Advies Mobiele telefoon gehackt, een paar vragen

Black Tiger

Netwerk hobbyist. :)
Lid geworden
16 sep 2019
Berichten
709
Waarderingsscore
100
Punten
0
Locatie
State Penitentiary
Maar hoe is het mogelijk dat degene die dus spooft.
Spoofen is een technisch truukje, er zijn zelfs sites die dat aanbieden, waardoor je kunt doen alsof je het telefoonnummer van een ander gebruikt. SMS wordt ook via telefoonnummer verzonden dus is feitelijk het zelfde truukje.
Je kunt daar met je telefoon niets tegen doen. Men is nu wel aan het kijken naar wetgeving en technische mogelijkheden om spoofing te voorkomen maar dat zal nog wel lang gaan duren voordat zoiets er is.

2-staps verificatie kan goed zijn, zolang je maar 100% zeker weet dat het correct is.

Als je het bestand/ de mail opent op je mobiel of laptop of tablet. Dan kunnen al die apparaten toch geïnfecteerd worden met het virus etc?
Een apparaat wordt niet geinfecteerd bij het openen van een mail, maar dat kan wel gebeuren bij openen van bijv. een bijgevoegd bestand of een link waar je op klikt.
Het voordeel van een e-mail op laptop bekijken is dat je daar met de muis op de link kunt gaan staan zonder er op te klikken en dan zie je wel de daadwerkelijke link verschijnen in de statusbalk van je programma.
Ik kan bijv. een link sturen naar www.virus.nl terwijl als je er op klikt, je uit komt op www.ikbeneenhacker.nl (gewoon voorbeeldje). Als je met de muis dan op de eerste link gaat staan, dan zie je de tweede link wel ergens verschijnen en weet je dus dat die nep is.

Misschien is er ook zo'n mogelijkheid bij GSM, maar dat weet ik niet zeker want ik gebruik gsm niet voor mail.
Maar ook al is zo'n mogelijkheid er ook bij gsm, als je er met je vinger op zit, klik je sneller dan met een muis schuiven.
Dus het kan soms veiliger zijn als er enige twijfel is.
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
23.359
Waarderingsscore
893
Punten
0
Leeftijd
41
@Aarie25

1. Dus op Google drive gedeelte klikken. Back-up van gegevens selecteren. En bij Google One: nu back-up laten maken? Selecteren?
Klopt, dan kun je daarna altijd even in loggen op Google Drive om te kijken of hij jou contacten heeft opgeslagen.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan