Vraag Nieuwe I7 computer

Abraham54

Administrator
Team lid
De configuratie van Lange Pier vind ik zelf prachtig en kost al een hoop geld.

Wat eer gebeurd is in dit topic, dat jij door de bomen het bos niet meer ziet en aan het twijfelen bent gegaan.

Voor meer geld is altijd meer mogelijk.
Maar wat Lange Pier oorspronkelijk ontworpen heeft is voor jou al zo een verbetering ten opzichte wat jij nu hebt, dat je er volledig mee in je nop zal zijn.

Als je dan ook nog de kast die BTO voordraagt er bij neemt, wordt de opstelling van Lange Pier nog iets goedkoper ook.
 

theplayer

Gewaardeerd
Ja, je hebt gelijk over die bomen in het bos. Logisch als je zelf geen expert bent.
Bedoel je overigens deze behuizing?
Fractal Design Define R6 Black
 

quandor

Gewaardeerd
De "door de bomen het bos...." vind ik ietwat overdreven. Er worden een paar configuraties benoemd. Een daarvan is goed en een andere is absolute topklasse. Daar hangt een wat hoger prijskaartje aan. Logisch, een Opel Astra is goedkoper dan een Audi A4 avant.

Is helemaal niet lastig of een groot bos waar je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Het is vrij simpel : bepaal wat je voor een machine uit wil geven en kies voor de goede of voor de qua specs superieure en betaal een paar honderd meer.

Hoezo is dat lastig / gecompliceerd?
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Jazeker, dat is de kast.

Indien jij met de lijst van Lange Pier waarin je de PHANTEKS Eclipse P600S - Midtowermodel verandert voor Fractal en dan naar de lokale PC-boer stapt met de vraag, wat dat alles bij die zaak gaat kosten,dan kan je vergelijken.

@quandor - als jij denkt dat ThePlayer een doorgewinterde computer kenner is zoals jij bent, vergis jij je.
ThePlayer is het soort gebruiker bij wie de computer goed moet werken, dan is hij tevreden.

Daarom ook dat deze discussie, die begon met een fantastische en bepaald niet goedkope configuratie van Lange Pier, een uitbreiding heeft ondergaan met allerlei andere computer zaken en computers , waardoor het voor ThePlayer een groot bos is geworden en hij het overzicht is kwijtgeraakt.
Jammer genoeg maar in mijn ogen duidelijk ook waarom @Lange Pier zich niet meer heeft laten zien in deze discussie.

Ik denk dat ThePlayer nu eerst zijn budget voor een computer moet laten weten, want Windows 10 moet ook nog gekocht worden.
 

quandor

Gewaardeerd
Ik quote een`stukje' uit het 1e bericht van dit topic:

Ik zou dus graag een nieuwe I7 willen en heb daarvoor een aantal wensen op papier gezet. Natuurlijk moet de computer heel snel zijn en een uitstekend resolutie hebben voor een perfect beeld. Mijn wensen zullen misschien niet up-to-date zijn maar ik laat het graag over aan u als specialisten over om met nog iets beters te komen...met eventueel nog meer.

Ik ben overigens geen gamer maar zou wel graag het beste en het probleemloze willen voor de komende 8 jaar of langer, zoals ik nu ook (over het algemeen..) heb gehad.


Dit lezende is hetgeen de mannen van BTO adviseren precies datgene wat TS in zijn startpost beschrijft en en ja, dat kost een paar centen meer t.o.v. een machine die wat minder lang upperclass blijft en op enkele hardware onderdelen stukken minder presteert.

Zoals ik al eerder schreef (en ook in andere postings) is het mijn ervaring dat BTO je een offerte stuurt n.a.v. de door jou zelf beschreven eisen. Die offerte komt dus kennelijk precies overeen met hetgeen TS wil hebben. Dat het wat meer kost, tja dat komt door de gestelde eisen.
 
Laatst bewerkt:

Abraham54

Administrator
Team lid
Uit 8 jaar jaar zonder problemen met een computer kunnen werken geeft toch al aan, wat ThePlayer voor gebruiker is?
Dat zijn Medion hem niet in de steek heeft gelaten, is in mijn ogen een wonderlijke zaak!

En wie garandeert hem, dat die BTO configuratie van duizend euro meer dan wat LangePier heeft ontworpen, die acht jaar beter doorkomt?
 

quandor

Gewaardeerd
Niets, maar als je de hardware componenten vergelijkt, dan is de Azerty pak 'm beet 2 tot 4 jaar 'proof' en datgene wat BTO aanbiedt 4 tot .... jaar proof. Simpelweg omdat de specs veel beter zijn. Kwestie van wat TS te besteden heeft.

Hoezo? Medion staat al een jaar of 5 op mijn lijstje van aan te bevelen machines, dit in tegenstelling tot HP's, Acers en Dell's, respectievelijk machines die bulken van bloatware en / of geen enkel inzicht even omtrent merk en type van ingebouwde hardware. Dell is daar ook wel een meester in, geen enkele info omtrent merk en type geheugen, hdd / ssd en / of andere relevante hardware info. Dell koop je (overigens geen verkeerd "merk") als je een gemiddelde consument bent zonder specifieke hardware-eisen / voorkeuren. Voor betere / hogere klasse hardware zal je ergens anders moeten shoppen, bijv. bij BTO. Niet omdat BTO zo goed is, maar bij hen bepaal je voor een hoog percentage welk merk en type hardware er in je machine komt.
 
Laatst bewerkt:

Johannes1956

Gevestigd lid
@quandor

Ja, voor maatwerk betaal je iets meer , en wat BTO betreft ,ze leveren uitstekend maatwerk
voorlopig ben ik nog uiterst tevreden met mijn Dell Latitude E5440 (dus ben ik een gemiddelde tevreden Consument 😆 )
 

theplayer

Gewaardeerd
Even een tussenstand... ik ben vandaag naar Azerty in Raalte geweest (240 km v.v.) met mijn, aan het begin van dit topic geformuleerde wensen voor een nieuwe pc. Ik heb daarbij ook de 2 hier voorgestelde configuraties laten beoordelen. Alles op papier aangeleverd en eerst goed laten lezen voordat we om de tafel gingen zitten. (zie bijlage)
Na een uur praten (waarbij het voornamelijk om de eerste configuratie ging) had de medewerker genoeg informatie om hiermee aan de slag te gaan. Op mijn vraag of hij een indicatie kon geven over het bedrag waarmee ik rekening moest houden, zei hij: "Tussen € 1500 en € 3000".... zonder WIN 10 Pro!)
Ik krijg een offerte via de mail.
Ik ga nu toch ook naar BTO in IJsselstein met hetzelfde verhaal.
 

Bijlagen

quandor

Gewaardeerd
dat lijkt mij een strak plan en als je dan van beide een definitieve offerte hebt gekregen, post die dan hier, dan kunnen we gaan oordelen.
 

Johannes1956

Gevestigd lid
Altijd mooi als je er een paar kunt vergelijken,
goede garantie hoort daar ook bij ,ik denk niet dat er grote verschillen zijn ten aanzien van de Prijs.
Ik kijk altijd op de eerste plaats naar de aangeboden Service ,( hulp aan huis ) opsturen en dergelijke zijn ook belangrijke dingen die zouden meespelen bij een aankoop
Je hebt je wensen duidelijk op papier gezet , ben zeer benieuwd welke Leverancier de gelukkige wordt
 

theplayer

Gewaardeerd
Kom net thuis van BTO en de offerte staat al op de mail. Ben heel goed geholpen, met duidelijke vergelijkingen, doelbespreking, afwegingsvoorstellen, tonen van componenten en antwoorden op mijn vragen enz. Dat vond ik duidelijk wel minder bij de andere...
Hier is de nieuwe offerte.

Ik schrik wel een beetje van de stroomvreter...voeding: 850 W.

Azerty heeft nog niet gereageerd.

Overigens: ter vergelijking de 1e offerte die BTO me stuurde op 20/8. Dit was n.a.v. mijn mail toen die ik naar hen stuurde met hetzelfde verhaal als vandaag (op papier), inclusief een aantal vragen van me over specifieke toepassingen. Die eerste offerte scheelt wel zo'n € 800 met die van nu....

Ben benieuwd naar jullie commentaar
 

Bijlagen

Emi

NCF Goeroe
vergelijk de 2 offertes eens goed..
de nieuwe dus heeft de Windows pro ..en daar boven op nog een 4 TB schijf + 4x 16GB ddr4 terwijl je oudere offerte daar géén melding van heeft ook de cpu verschilt op beiden offertes... alsook de behuizing .. de offertes zijn dus niet gelijk aan elkaar wat mogelijk toch het verschil maakt .
 

theplayer

Gewaardeerd
Nee, hoor. Geen Pro! En die 4 x 16 Gb begreep ik eerder al niet... Waar zijn die dan voor. Er zou nu 16 Gb inkomen. Die 4 Tb HD heb ik inderdaad over het hoofd gezien, maar die kost geen €800 Het lijkt me toch handig om er een 2 Tb HD in te verwerken...
 

Emi

NCF Goeroe
aangezien jij op je offerte het Gigabyte Aorus H370 Gaming 3 WiFi moederbord vermeld denk ik dat zij van BTO u dan ook het maximum van 64GB ram geheugen hebben toegekend..
*je moederbord heeft 4 slots en 4x16gb = 64GB
**zo'n reepje van 16gb ddr4 2400MHz kost rond de 90€
**je cpu ...Intel core i7 9700k 8 threads max 4.9GHz kost tegen de 400€
 
Laatst bewerkt:

theplayer

Gewaardeerd
Tja, ik heb mijn wensenlijst doorgegeven en mijn voornamelijke toepassingsgebieden kenbaar gemaakt en dan komt men met deze componenten. Kenners als jullie zullen voor sommige van die componenten hun neus ophalen of juist aanprijzen of "overkill" vinden. Lastig voor mij want ik ben nu eenmaal geen echte hardware kenner en kan dat niet verdedigen.

Dat er een prijskaart aan hangt is nog daaraan toe, maar het is moeilijk om dat allemaal zelf te beoordelen en tegen de keuze van onderdelen door een specialist in te gaan.

Ik wacht nog steeds op de offerte van Azerty en het workstation dat LP heeft voorgesteld (zie post # 11), staat me zeer zeker aan en heb ik ook als voorstel aangeboden aan beide firma's , maar dan komt men toch weer met iets anders, in ieder geval bij BTO.

Dat "workstation" kost overigens € 1654 (Azerty!) en is voor mij heel vriendelijk geprijsd. Misschien moet ik daar gewoon voor gaan....
 

artstudiog

Enthousiast
Mij lijkt het systeem dat LP voorstelde toch ook al aardig. Met nog een beetje pimpen mag alles bij mekaar toch niet over de 2000 euro gaan. De laatste offerte van BTO is - lijkt mij - een beetje overkill, zeker wat betreft RAM-geheugen (32 ipv 64Gb ga je niet echt merken). Het zijn natuurlijk top-onderdelen en toekomstgericht is dat natuurlijk niet verkeerd. Zal een moeilijke beslissing worden, denk ik.
 

theplayer

Gewaardeerd
Het heeft een tijd geduurd maar zojuist (!), na meer dan een week, zijn 2 offertes binnengekomen van Azerty. Heeft me overigens wel nog 2 telefoontjes moeten kosten...

Aan de tweede offerte is nog een laptop toegevoegd. Die heb ik toen ter sprake gebracht voor mijn vrouw. Dat moest een simpele laptop zijn voor internet, Office Word en Outlook en foto's. Die Acer is daar echter veel te uitgebereid en te duur voor... dus die valt sowieso af.
Dan kom ik op een bedrag van € 1749 uit, een stuk vriendelijker...

Zouden jullie beide systemen eens willen vergelijken met de configuratie van Lange Pier uit post #11?

Ik ben overigens wat minder te spreken over die USB's aan de bovenkant van de behuizing van die Fractal Design Define R6. Die vangen erg veel stof! Dat zie ik ook aan de bovenkant van mijn pc: een stofnest! Zijn daar andere, net zo'n goede mogelijkheden voor?

Bij de offerte zitten ook 3 extra opties. Ik vermeld hier ook de bijgevoegde links.
1. Windows Microsoft Windows 10 Home (NL) - Licentie - 1 licentie - OEM - oorspronkelijke fabrikant - DVD - 64-bit - Nederlands - Azerty

2. Beveiliging Microsoft Windows 10 Home (NL) - Licentie - 1 licentie - OEM - oorspronkelijke fabrikant - DVD - 64-bit - Nederlands - Azerty

3. Office Microsoft Office Home and Student 2016 - Doos - 1 PC - niet-commercieel - 32/64-bit, zonder media, P2 - Win - Nederlands - Eurozone - Azerty

Graag zie ik de commentaren , suggesties en mogelijke wijzigingen tegemoet.
 

Bijlagen

artstudiog

Enthousiast
Offerte 2 vind ik wel prima enkel zou ik daar 2x16Gb DDR4 Ram insteken in plaats van 2x8Gb. Windows 10 en Office 2019 kan je online zelf veel goedkoper aanschaffen. Hier is een voorbeeldje: klik hier
 
Bovenaan Onderaan