• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Oude dozen CD's en DVD's vernietigen hoe en waar?

Status
Niet open voor verdere reacties.

HansGU

Elite lid
Lid geworden
22 jul 2012
Berichten
5.088
Waarderingsscore
1
Beste lezer(s),

Gedurende zo'n kleine 20 jaar hebben zich de oude en niet meer te gebruiken cd en dvd schijven in mijn kast(en) opgehoopt en ik zal vast en zeker niet de enige zijn denk ik :) Inmiddels is dat alles bij elkaar een enorm aantal geworden en ik vraag me af hoe of waar ik dit alles het best kan vernietigen?

Vervelend genoeg staat op enkele (moeilijk terug te vinden) schijfjes ook nog persoonlijke informatie. Weet iemand een fatsoenlijke oplossing voor dit probleem?

Overigens had ik een paar jaar geleden nog gelezen dat men opslagmedia tegen betaling bij een daarin gespecialiseerd bedrijf kon inleveren (of was het laten ophalen?). Dit is een mogelijkheid voor bedrijven die hun overbodig geworden data moesten vernietigen, maar e.a. zou voor mij een uiterst kostbaar grapje worden had ik toen uitgerekend (het ging toen om honderden euro's)

Weet iemand een verantwoorde en zelfs voor mij betaalbare manier om van die troep af te komen?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
al de oude cd's dvd's die ik weg smijt zonder persoonlijke data worden boven een vuurtje gehouden en daarna op verschillende plaatsen door prikt .(deze zijn daarmee voor een ander ook onbruikbaar )
als dit er meerdere zijn dan gooi ik deze in een ijzeren bak met naft en steek ik deze aan , wat over blijft is een hoop gesmolten plastiek ..(enkel indien er persoonlijke data op bevind !)
 
Tja... maar wat doe je met ettelijke dozen vol? Natuurlijk kan ik wel een paar schijfjes onbruikbaar maken (doormidden breken kan ook). Het probleem is dat het er zo veel zijn dat het haast ondoenlijk is iedere CD op persoonlijke data te controleren (denk daarbij aan bankgegevens etc.)
 
Heb je een vuurkorf?
Indien ze allemaal wegkunnen, gooi ze daar in, een blok hout erbij een aansteken die handel! :biggrin:
---
Je kunt er met een schaar ook flink overheen krassen, misschien heb je een papiervernietiger met een creditcard/pasjesgedeelte? Gooi ze daar dan in.
---
Je kunt een elektrische vliegenmepper gebruiken, leg de CD er op, zet 'm voor een paar seconden aan en weer uit.
Daarna draai je 'm om en doe je hetzelfde.
---
Krassen maken op de CD, ga zo maar door.

Maar als je ook data nodig hebt wordt het wel lastig, wat wat bevat.
 
verbranden mag niet denk aan milieu
heb je geen goeie versnipperaar waar je of papier of takken mee versnipperd???:D
 
als je ettelijke dozen vol heb die weg mogen dan zou ik inderdaad gebruik maken van een vuurkorf of een sterk magnetisch veld
 
Wat is een vuurkorf? Maar wat kan ik daarmee als ik in de grote stad in een flat woon? Hoogstwaarschijnlijk kan ik zoiets dan niet gebruiken?

Iedereen dank voor het meedenken!
 
Dit is een vuurkorf:
Winterbarbecue-4-vuurkorf-.jpg

Maar dat gaat inderdaad niet in een flat, bovendien is moeder natuur er niet blij mee.
 
inderdaad ben je niets met een vuurkorf aangezien je dus in een appartementsgebouw woont ..
in dat geval ben je eerder geholpen met een zeer zwarre magneet en dien je de cd's en dvd's er langs te halen ..
beter nog zou het zijn indien je terecht kon op een openbare stookplaats om ze daar dan te vernietigen terwijl je zelf er toezicht op heb .
 
Krassen maken kan, met een hamer erop slaan kan ook n het is leuk!
Ja, je kunt het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt. Of je gebruikt ze als versiering, bijvoorbeeld ophangen, heb je een glinsterende muziekmuur.
 
Wel ludiek, maar aan het ophangen van al die CD's heb ik natuurlijk niet veel. Honderden CD's een voor een bekrassen is ook een heidens werk, het lijkt erop dat ik een probleem heb.

Hoe doen al die millioenen PC-gebruikers het eigenlijk? Ik bezit nog dozen vol met oude sierra games en ga zo maar door (dus troep vanaf eind jaren tachtig tot nu toe). Waar hebben al die verzamelaars de onbruikbaar geworden schijven/opslagmedia dan gelaten?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
wat ik meestal doe is een leeg conserve blik gebruiken met een in een naft zijnde gedrenkte doek ...
deze steek ik in brand en hou er 1 voor 1 de cd's dvd's er boven met een nijptang tot deze zacht geworden zijn ..
van het moment deze plooibaar zijn plooi ik deze dan dubbel ( dit word meestal gedaan om de maand vanaf een 50stuks ..zijn het er meer die ik dient te vernietigen gooi ik ze op een gril boven een vuurkorf dus van echt smelten is geen sprake...)
 
Jij zegt dat je spellen hebt, misschien kan je die op Marktplaats zetten, de liefhebber die originele CD"s wil hebben wil voor een setje misschien wel een tientje geven.
Maar dan heb je ook maar een beetje kwijt..
 
Een paar seconden in de magnetron maakt een cd ook volkomen onleesbaar. Hoe dat gaat met meerdere tegelijk weet ik niet, maar je kunt er eens een stapeltje in zetten.

Er zijn bedrijven gespecialiseerd in archiefvernietiging, wellich kun je die eens vragen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Je moet wel uitkijken dat de zooi niet in brand vliegt dan, lijkt mij niet al te geweldig plan ;)
 
Weballey, dat zijn die bedrijven die een dikke 50,= euro voor een doos oude CD's rekenen ... pffff. Dat is misschien haalbaar voor het bedrijfsleven maar toch niet voor particulieren?

Ik denk dat er toch veel meer mensen zijn die met bergen oude CD's in de maag zitten? Gemeente reinigingsdiensten houden zich er niet mee bezig, toch wel gek eigenlijk.
 
Ik denk dat er toch veel meer mensen zijn die met bergen oude CD's in de maag zitten? Gemeente reinigingsdiensten houden zich er niet mee bezig, toch wel gek eigenlijk.

ik denk niet dat de meeste mensen deze cd's en dvd's over verschillende jaren gaan bijhouden ...
persoonlijk hou ik me 1x jaarlijks bezig met het vernietigen van cd's en dvd's die ikzelf niet meer nodig heb .

**eerder zei ik dit word meestal gedaan om de maand ( dit is dan ook waardat ik tewerk gesteld was als klusjesman ) **deze taak werd over genomen !
 
Helaas, dan zit er niets anders op dan ze te bekrassen.

Mogen CD's wel bij het huisvuil gedaan worden? Ik heb er geen idee van.
 
bij plastic denk,je zou het na kunnen vragen bij huisvuil dienst
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan