pc loopt vast tijdens bestanden kopieren naar externe harde schijf

Monimoni

Junior lid
Lid geworden
7 dec 2015
Berichten
69
Waarderingsscore
0
Punten
6
Goedemiddag, sinds 2 dagen lukt het niet meer om mijn films van de laptop naar de externe harde schijf te kopieren.
Het laadbalkje blijft dan hangen op 25 seconden resterend,en uiteindelijk loopt de laptop vast.
Ik heb nog heel veel ruimte over op de externe harde schijf,en zowel de interne als de externe schijf zijn als NTFS geformatteerd. Heb ook al andere usb aansluiting geprobeerd,maar dan precies hetzelfde probleem.
Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Bij voorbaat vriendelijk bedankt,
Simone
 

weballey

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
29 mei 2007
Berichten
50.726
Waarderingsscore
18
Punten
38
Klinkt alsof een van beide schijven defect is. Kun je hetzelfde bestand eens naar een usb stick kopiren? Of een andere externe schijf?

Heb je dan geen problemen, dan zou ik de externe schijf eens testen.
http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
 

Monimoni

Junior lid
Lid geworden
7 dec 2015
Berichten
69
Waarderingsscore
0
Punten
6
Bedankt voor je reactie. Zowel naar usb stick als naar andere externe schijf loopt de boel weer vast.
Dus dit betekent dat de interne schijf kapot is?
 

weballey

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
29 mei 2007
Berichten
50.726
Waarderingsscore
18
Punten
38
Dat is dan een mogelijke conclusie. Geheugen zou ook een probleem kunnen zijn. Maar test eerst de interne schijf eens.
 

Monimoni

Junior lid
Lid geworden
7 dec 2015
Berichten
69
Waarderingsscore
0
Punten
6
Nee,er zijn tijdens kopieren geen andere handelingen bezig. Test gaf geen problemen aan.
 

Emi

NCF Goeroe
Lid geworden
18 sep 2012
Berichten
27.563
Waarderingsscore
192
Punten
63
Locatie
beringen /België
heb je ook rekening gehouden met de achtergrond processen ... deze kun je via taakbeheer controleren !
ben er haast zeker van dat het een geheugen probleem is ....
je kan ook eens crystaldiskinfo gebruiken om de schijven te controleren
geeft deze alles in het blauw aan dan zijn de schijven gezond !
word er een ander kleur dan blauw weergegeven dan scheelt er iets met de schijven !
 

weballey

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
29 mei 2007
Berichten
50.726
Waarderingsscore
18
Punten
38
Geheugen testen met memtest. usb of cd image downloaden, installeren of branden, daarmee opstarten en tenminste n pass laten lopen. Zie je dan geen errors, laat de test dan gewoon een paar uur lopen. Fouten zijn niet altijd meteen zichtbaar.
http://www.memtest.org/

Vraag me trouwens wel af hoe je de schijf getest hebt. Een volledige test kan vele uren duren.
 

Monimoni

Junior lid
Lid geworden
7 dec 2015
Berichten
69
Waarderingsscore
0
Punten
6
Deze 3 zijn geel:
Reallocated Sectors Count
Current Pending Sector Count
Uncorrectable Sector Count
Ik heb dus echt een probleem nu he?
Achtergrond processen via taakbeheer nog niet gedaan

--- Update ---

Via tabblad extra foutcontrole. Hoe kan ik de harde schijf goed testen?
 

Emi

NCF Goeroe
Lid geworden
18 sep 2012
Berichten
27.563
Waarderingsscore
192
Punten
63
Locatie
beringen /België
dan heeft WebAlly gelijk en zijn het de schijven die aan het overlijden zijn ...
best dat je nieuwe schijven ga halen en zeker niet ga wachten tot er rood word aangegeven !
 

Monimoni

Junior lid
Lid geworden
7 dec 2015
Berichten
69
Waarderingsscore
0
Punten
6
Oeps,het beestje is inmiddels ook al 8 jaar. Zou ik zelf een nieuwe schijf erin kunnen plaatsen?
Zal ik die memtest nu nog doen?
 

Emi

NCF Goeroe
Lid geworden
18 sep 2012
Berichten
27.563
Waarderingsscore
192
Punten
63
Locatie
beringen /België
een nieuwe schijf plaatsen kan zelfs een beginner ..
je dient wel het besturingssysteem op deze schijf installeren ..
aangezien het een laptop is heb ik dan de vraag !
heb jij de recovery dvd's aangemaakt destijds toen je deze laptop heb gekocht ... indien dit niet zo is !
zou je dit voorrang moeten geven en deze recovery dvd's als nog dienen aan te maken .
 

Monimoni

Junior lid
Lid geworden
7 dec 2015
Berichten
69
Waarderingsscore
0
Punten
6
Nee,hoe doe ik dat? Heb wel een backup op externe schijf
 

weballey

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
29 mei 2007
Berichten
50.726
Waarderingsscore
18
Punten
38

Monimoni

Junior lid
Lid geworden
7 dec 2015
Berichten
69
Waarderingsscore
0
Punten
6
Er zit nu een 250 GB harde schijf in.Maar laptop is al 8 jaar oud,kan daar een ssd in?
 

weballey

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
29 mei 2007
Berichten
50.726
Waarderingsscore
18
Punten
38
Een ssd gedraagt zich als een gewone sata schijf, en heeft een normaal 2.5" formaat, zou dus altijd moeten werken.
 

Monimoni

Junior lid
Lid geworden
7 dec 2015
Berichten
69
Waarderingsscore
0
Punten
6
Heel erg bedankt voor de hulp,ik zal eens gaan kijken of het me allemaal gaat lukken
 

weballey

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
29 mei 2007
Berichten
50.726
Waarderingsscore
18
Punten
38
Je kunt ssd's ook in een laptop kit kopen, dan zit er migratiesoftware bij, en een sata-usb-kabel of externe behuizing.
 

Monimoni

Junior lid
Lid geworden
7 dec 2015
Berichten
69
Waarderingsscore
0
Punten
6
Dank je wel, een vriend van mij gaat er binnenkort naar kijken.
 
Bovenaan Onderaan