Advies Nieuw tab in Firefox

Medjed

Gevestigd lid
Lid geworden
4 nov 2010
Berichten
284
Waarderingsscore
1
Punten
0
Locatie
Utrecht
Hallo,
sinds de laatste update van Firefox kan ik, bij openen van een nieuwe tab, niet meer kiezen op welke pagina wil ik dan komen. Normaal gesproken was dat klik op + (nieiw tab) en krijg je direct Google (of wat je zelf wil instellen). Nu is de optie ALLEEN Firefox Home of blank. Kan ik dat weer terug krijgen en hoe?
Bedankt
 

Rubensky

NCF Goeroe
Forumleiding
Administrator
Lid geworden
17 okt 2011
Berichten
20.576
Waarderingsscore
280
Punten
0
Het kan nog steeds en zit nog altijd op dezelfde plek Klik op de streepjes rechts bovenaan. Instellingen --> Startpagina

2021-06-08 14_51_09-Instellingen.png

Daar kan je het naar wenst invullen.
 

Medjed

Gevestigd lid
Lid geworden
4 nov 2010
Berichten
284
Waarderingsscore
1
Punten
0
Locatie
Utrecht
Bij mij heb ik alleen de optie Blank Page of Firefox. Geen andere. Ik zou met Firefox wel mee kunnen leven alleen zoeken is nu in het adres balk en niet meer zoals google. Vind ik zelf niet handig. Wat ik juist wil is alle nieuwe pagina's, tabs en home hetzelfde = Google.1623157419834.png
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
22.817
Waarderingsscore
790
Punten
0
Leeftijd
40
Als je in de instellingen gaat naar de optie zoeken, kun je daar onder standaard zoekmachine kiezen welke zoekmachine er gebruikt moet worden.
 

Rubensky

NCF Goeroe
Forumleiding
Administrator
Lid geworden
17 okt 2011
Berichten
20.576
Waarderingsscore
280
Punten
0
2021-06-09 09_06_26-Window.png
Even een screenshot zodat je kan zien waar je de standaardzoekmachine kan instellen.
 

Medjed

Gevestigd lid
Lid geworden
4 nov 2010
Berichten
284
Waarderingsscore
1
Punten
0
Locatie
Utrecht
Hmm,.. nee, dit is hem ook niet. Misschien zeg ik het niet goed.
Als ik Firefox eerst opstart dan komt hij direct naar Google. Dat wil ik ook dus bij het openen van een nieuwe tab: direct naar dit hieronder komen zonder dat ik een extra klik moet doen op "home" (wat voor mij Google is). En als ik een search term begin te schrijven dat de tekst in dat venstertje blijft en niet direct naar adres balk springt. Dit heb ik nooit eerder gehad, en sinds het nieuwe update wel. Super irritant.
Search engine was al op Google. 1623229845544.png
 

Bijlagen

  • 1623230049605.png
    1623230049605.png
    20,1 KB · Weergaven: 3

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
22.817
Waarderingsscore
790
Punten
0
Leeftijd
40
Ik zal het vanavond eens nakijken want ik gebruik ook Firefox, maar volgens mij is dat niet mogelijk.
 

maestro12

Gevestigd lid
Lid geworden
26 mei 2020
Berichten
240
Waarderingsscore
55
Punten
0
Locatie
Roosendaal
Wat je volgens mij bedoelt moet je instellen bij
about: preferences#home (spatie tussen : en p weghalen)

Daar vul je in bij 'Startpagina en nieuwe vensters' -> about:newtab
Vervolgens zet je daaronder een vinkje bij 'Zoeken op het web'
Desgewenst kun je het vinkjes daaronder bij 'snelkoppelingen' etc. weghalen.
Geef dan ook nog aan bij 'zoeken' dat Google je standaardzoekmachine is
 

erikdenhouter

Gewaardeerd
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
1.197
Waarderingsscore
87
Punten
0
Leeftijd
64
Als dat allemaal niet lukt heb je nog een tussenoplossing wanneer je als startpagina Google hebt ingevuld: gebruik dan de Home knop door er op midden te klikken, met het scrollwieltje dus. Een middenklik start automatisch een nieuwe tab.
 

Roxmarie

Gewaardeerd
Lid geworden
3 jul 2010
Berichten
1.030
Waarderingsscore
51
Punten
0
Ik zal het vanavond eens nakijken want ik gebruik ook Firefox, maar volgens mij is dat niet mogelijk.


Volgens mij niet in firefox zelf, zie deze afbeeling hierboven, of een leeg tabblad of firefox startpagina.
 

erikdenhouter

Gewaardeerd
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
1.197
Waarderingsscore
87
Punten
0
Leeftijd
64
Ik heb trouwens dezelfde verandering gezien sinds die laatste update, en wat ik nu het vreemdst vind is dat het er vlak voor gewoon nog goed werkte. Toch lees ik dat bij sommigen al heel lang geleden die mogelijkheid om zelf te bepalen welk URL er op een nieuwe tab opent verwijderd is.

Er wordt een Firefox Startpagina geopend met daarin een textbar, met als tekst "Met Google zoeken of voer een tekst in", maar zodra je daar begint te typen verplaatst je tekst en nodige aandacht naar de adresbalk. Dat is onlogisch en een afleiding. En vooral mensen die niet met 10 vingers blind typen moeten nu veel hoger naar hun tekst zoeken.
 

erikdenhouter

Gewaardeerd
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
1.197
Waarderingsscore
87
Punten
0
Leeftijd
64
(Raar. Mij lay-out van het forum in Firefox is sinds een uur totaal vernacheld. Ik wistte mijn cookies van NCF, toen was ik uiteraard uitgelogd, en toen laadde het forum OK. Ik log in, en weer alle opmaak door elkaar, en kapot.)

(OK, opgelost.... Ik heb de buffer van FF gewist (excl. cookies). Is voor het eerst sinds 200x, er stond 1,1 GB in)
 
Laatst bewerkt:

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
22.817
Waarderingsscore
790
Punten
0
Leeftijd
40


Volgens mij niet in firefox zelf, zie deze afbeeling hierboven, of een leeg tabblad of firefox startpagina.

Het klopt wat jij zegt, bij nieuwe tabbladen kun geen url toevoegen.
 

Emi

NCF Goeroe
Lid geworden
18 sep 2012
Berichten
27.584
Waarderingsscore
194
Punten
0
Locatie
beringen /België
dit is niet te wijzigen .. zie regel 1020 bij view-source:about references#home hoe kom je hier aan ..
open het menu en klik op meer hulpmiddelen .. let op dit is niet aan te passen enkel aan te passen door de ontwikkelaars ..
 

Medjed

Gevestigd lid
Lid geworden
4 nov 2010
Berichten
284
Waarderingsscore
1
Punten
0
Locatie
Utrecht
Tja, dan maar weer na 10 jaar terug naar Explorer.. want dit is wel een deal breaker.
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
22.817
Waarderingsscore
790
Punten
0
Leeftijd
40
Ja dat snap ik.
 

erikdenhouter

Gewaardeerd
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
1.197
Waarderingsscore
87
Punten
0
Leeftijd
64
Gewoon het icoon voor 'Nieuwe tab' weghalen en vervangen door 'Home', en dan een middenklik. 'T is even wennen, dat is alles.
 

Leono

Enthousiast
Lid geworden
20 jan 2013
Berichten
2.123
Waarderingsscore
78
Punten
0
Locatie
Zuid-Limburg NL
Vreemd, zeg,

Als ik iets probeer in te typen in het zoekveld op de “nieuwe Firefox pagina” wordt er al na één letter een hele batterij bladwijzer-snelkoppelingen geopend en dan zie je dus helemaal niks meer. (Ik wil voor het gemak alleen bladwijzer-snelkoppelingen zien in de adresbalk).

Volgens mij kun je de nieuwe pagina het beste openen als lege pagina.

Er zijn toch zoekopties genoeg?
 

Roxmarie

Gewaardeerd
Lid geworden
3 jul 2010
Berichten
1.030
Waarderingsscore
51
Punten
0
Als ik iets probeer in te typen in het zoekveld op de “nieuwe Firefox pagina” wordt er al na één letter een hele batterij bladwijzer-snelkoppelingen geopend en dan zie je dus helemaal niks meer. (Ik wil voor het gemak alleen bladwijzer-snelkoppelingen zien in de adresbalk).

Volgens mij kun je de nieuwe pagina het beste openen als lege pagina.

Er zijn toch zoekopties genoeg?
Ik gebruik de legen pagina bij een nieuw tabblad, maar dat is natuurlijk voor ieder wat wils.

Kijk hier eens na onder de instellingen van Firefox.
Zoeksuggesties
Kies hoe suggesties van zoekmachines worden weergegeven.
Zoeksuggesties geven
Zoeksuggesties in adresbalkresultaten tonen
Zoeksuggesties boven browsergeschiedenis tonen in adresbalkresultaten
Zoeksuggesties weergeven in privévensters
Zoeksuggesties worden niet in locatiebalkresultaten getoond, omdat u Firefox hebt geconfigureerd om nooit geschiedenis te onthouden.
Instellingen voor overige adresbalksuggesties wijzigen

En dan nog even hier:
Adresbalk
Bij gebruik van de adresbalk, suggesties weergeven uit
Navigatiegeschiedenis
Bladwijzers
Open tabbladen
Snelkoppelingen
Zoekmachines
Voorkeuren voor zoekmachinesuggesties wijzigen

Zo te lezen zoekt hij bij jou ook in je bladwijzers, loop de instellingen even langs.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan