mini dv camcorder bandjes overzetten naar pc

nicole68

Nieuw lid
Lid geworden
13 jul 2014
Berichten
9
Waarderingsscore
0
Punten
1
Ik heb een samsung vp d381 mini dv camcorder en wil de filmpjes die op de mini bandjes zijn opgenomen overzetten naar de pc. Nu zit er bij de camcorder alleen een kabel met wit, geel, rood uitgangen. Voor zover ik begrijp is deze voor het afspelen van bandjes op een tv scherm. Welke kabel kan ik gebruiken die zowel geschikt is voor mijn camcorder als ook voor mijn pc (medion akoya p2310 d (md 8823). Ik las iets van firewire aansluiting maar heb geen idee wat dat is en of dat ook op mijn pc zit. Ik heb weinig verstand van pc's maar wil het toch graag zelf proberen over te zetten. Wie kan mij helpen?
 

Poelsnip

Gevestigd lid
Lid geworden
24 sep 2013
Berichten
483
Waarderingsscore
0
Punten
16
Met een firewire kabel kun je de beelden overzetten naar je pc. Als je computer geen firewire aansluiting heeft zul je die moeten kopen, dat is niet zo duur, of een firewire->usb converter aanschaffen zodat je camera met je computer kan communiceren. Vermoedelijk zat er bij de camera software om dit om te zetten. Ik heb zelf prima ervaringen met het programma WinDV. Het is een klein, oud en spartaans programma maar het haalt de beelden uitstekend naar de pc voor verdere bewerking.
 

weballey

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
29 mei 2007
Berichten
50.726
Waarderingsscore
18
Punten
38
Firewire kabel en firewire kaart in de computer, plus benodigde software en codec.

Kijk uit met usb-firewire converter kabels, deze zijn vrijwel altijd nep.

Verder is het de vraag of je het aan de praat krijgt, firewire en windows lusten elkaar niet.

Je kunt ook eens kijken wat het kost de bandjes te laten converteren door een gespecialiseerd bedrijf.

De geel-wit-rood aansluitingen zijn stereo geluid en videocomposiet. Als je videokaart een videocomposiet ingang heeft, kan het daar ook mee. Bedenk wel dat dit analoog is en de video dus van mindere kwaliteit.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Poelsnip

Gevestigd lid
Lid geworden
24 sep 2013
Berichten
483
Waarderingsscore
0
Punten
16
Verder is het de vraag of je het aan de praat krijgt, firewire en windows lusten elkaar niet.
Waar baseer je dat op?

Ik heb al mijn video's probleemloos kunnen overzetten (op win7+firewire insteekkaart) met het genoemde WinDV.
 

weballey

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
29 mei 2007
Berichten
50.726
Waarderingsscore
18
Punten
38
Evaring van mijzelf en anderen.

Dan heb je gewoon heel veel geluk gehad.
 

Poelsnip

Gevestigd lid
Lid geworden
24 sep 2013
Berichten
483
Waarderingsscore
0
Punten
16
Ik heb alleen eigen ervaringen dus kan er weinig diepgaand over zeggen. Of ik van geluk moet spreken weet ik niet, daarvoor zou het toch meer dan eens mis moeten gaan lijkt me. Dat doet het dus niet.

Wat ik me ervan herinner toen ik net mijn camera had, en zocht naar een manier om de beelden te capturen, is dat ik de gangbare methoden een hoop gedoe vond. Zowel de bijgeleverde software als die van Sony Vegas stonden mij wat het importeren aangaat tegen. Misschien is dat ook wel een kwestie van smaak.
 

nicole68

Nieuw lid
Lid geworden
13 jul 2014
Berichten
9
Waarderingsscore
0
Punten
1
Dankjewel allemaal voor jullie reacties. Ik ga me erin verdiepen en kijken wat voor mij de beste oplossing is.
 

weballey

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
29 mei 2007
Berichten
50.726
Waarderingsscore
18
Punten
38
Laatst bewerkt door een moderator:

porrelaar

Senior
Lid geworden
17 nov 2011
Berichten
16.523
Waarderingsscore
190
Punten
63
Wel even opletten, want de meeste firewire kaartjes die nu in de handel zijn, hebben een ouderwetse PCI aansluiting. Moderne computers hebben die ouderwetse aansluiting niet meer op het moederbord. In dat geval zul je moeten kiezen voor een firewire kaartje met PCI-e aansluiting. En die zijn wel een stuk duurder...
weballey gaf een link naar Tweakers. Op die pagina kun je aan de linker kant filters instellen, bijv. alleen kaartjes tonen met PCI-e aansluiting.

Maar eerst moet je nagaan wat voor aansluitingen er op jouw moederbord zitten en welke aansluitingen nog vrij zijn.
Daarvoor kun je het gratis programma Speccy gebruiken: http://www.piriform.com/speccy
Hier vind je de handleiding voor Speccy (in het Engels): http://www.piriform.com/docs/speccy/using-speccy
Het programma Speccy geeft een overzicht van jouw pc. Je kunt dat overzicht (als je dat wilt) hier op het forum zetten door een link te plaatsen. Hoe je dat doet wordt op deze pagina uitgelegd: http://www.piriform.com/docs/speccy/using-speccy/publishing-a-speccy-profile-to-the-web.
Je hoeft dus alleen maar die unieke URL te kopiren en in een volgende reactie te plaatsen. Dan kunnen de helpers hier meekijken wat voor aansluitingen jij op het moederbord van je pc hebt.

En nog een aanvulling:
Jij hebt een Medion pc en dat is een verhaal apart. Medion heeft er een handje van om soms speciaal aangepaste moederborden te gebruiken. Ik heb hier zelf ook nog een oude Medion staan. Volgens Speccy (en volgens elk ander onderzoeksprogramma) zitten er 3 slots voor geheugenkaarten op het moederbord van die pc. Dus niet, h! Er zitten maar 2 geheugenslots op. Medion zal die moederborden speciaal zo bij de fabrikant besteld hebben. Scheelt hun weer een paar dubbeltjes per moederbord, maar ik keek lelijk op mijn neus toen ik dacht wat extra werkgeheugen te kunnen bijplaatsen.
De moraal van het verhaal: vertrouw niet blindelings op Speccy, maar maak voordat je iets gaat bestellen ook de pc open en kijk of de benodigde aansluiting ook werkelijk aanwezig is.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan