Opgelost Malwarebytes scan duurt extreem lang

cashje

Gewaardeerd
Lid geworden
11 jul 2015
Berichten
1.047
Waarderingsscore
16
Punten
38
Leeftijd
48
Hallo allemaal.
Ik denk een probleem te hebben met malwarebytes.
Als ik een scan uitvoer duurt dit extreem lang.
Ik kies altijd voor een aangepaste scan en vink dat rootkits aan en alleen de C schijf.
Deze scan duurt dan tussen de 14 & 15 uur.
En het lijkt er op dat dit elke keer een beetje langer duurt.
Dit is toch niet zoals het hoort.
Ik moet ook wel zeggen dat mijn pc al een tijd traag opstart.
Doet er zeker 5 minuten over.
Hebben jullie tips voor mij.
Alvast bedankt.
 
Laatst bewerkt:

Aarie25

Moderator
Forumleiding
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
22.677
Waarderingsscore
751
Punten
113
Leeftijd
40
Hallo,

14 tot 15 uur voor een scan hoor ik voor het eerst.
Bij mij is het binnen 8 minuten klaar, maar ik heb ook niet veel op de c schijf staan.
Vind Mbam wel iets met scannen?
Scan ook eens met adwcleaner -> AdwCleaner - gratis Adware Cleaner en Removal Tool | Malwarebytes

Ook kun je kijken of jou schijf nog wel goed is.
 

cashje

Gewaardeerd
Lid geworden
11 jul 2015
Berichten
1.047
Waarderingsscore
16
Punten
38
Leeftijd
48
Mbam vind uiteindelijk niks.
Maar ik zat ook te denken aan de hdd.
Ik zal hem vandaag, controleren
 

Aarie25

Moderator
Forumleiding
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
22.677
Waarderingsscore
751
Punten
113
Leeftijd
40
Dat Mbam niks vind, betekent niet dat er geen virus aanwezig is.
Maar ik denk dat het ook beter is eerst de hdd te controleren.
 

Aarie25

Moderator
Forumleiding
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
22.677
Waarderingsscore
751
Punten
113
Leeftijd
40
Dat ziet er goed uit.
Wat is het merk en type computer?
Welke Windows 10 versie staat erop?
Kijk eens in taakbeheer onder opstarten wat er allemaal opstart.
Bij mij alleen Windows Defender
603b4a9841cbe-111.jpg
 

Veng

Elite lid
Lid geworden
27 nov 2012
Berichten
6.033
Waarderingsscore
70
Punten
48
Het feit dat CrD niet vindt is een goede indicatie maar niet meer dan dat. Er kan toch iets met de HD aan de hand zijn.
Voer ook eens een [ scandisk ] uit.
Ook kan er iets met je filesysteem aan de hand zijn,
Voer in elk geval eens de volgende scan uit:
[ SFC /Scannow ]
en als die iets vindt dat niet gerepareerd kan worden:
[ Dism.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth ]
 

maestro12

Gevestigd lid
Lid geworden
26 mei 2020
Berichten
224
Waarderingsscore
45
Punten
28
Locatie
Roosendaal
Heb je hier altijd al last van gehad?
De WD20EARX is een 5400rpm schijf en staat niet als heel snelle schijf te boek, als je C: partitie dan ook nog erg groot is, loopt de scantijd rap op.
Het trage opstarten kan diverse oorzaken hebben, waaronder dus een trage HDD maar ook andere onderdelen hebben daar invloed op (helaas vertel je niets over de rest van je hardware)
 

cashje

Gewaardeerd
Lid geworden
11 jul 2015
Berichten
1.047
Waarderingsscore
16
Punten
38
Leeftijd
48
Ik heb een packard bell imedia i6603 nl.
Met Windows 10 home.
Het is al wel een oudje maar voldoet voor mij.
Ik heb hier al, wel een hele tijd last van, maar wordt nu wel steeds erger.
Ik dacht misschien aan een format C.
Of misschien een ssd.
 

Veng

Elite lid
Lid geworden
27 nov 2012
Berichten
6.033
Waarderingsscore
70
Punten
48
Een SSD is altijd veel sneller (ik dacht zo'n 6 tot 10 keer). Heb ik jaren geleden al gedaan bij desktop en laptop, beide van 2012.
 

Aarie25

Moderator
Forumleiding
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
22.677
Waarderingsscore
751
Punten
113
Leeftijd
40
Ik dacht misschien aan een format C.
Of misschien een ssd.
Een ssd is zeker een overweging waard.
Zeker als Windows dan helemaal schoon wordt geïnstalleerd.
 

maestro12

Gevestigd lid
Lid geworden
26 mei 2020
Berichten
224
Waarderingsscore
45
Punten
28
Locatie
Roosendaal
Je hebt een (weliswaar oude) i5 processor met 6 Gb intern geheugen, dat zou nog redelijk vlot moeten kunnen werken.
Ik denk dat hier inderdaad de traagheid van de HDD (en partitie grootte) een belangrijke rol speelt, een SSD zal aanzienlijke verbetering brengen.
Als je de ruimte hebt, zou je de oude WD HDD er in kunnen laten zitten voor opslag en een nieuwe SSD voor het besturingssyteem plaatsen, dan hoeft deze ook niet zo gruwelijk groot te zijn (ca. 512 Gb volstaat dan)
Zelf ben ik nogal fan van de Samsung EVO serie, voor zo'n € 60,- á € 70,- heb je daar een 512Gb versie van.
 

cashje

Gewaardeerd
Lid geworden
11 jul 2015
Berichten
1.047
Waarderingsscore
16
Punten
38
Leeftijd
48
Het feit dat CrD niet vindt is een goede indicatie maar niet meer dan dat. Er kan toch iets met de HD aan de hand zijn.
Voer ook eens een [ scandisk ] uit.
Ook kan er iets met je filesysteem aan de hand zijn,
Voer in elk geval eens de volgende scan uit:
[ SFC /Scannow ]
en als die iets vindt dat niet gerepareerd kan worden:
[ Dism.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth ]
Ik probeer bij uitvoeren scandisk te doen als administrator.
Als ik dan op ja klik gebeurt er niks.
 

cashje

Gewaardeerd
Lid geworden
11 jul 2015
Berichten
1.047
Waarderingsscore
16
Punten
38
Leeftijd
48
Je hebt een (weliswaar oude) i5 processor met 6 Gb intern geheugen, dat zou nog redelijk vlot moeten kunnen werken.
Ik denk dat hier inderdaad de traagheid van de HDD (en partitie grootte) een belangrijke rol speelt, een SSD zal aanzienlijke verbetering brengen.
Als je de ruimte hebt, zou je de oude WD HDD er in kunnen laten zitten voor opslag en een nieuwe SSD voor het besturingssyteem plaatsen, dan hoeft deze ook niet zo gruwelijk groot te zijn (ca. 512 Gb volstaat dan)
Zelf ben ik nogal fan van de Samsung EVO serie, voor zo'n € 60,- á € 70,- heb je daar een 512Gb versie van.
Ik heb er ipv 6 GB 8 GB inzitten.
Qua ruimte heb ik niet veel in de kast.
Echt maar voor 1 schijf.
Ik zag idd een Samsung evo 1terra voor €120,00.
Zou dit het nog waard zijn voor mijn oude Pctje.
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
26.028
Waarderingsscore
496
Punten
83
Ik probeer bij uitvoeren scandisk te doen als administrator.
Tis chkdsk /r voor zowel het bestandssysteem als het oppervlak en voor de systeempartitie dien je te herstarten, na de start er verder afblijven tot hij van zelf opnieuw opstart.
 

maestro12

Gevestigd lid
Lid geworden
26 mei 2020
Berichten
224
Waarderingsscore
45
Punten
28
Locatie
Roosendaal
Echt maar voor 1 schijf.
Ik zag idd een Samsung evo 1terra voor €120,00.
Zou dit het nog waard zijn voor mijn oude Pctje.
Klinkt misschien wat oneerbiedig, maar ik zou gaan voor een 512Gb versie en die dan maar ergens op de bodem van de kast vastmaken met dubbelzijdig tape, werkt prima.
 

cashje

Gewaardeerd
Lid geworden
11 jul 2015
Berichten
1.047
Waarderingsscore
16
Punten
38
Leeftijd
48
Tis chkdsk /r voor zowel het bestandssysteem als het oppervlak en voor de systeempartitie dien je te herstarten, na de start er verder afblijven tot hij van zelf opnieuw opstart.
Dank je wel.
Hoort die /r er ook bij?
 

cashje

Gewaardeerd
Lid geworden
11 jul 2015
Berichten
1.047
Waarderingsscore
16
Punten
38
Leeftijd
48
Klinkt misschien wat oneerbiedig, maar ik zou gaan voor een 512Gb versie en die dan maar ergens op de bodem van de kast vastmaken met dubbelzijdig tape, werkt prima.
Dan moet ik eens kijken of ik nog ergens het kabeltje kan in steken
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
26.028
Waarderingsscore
496
Punten
83

cashje

Gewaardeerd
Lid geworden
11 jul 2015
Berichten
1.047
Waarderingsscore
16
Punten
38
Leeftijd
48

Bijlagen

  • Screenshot_2021-02-28-18-38-43-451_com.simplemobiletools.gallery.pro.jpg
    Screenshot_2021-02-28-18-38-43-451_com.simplemobiletools.gallery.pro.jpg
    682,9 KB · Weergaven: 15
  • Screenshot_2021-02-28-18-38-57-471_com.simplemobiletools.gallery.pro.jpg
    Screenshot_2021-02-28-18-38-57-471_com.simplemobiletools.gallery.pro.jpg
    785,4 KB · Weergaven: 13

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan