nieuw werkgeheugen?

Lid geworden
14 apr 2021
Berichten
1
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leeftijd
35
Hoi, ik vroeg me af welke geheugen ik het beste hier in kan doen? mijn geheugen gebruik lijkt erg hoog terwijl ik alleen 1 webbrowser open heb. deze computer is niet zo heel oud toch? wat raden jullie aan?



oudecomputer.jpg
 

Bijlagen

  • oudecomputer.jpg
    oudecomputer.jpg
    342,9 KB · Weergaven: 30

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
26.088
Waarderingsscore
499
Punten
0
Zou een dual-setje nemen en niet een losse erbij van 4GB.

Als je op die HP gaat Googlen kom je uit met een APU AMD proc.
 

Enigma147

Junior lid
Lid geworden
25 nov 2020
Berichten
70
Waarderingsscore
9
Punten
0
Voer onderstaande even uit, dan weten we precies wat in je systeem zit.

Post enkel de link, die je via onderstaand tool verkrijgt.

Download
51ec442687372-sp_64_Canned.png

Speccy van Piriform


Speccy van Piriform opstarten:
  • Windows 2000 en Windows XP: start "Speccy" middels dubbelklikken.
  • Windows Vista, Windows 7, Windows 8/8.1 en Windows 10: start "Speccy" middels rechtsklik en dan kiezen voor Als Administrator uitvoeren.

Speccy van Piriform gebruiken:
  • nadat de analyse van Windows klaar is, plaatst "Speccy" de uitkomst daarvan in een nieuw venster.
  • Klik nu in de menubalk op Bestand (File) en kies voor Publiceren (Publish Snapshot)
  • Bevestig het publiceren door JA (Yes) te klikken.

  • Nu zal een pop-upvenster openen met daarin de vraag voor wel of niet publiceren.
  • Bevestig dat eerste dus.
  • Kopieer nu de link in het nieuw geopende webvenster en plak die link in jouw volgende bericht.
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
26.088
Waarderingsscore
499
Punten
0
Staat gewoon in m'n sig..... :rolleyes:
En het is een hp slim desktop 290-p0xxx, waarom dan een Speccy?
 

maestro12

Gevestigd lid
Lid geworden
26 mei 2020
Berichten
236
Waarderingsscore
51
Punten
0
Locatie
Roosendaal
Als je op die HP gaat Googlen kom je uit met een APU AMD proc.

En het is een hp slim desktop 290-p0xxx, waarom dan een Speccy?
Omdat je ook een Celeron, i3, i5 etc tegenkomt, het gaat juist om de nummertjes die op de plaats van de xxx staan.
Dat hoeft overigens niet met Speccy, de TS kan ook gewoon op het typeplaatje kijken en dat hier posten.
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
26.088
Waarderingsscore
499
Punten
0

erikdenhouter

Gewaardeerd
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
1.172
Waarderingsscore
83
Punten
0
Leeftijd
64
Ik vind het geheugengebruik nogal veel voor alleen een browser.

Kan je een afbeelding plaatsen van de tab 'Processen' van taakbeheer, en zorgen dat de grootste gebruiker van de geheugenkolom boven staat ? (klikken op de balk er boven) Je kan in het menu 'Beeld' de bijwerksnelheid eventueel even stil zetten.

Hoeveel tabs heb je open in die browser ? En welke browser ?
 

erikdenhouter

Gewaardeerd
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
1.172
Waarderingsscore
83
Punten
0
Leeftijd
64
Verder zie ik dat er nogal veel geheugen toegewezen is, 21,4 GB. Heb jij het virtueel geheugen zo hoog gezet ? Dat kan misschien ook zorgen dat je RAM (Fysiek geheugen) tot een veel hoger percentage gebruikt wordt, al klinkt dat tegenstrijdig.
Het virtueel geheugen niet meer dan 2 à 3x het aanwezige RAM maken, tenzij je een overvloed aan RAM hebt, dan is 1 maal (of minder) zeker al genoeg.
 
Bovenaan Onderaan