1. Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologie├źn. Dat houdt in dat wij het gedrag van bezoekers verzamelen, gebruiken en met derden delen om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Cookies van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen die aansluiten op uw interesses. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

pc herstellen naar fabriekswaarden na diverse incidenten

Discussie in 'Windows 10' gestart door cybermage, 30 dec 2016.

  1. cybermage

    cybermage software specialist

    beste

    ik wil mijn pc herstellen naar de fabrieks instellingen via https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10startfresh

    dit naar aanleiding van mijn topic over kapersky in het virussen en spyware gedeelte

    nu staat het betreffende progamma in bovenstaande link al een goeie 45 min op
    http://prnt.sc/dpp7go

    wat moet ik nu doen, ( http://prntscr.com/dppcdt)
    ik heb een windows 7 pc met de gratis upgrade naar win 10 http://prntscr.com/dppdba
    als ik dit via configuratie scherm doe ga ik terug naar win 7, wat ik niet wil

    ik wil een schone installatie hebben

    --- Update ---

    http://prntscr.com/dppgze
    van dat ram geheugen wist ik dus niet, ga ik straks veranderen
     
    Laatst bewerkt: 30 dec 2016
  2. Emi

    Emi NCF Goeroe

    je gebruikt dus het tool startfresh....hoe heb je deze gestart...*je diende deze dus gewoon op te starten nadat je deze gedownload had ...
    het tool doet de rest ...m.a.w. de Windows 10 vernieuwen zonder dat ook de bloatware progs van dit merk pc aanwezig blijven ...
    wilde je gewoon enkel maar de Windows 10 vernieuwen dan kon dit ook zonder dit refreshtool .

    waarom dat jij nog over de Win7 praat is me vaag omdat je zo wie zo de fabrieksherstel niet kunt gebruiken !
     
  3. cybermage

    cybermage software specialist

    ik volg je ff helemaal niet,
    via google kwam ik uit op die start fresh tool,
    gedownload en gestart http://prnt.sc/dpooaq
    fabrieksherstel brengt mij terug naar de orginele setup dus dat is geen optie
    http://prntscr.com/dppkx3

    ik heb toen de gratis upgrade naar win 10 gedaan maar gezien mij huidige problemen, wil ik een schone win 10 installatie,
    ik heb geen flauw benul hoe ik dit moet doen dus >>> google >> start fresh tool
     
    Laatst bewerkt: 30 dec 2016
  4. quandor09

    quandor09 Vaak hier

    @cybermage, ik heb in het verleden op meerdere machines op de wijze zoals jij beschrijft Win 10 genstalleerd en in twee gevallen bleef dat percentage gruwelijk lang op 0%, maar na best lang wachten, ging het opeens van de 0 af. Ik herinner mij geen tijdspanne meer, maar het duurde en het duurde voordat 'e van de 0 af was.

    Het zal ongetwijfeld dezelfde zijn, maar ik pak 'm altijd hiervandaan

    Daarvandaan kun je (in principe......) probleemloos 10 installeren en wordt Windows ook vanzelf geactiveerd. Waarom? Omdat jij al 10 had en dus is jouw machine 'bekend' bij Microsoft en zal je dus bij 10 geen activeringsproblemen krijgen als je 10 schoon installeert.

    1 voorbehoud : er is een limiet op het aantal keren dat het probleemloos verloopt. Microsoft deed / doet vaag over de hoeveel keren dat je opnieuw kunt installeren. Gaat het daarna dan niet meer? Jawel, maar dan moet je even bellen naar de robot-activeringsmachine van Microsoft en dan krijg je een nieuwe installatie key.

    Enne, schoef even je kast open en verplaats iig dat ene geheugenbankje naar de volgende vrije bank.
     
    Laatst bewerkt: 30 dec 2016
  5. Emi

    Emi NCF Goeroe

    volgens je eerste afbeelding word dus Windows 10.iso opnieuw gedownload om deze daarna dus te gebruiken om je huidige Windows 10 te vernieuwen .
     
  6. cybermage

    cybermage software specialist

    ben nu ermee bezig,
    heb hem zo gedaan, dat hij hem op een iso bestand word gezet
     
    Laatst bewerkt: 30 dec 2016
  7. quandor09

    quandor09 Vaak hier

    ik heb mijn vorige bericht wat aangepast, zie nogmaals bericht 4.
     
    Laatst bewerkt: 30 dec 2016
  8. Emi

    Emi NCF Goeroe

    je bent al halverwege !!

    [​IMG]
     
  9. cybermage

    cybermage software specialist

    @emi, dat was de screen van de start fresh tool waarvan quandor zei dat die niet goed was, ( stond al 45 min op 0% ) ben nu op zijn aanraden een andere aan het downloaden,
    die overigens het zelfde eruit ziet, alleen hier moet je een iso maken of op een usb station zetten

    bovenstaande foto heb ik dus niet als opties gekregen

    --- Update ---

    na 25 min nog steeds 0 % volgens de tool van quandor

    --- Update ---

    iemand nog een andere optie die wel werkt?
     
    Laatst bewerkt: 30 dec 2016
  10. Emi

    Emi NCF Goeroe

    het refreshtool was geshikt en er mee bezig ... je diende maar geduld te hebbeb en blijkbaar is dit ver zoeken .
    jij kon niet wachten en heb nu het media creation tool gebruikt waarmee je een iso kunt aanmaken of een usb stick ... succes ermee
     
  11. cybermage

    cybermage software specialist

    staat inmiddels al 35 min op 0%. dat kan toch niet goed zijn of wel dan,
    ik ben evenver als met de refresh tool
    helemaal nergens dus
     
  12. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

    Geduld hebben, ik heb laatst een SFC scan gedaan en hij heeft 2,5 uur op 11% gestaan en zo was hij ineens klaar.
    Kun je zien of horen dat hij wel iets doet?
     
  13. cybermage

    cybermage software specialist

    Laatst bewerkt: 30 dec 2016
  14. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

    Normaal kun je toch zien of horen dat een computer aan het laden is.
    Bij mijn nieuwe laptop zit er geen lampje meer op waar aan je het kon zien, maar je hoor het wel laden.

    --- Update ---

    Normaal bij een systeemherstel is een anti virus vaak wel een probleem.
    Als je een herstelpunt terug wilt zetten, geeft hij vaak naar een tijdje aan dat het niet is gelukt door de anti virus.
     
  15. cybermage

    cybermage software specialist

    mijn systeem herstel kan 5 dagen terug, dus das geen optie
    tevens geen idee of mijn pc iets aan het doen is
     
    Laatst bewerkt: 30 dec 2016
  16. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

    Je hoeft geen systeem herstel te doen, alleen geeft hij vaak aan dat het niet lukt door de anti virus en
    ik weet niet of dit bij een fabrieksinstelling wel goed werkt.
    Kun je ook niets horen als je vlak bij de kast zit?
    Verder weet ik hier niet zoveel van, dus kan jou niet verder helpen, behalve dat ik het nog een uurtje zou afwachten.
    Mocht je de boel toch afsluiten en wat anders proberen verwijder dan toch Kasparsky eens.

    --- Update ---

    Ik vond dit nog en nog enkele dingen die je zou kunnen proberen, zoals de Sfc en CHDSK scan.

    Hallo Laury, als zelfs het terugzetten naar fabrieksinstellingen niet werkt, dan raad ik aan om met behulp van de installatie-DVD de computer opnieuw te installeren. Maak eerst een reservekopie van je belangrijke bestanden.

    Als je geen installatie-DVD bij de computer hebt ontvangen, vraag dan aan de fabrikant hoe er een recovery uitgevoerd kan worden. Het kan zijn dat er een optie is toegevoegd om een recovery-DVD te branden. Als deze procedure ook niet lukt, dan duid dit op een probleem met de hardware van de computer. In dat geval raad ik aan om de computerwinkel de hardware te laten controleren. Ik hoor graag van je of hiermee het probleem opgelost is.

    Te vinden https://answers.microsoft.com/nl-nl...rkt-niet/525ed8aa-05b3-4b40-afc9-189128d3cdd1
     
    Laatst bewerkt: 30 dec 2016
  17. cybermage

    cybermage software specialist

    ben aan de lijn met mijn eigen systeem beheerder, die kan hem wel downloaden, die download hem voor mij, zet hem op zijn ftp server, en dan kan ik hem daarvan downloaden,
    als dat is gelukt ga ik proberen of die installatie werkt

    zijn download is na 5 min al op 22 %
     
  18. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

    Oke dat zou je kunnen proberen.
    Afwachten of dat wel lukt.
     
  19. Emi

    Emi NCF Goeroe

    dan dien jij maar eens deze systeembeheerder aan te spreken over je eigen povere verbinding ...
     
  20. Rubensky

    Rubensky Moderator Medewerker

    Ik zou je pc leegmaken wat betreft de bestanden. De productcode uitlezen en het ding gewoon opnieuw installeren. Met een CD of USB stick.
     
  21. cybermage

    cybermage software specialist

    Ik wil met de gebrande win 10 dvd me pc opnieuw installeren maar tijdens het opstarten werkt me toetsenbord niet
     
  22. Emi

    Emi NCF Goeroe

    dan dien je een ps2 toetsenbord te gebruiken ..
     
  23. cybermage

    cybermage software specialist

    die heb ik dus niet
    update:
    ik trok de sata kabel uit me ssd
    pc herstart, toetsenbord werd herkend, kon dus in de bios
    boot volgorde veranderd
    win10 dvd erin,
    bij de installatie kon ik niet de c schijf selecteren voor installatie, >>> schijf verwijdert en poging tot nieuwe partitie te maken,
    ( voor de zekerheid mijn 2 data hdd's ontkoppeld )
    partitie wilde niet aangemaakt werden
    bleek hierom te gaan
    forum.fok.nl/topic/1897997?token=e6152a86916523f5b8a9c7d1fe43257e&allowcookies=ACCEPTEER+ALLE+COOKIES

    naar aanleiding van dat forum toch alles weten op te lossen
    win 10 installatie kon beginnen, maar moest serial invullen, dus dag dag gratis versie, want ik heb geen serial
    pc herstart en nu maar mijn orginele win 8.1 geinstalleerd

    ik mis alleen wel heel erg de zoekfunctie die langs me start knop stond
    http://prntscr.com/dpwufd
    iemand enig idee of ik nog kan upgraden naar win 10
    en/of ik die zoekfunctie terug kan krijgen

    --- Update ---

    zo ziet mijn specy er nu uit, http://prntscr.com/dpwvk7
    @quandor, heb meteen jouw idee aangepast, en me ram geheugen verzet, zodat ik dual channel heb
    dankjewel voor het opmerken ervan
     
    Laatst bewerkt: 31 dec 2016
  24. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

    Doe eens de SFC EN CHDSK scans.
    Mogelijk heb je veel fouten in jou Windows zitten.
    De scans wel laten lopen en niet onderbreken, de CHDSK scan duurde bij mij zeker 2.5 uur en bleef steeds op 11% hangen, dus gewoon afwachten.
    Hij laat aan het eind zie of er fouten zitten en of ze zijn opgelost.
    Mogelijk gaat het sneller door verwijdering van de anti virus.

    CHKDSK:
    - Open het start menu en typ "cmd"
    - Klik het zoekresultaat cmd (command prompt) met rechts aan en kies uitvoeren als administrator
    - Bevestig de prompt met ja
    - Typ "chkdsk /r", druk op enter en bevestig met "J"
    - Start de pc opnieuw op zodat de harde schijf wordt gescand op fouten

    SFC:
    - Laat de scan lopen en open daarna wederom de command prompt met de eerste drie stappen van de vorige scan.
    - Typ daarna "sfc /scannow" en druk op enter
    - Laat ook deze scan lopen en controleer of er fouten worden gevonden
    - Voer de scan bij niet herstelde fouten opnieuw uit met "sfc /scannow"
     
    Laatst bewerkt: 31 dec 2016
  25. quandor09

    quandor09 Vaak hier

    Wat de Windows 10 key betreft: je hebt daar helaas de verkeere keuze gemaakt, je had gewoon door moeten gaan : -> verder, m.a.w. geen key invullen, dat had de installatieprocedure van 10 geaccepteerd. Wanneer je dan online was gegaan als 10 erop stond, had Microsoft je machine herkend en zou je 10 versie alsnog keurig netjes zijn gevalideerd en had je de bij Microsoft geregistreerde key voor jouw Win 10 automatisch toegewezen gekregen.
     
    Laatst bewerkt: 31 dec 2016
  26. porrelaar

    porrelaar Moderator Medewerker

    Klopt helemaal wat quandor schrijft. Tijdens de nieuwe/verse/schone installatie van Windows 10 zal twee keer worden gevraagd naar de productcode. De eerste keer klik je op Overslaan, de tweede keer op Volgende. Je vult dus beide keren geen productcode in!
    De instructies (met afbeeldingen erbij): https://arjanlobbezoo.nl/schone-installatie-van-windows-10-clean-install/
     
    Laatst bewerkt: 31 dec 2016
  27. Rubensky

    Rubensky Moderator Medewerker

    Aarie25 die Scans hebben op dit moment geen functie omdat de pc opnieuw genstalleerd zal worden. Dan zijn de fouten ook van de schijf af. Als je deze helemaal leeg haalt en vervolgens opnieuw begint.
     
  28. cybermage

    cybermage software specialist

    de hele partitie is verwijdert voor de nieuwe installatie en de extra interne opslag schijven waren afgekoppeld tijdens het proces
    tevens kon ik helemaal niet verder gaan zonder serial number tijdens de win 10 installatie

    --- Update ---

    maar goed, ik heb nu ff een werkende win 8
     
  29. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

    Dat snap ik ook wel, maar aangezien hij verschillende problemen had die hij werkend wil hebben.
    Als je beter had gelezen dan snap je ook waarom ik deze oplossing geef ->
    ik mis alleen wel heel erg de zoekfunctie die langs me start knop stond.
    iemand enig idee of ik nog kan upgraden naar win 10
    en/of ik die zoekfunctie terug kan krijgen.
     
    Laatst bewerkt: 31 dec 2016
  30. Rubensky

    Rubensky Moderator Medewerker

    Die optie is er later bijgekomen. Daarom zullen er eerst updates genstalleerd moeten worden.
     
  31. cybermage

    cybermage software specialist

    ff een update
    tot nu aan toe zijn alle problemen verdwenen
    heb vorige week met veel ''heissa'' me pc weten te herinstalleren
    wel met windows 8.1 ipv win 10

    alles terug geinstalleerd en tot nu aan toe nog geen problemen
    dankjewel voor jullie hulp in zoverre
     
  32. Abraham54

    Abraham54 Administrator Medewerker

    Fijn voor jou en weer veel plezier met jouw PC.
     
  33. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

    Geen dank en mooi dat het weer werkt!
     
  34. Rubensky

    Rubensky Moderator Medewerker

    Mooi dat je alles weer aan de praat hebt gekregen. Heb je nog een specifieke reden om geen Windows 10 te gebruiken als ik vragen mag?
     

Deel Deze Pagina