steken.
 
TS
TS
M

markvelde

veldesign
Lid geworden
9 aug 2006
Berichten
810
Waarderingsscore
4
Punten
0
Leeftijd
57
Ik kwam iemand met het zelfde probleem tegen en die heeft bij Amac de ram laten vervangen, maar die gaf de zelfde melding. Na het terug plaatsen van de oude ram deed hij het ineens weer.
Ts vermoed dat er een vuiltje ergens tussen heeft gezeten.
Want hij kreeg voor de tijd al deze tip, dus misschien iets om naar te kijken ->

Komt niet vaak voor dat RAM geheugen stuk gaat. Soms (vroeger) wilde het wel eens helpen om ze gewoon even eruit te halen met je stofzuiger ( op zachte zuigstand ) de sleuf van het RAM geheugen uit te zuigen en ze dan weer opnieuw erin te steken.
Zojuist alles schoongemaakt in de pc maar helaas, nog steeds 3 piepjes, 5 sec niets en weer 3 piepjes.
Scherm blijft grijs. Zoals ze in het leger zeggen "einde oefening"
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
24.879
Waarderingsscore
1.199
Punten
0
Leeftijd
42
Hoeveel geheugen latjes zitten erin?
Als dat er twee zijn, kijk dan eens of hij met 1 wel werkt, test dit bij beide.
Kan natuurlijk zijn dat er 1 niet meer goed werkt.
 
TS
TS
M

markvelde

veldesign
Lid geworden
9 aug 2006
Berichten
810
Waarderingsscore
4
Punten
0
Leeftijd
57
Hoeveel geheugen latjes zitten erin?
Als dat er twee zijn, kijk dan eens of hij met 1 wel werkt, test dit bij beide.
Kan natuurlijk zijn dat er 1 niet meer goed werkt.
1 latje, heb deze in andere sleuf geprobeerd maar hetzelfde effect.
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
24.879
Waarderingsscore
1.199
Punten
0
Leeftijd
42
Als het latje zelf kapot is heeft het geen zin om een andere gleuf te proberen.
Een nieuw latje aanschaffen is ook lastig, want als het probleem niet daar ligt zit je er mee.
Zelf geen Mac gebruiker, maar misschien kun je Apple eens benaderen, want ik zag dat er ook een test tool moet zijn tijdens het opstarten. Maar ik dus niet te zeggen of en hoe dit werkt.
Hun weten dat beter.
 
TS
TS
M

markvelde

veldesign
Lid geworden
9 aug 2006
Berichten
810
Waarderingsscore
4
Punten
0
Leeftijd
57
Als het latje zelf kapot is heeft het geen zin om een andere gleuf te proberen.
Een nieuw latje aanschaffen is ook lastig, want als het probleem niet daar ligt zit je er mee.
Zelf geen Mac gebruiker, maar misschien kun je Apple eens benaderen, want ik zag dat er ook een test tool moet zijn tijdens het opstarten. Maar ik dus niet te zeggen of en hoe dit werkt.
Hun weten dat beter.
Denk idd dat latje kapot is. ben aan het kijken voor ander latje, maar zoals je al zei misschien ligt het daar niet aan. Het probleem is, dat ik best een eind weg woon van de dichtsbijzijnde applestore anders zou ik even binnenspringen.
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
24.879
Waarderingsscore
1.199
Punten
0
Leeftijd
42
Misschien dat je via Marktplaats een goede tweedehands latje kunt vinden.
 
V

Verwijderd lid 166019

Gast
Ben niet vertrouwd met mac, scherm zit er aan vast misschien? Anders ander scherm er op proberen niet waar? Maar zo'n schot voor open doel, vermoed dat idd niet mogelijk is, maar je weet maar nooit.
 
TS
TS
M

markvelde

veldesign
Lid geworden
9 aug 2006
Berichten
810
Waarderingsscore
4
Punten
0
Leeftijd
57
Ben niet vertrouwd met mac, scherm zit er aan vast misschien? Anders ander scherm er op proberen niet waar? Maar zo'n schot voor open doel, vermoed dat idd niet mogelijk is, maar je weet maar nooit.
Beste, nee het is een Imac desktop. Heb deze refurbished aangekocht. Al jaren plezier van gehad.Aan het rondkijken voor RAM Geheugen en anders "einde oefening"'
 
V

Verwijderd lid 166019

Gast
Tot bijna vervelens ging het er net ook over in ander topic, maar cmos b. eruit, randapparatuur zover mogelijk loskoppelen en, na stroom eraf te hebben gehaald, startknop 30 seconden ingedrukt houden om meeste stroom eruit te krijgen en uur, of anders nacht (of dag, of ergens er tussenin), zo te laten staan. Kan zulke euvels nog wel eens verhelpen. Alle sleuven en contacten schoonmaken met isopropol alcohol. Nog genoeg te proberen, maar tijdrovend soms, en kan dat niks helpt, maar denk, leg het maar voor, heeft u nog een optie, waar misschien nog niet bekent mee bent. Valt nog wel één en ander te proberen, mocht dat ook niet werken..
 
Laatst bewerkt door een moderator:
TS
TS
M

markvelde

veldesign
Lid geworden
9 aug 2006
Berichten
810
Waarderingsscore
4
Punten
0
Leeftijd
57
Tot bijna vervelens ging het er net ook over in ander topic, maar cmos b. eruit, randapparatuur zover mogelijk loskoppelen en, na stroom eraf te hebben gehaald, startknop 30 seconden ingedrukt houden om meeste stroom eruit te krijgen en uur, of anders nacht (of dag, of ergens er tussenin), zo te laten staan. Kan zulke euvels nog wel eens verhelpen. Alle sleuven en contacten schoonmaken met isopropol alcohol. Nog genoeg te proberen, maar tijdrovend soms, en kan dat niks helpt, maar denk, leg het maar voor, heeft u nog een optie, waar misschien nog niet bekent mee bent. Valt nog wel één en ander te proberen, mocht dat ook niet werken..
Bedankt voor de tip, meeste al gedaan maar dat iedereen meedenkt geeft toch een extra stimulans.
Dus vandaag maar weer eens proberen.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan