1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

probleem bij aansluiten TV op PC

Discussie in 'Windows 10' gestart door carl99, 29 dec 2016.

Discussie probleem bij aansluiten TV op PC in het Windows 10 forum op nationaalcomputerforum.nl/.

 1. carl99

  carl99 Nieuw lid

  Als ik mijn PC via een HDMI wil koppelen aan de TV is op de PC het beeldscherminstellingenscherm minimaal zichtbaar.
  Hierdoor is het niet mogelijk om op dit scherm de juiste instellingen te kiezen voor de TV. (Ik wil namelijk de TV als duplicaat niet als uitbreiding van de PC.

  Heeft iemand hier een passende oplossing voor?

  PS: Alle schermen op de PC zijn dan minimaal zichtbaar.
   
  Laatst bewerkt: 29 dec 2016
 2. aarie25

  aarie25 Moderator

  Heb je Windows nieuw of geupgrade?
  Hier 2 mogelijke oplossingen.

  Als eerste moet je de tv aan hebben staan op het juiste HDMI-kanaal. De laptop moet uiteraard verbonden zijn. Zet de laptop aan en laat deze door starten. Als je geen beeld heb ga je naar Schermresolutie. Zie je daar twee beeldschermen? Wil je op beide schermen hetzelfde beeld? Dan kies je bij "Meerdere schermen" de optie "Deze beeldschermen dupliceren". Wil je dat het beeld van je laptop wordt uitgebreid naar de tv? Dan kies je "Deze beeldschermen uitbreiden". Wil je alleen beeld op de tv? Dan kies je "Het bureaublad alleen weergeven op 1 of op 2". Deze optie moet je vooral gebruiken als je minder goed beeld krijgt op de tv. Laat je laptop het Hoofdbeeldscherm zijn.


  Had hetzelfde probleem na upgraden van windows 7 naar windows 10. Heb het opgelost door de drivers van de videokaart te updaten. Oude videokaarten zijn veelal niet compatibel met windows 10. Na het updaten van de drivers heb ik handmatig in beeldschermresolutie het beeldscherm moeten dupliceren. De plug and play die het voorheen deed als ik de hdmi aansloot tussen pc en tv reageerde onder windows 10 eveneens niet meer. Downgraden naar de versie die je voor windows 10 had werkt natuurlijk ook.
   
  Laatst bewerkt: 29 dec 2016
 3. carl99

  carl99 Nieuw lid

  Beste Aarie25,

  Ik weet hoe ik via schermresolutie schermen kan dupliceren.
  Het probleem is echter is zodra ik de TV aansluit via HDMI op de PC, alle schermen op de PC (ook dit van de beeldscherminstellingen) te klein zijn om te kunnen lezen en aan te kunnen passen.
   
  Laatst bewerkt: 29 dec 2016
 4. Lange Pier

  Lange Pier NCF Goeroe

  Zet eens een web uitdraai van Speccy hier neer, zie m'n sig.
   
 5. aarie25

  aarie25 Moderator

  Alle drivers al nagekeken?
  Had je een upgrade gedaan?
   
  Laatst bewerkt: 29 dec 2016

Deel Deze Pagina