Advies Microsoft Family Safety

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.526
Waarderingsscore
589
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Microsoft plant veel nieuwe smartphone-apps - met "Family Safety" voor Android en iOS is nu een van de aangekondigde apps gelanceerd.
In tegenstelling tot andere apps voor ouderlijk toezicht bundelt deze app de toegang tot Android-apparaten, Windows en zelfs de Xbox.In de app bevindt zich ook een kaart, waarop de familieleden met hun locatie worden weergegeven - dit moet het gemakkelijker maken om in geval van nood een familielid te vinden. Naast GPS-positionering zijn er nog verschillende andere nuttige functies. Niet alleen de locatie, maar ook de schermtijd kan worden bekeken en elke week is er een wekelijks verslag voor ouders en kinderen.

Verdeeld in apps en apparaten kun je dan zien hoeveel tijd er bijvoorbeeld op de Xbox of PC is doorgebracht en welke apps er veelvuldig zijn gebruikt.

Bovendien kunnen voor alle gezinsleden tijdslimieten worden vastgesteld. Hier is Microsoft een stap verder gegaan dan de klassieke "uur per dag": Limieten kunnen dynamisch worden geconfigureerd met Microsoft Family Safety.
Dit betekent: verschillende limieten voor verschillende apps en de mogelijkheid om rekening te houden met verschillende tijden en dagen van de week. Kinderen kunnen ook verzoeken indienen om de limiet te verhogen.

Ten slotte heeft de app ook filters voor web, apps en consoles. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om content te verbergen die niet geschikt is voor kinderen of om bepaalde websites op een bloklijst te zetten.

De androidapp kan geen Apple apparaten herkennen, maar ook voor iPhone en iPad is er een app.


Meer informatie over de prerelease en hoe deze te verkrijgen:
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan