probleem bij opstarten 8.1

aaldert

Gevestigd lid
Lid geworden
27 okt 2008
Berichten
398
Waarderingsscore
0
Punten
0
goeiendag,

Bij opstarten kreeg ik ineens dat de c-schijf gescand werd op fouten. Dus ben bang voor troep op de pc.
Office start ook niet meer op met foutcode: 0x0000142. Firefox heeft ook ineens ander lettertype, trouwens zag ik ook op sticky-note.
En als ik op deze pc klik zie ik usb-poorten ook niet meer.
Doe hierbij screenshot
Knipsel.JPG

heel apart.. Wou eerst proberen om office er af te gooien en opnieuw te installeren, maar dat werkte niet.(lukte niet)
Gisteravond deed alles nog goed (kan niet terug trouwens, want heb rollback-rx er opstaan, maar daar zit dan nog ergens dezelfde fout). Heb de adwcleaner al gedaan, maar dat veranderd er niks aan. Laatste wat ik gister gedaan heb, is de mail openen, maar alleen berichtje van vertrouwd persoon aangeklikt.
Heb bijna het idee dat er in firefox iets terechtgekomen is.

gr. en bij voorbaat dank

aaldert
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
23.726
Waarderingsscore
927
Punten
0
Leeftijd
41
Als jij denkt dat Firefox het probleem is dan kun je die resetten.

Ook zou ik nog een scan doen met Malwarebytes.
Kies voor gratis downloaden.

Windows 10 geen optie?
 
TS
TS
A

aaldert

Gevestigd lid
Lid geworden
27 okt 2008
Berichten
398
Waarderingsscore
0
Punten
0
helaas gaat hem niet worden. Zit toch echt op de pc en blijkbaar niet in de browser. Net als op de afbeelding te zien is, kan ik sommige dingen niet uitvoeren. heb ik dit trouwens wel op de goeie plek gezet?
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
23.726
Waarderingsscore
927
Punten
0
Leeftijd
41
Malwarebytes laten lopen?

Ook kun je kijken of er fouten zitten in jou Windows.
Typ in de zoekfunctie cmd en open als administrator, typ sfc /scannow ten druk op enter.
Let op de spatie tussen sfc en /
Aan het eind geeft hij aan of er fouten zijn gevonden en hersteld.
 
TS
TS
A

aaldert

Gevestigd lid
Lid geworden
27 okt 2008
Berichten
398
Waarderingsscore
0
Punten
0
wou niet via de zoekfunctie zoals jij zei om als admin. te starten. Wel in dat menu rechts van windows 8.1 (weet niet zo hoe dat heet als je met de muis aan rechterkant zo`n gedeelte scherm ziet rechts) Daar cmd ingetypt en toen kon het wel. Zit wel wat fout in het register. Is nu aan he scannen.
 
TS
TS
A

aaldert

Gevestigd lid
Lid geworden
27 okt 2008
Berichten
398
Waarderingsscore
0
Punten
0
is allemaal goed zegt-ie. Ben gister even wezen kijken in veilige modus, of ik office eraf kon gooien. helaas lukt dat ook toen niet. Zie in ieder geval wel de usb-ingangen weer, die waren gister ook weg. Heb hier nog superantispyware (die ik eigenlijk nooit gebruik). Gister laten draaien, en die kon in het register dingen niet verwijderen. Heb op zich niet zoveel met al die progjes. Maar ja, weet wel dat er dus vast wat binnengehaald is hier door pop-up op een forum met zoeken ( welke ? geen idee, zit niet altijd zelf achter de pc)
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
23.726
Waarderingsscore
927
Punten
0
Leeftijd
41
Was de sfc scan goed of bedoel jij Malwarebytes
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
23.726
Waarderingsscore
927
Punten
0
Leeftijd
41
Deze week nog beveiliging updates gekregen?
 
TS
TS
A

aaldert

Gevestigd lid
Lid geworden
27 okt 2008
Berichten
398
Waarderingsscore
0
Punten
0
nee helemaal niks. sfc.scan was goed. malwarbytes ook. lijkt hem te zitten in de opstart gelijk. Dan krijg ik direct dat beveiligingschermpje te zien met details van asus/ usb. Lijkt wel of ik bepaalde rechten kwijt ben of zo. heb office altijd updates uitstaan, want updates zijn niet altijd de beste, die doe ik pas als ik hoor dat ze wel goed uitwerken zonder problemen.
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
23.726
Waarderingsscore
927
Punten
0
Leeftijd
41
Ik heb het over de Windows updates.
Welke versie staat er momenteel op van Windows 8.1?

Kun je ook een screenshot plaatsen van jou Windows opstart scherm. In Windows 10 is dat onder taakbeheer, Windows 8.1 weet ik niet waar het onderstaat Screenshot maken, dan Paint open, dan crl v indrukken opslaan als Jpeg bestand en met imgdumper uploaden en dan de link in een nieuw bericht plakken.
 
TS
TS
A

aaldert

Gevestigd lid
Lid geworden
27 okt 2008
Berichten
398
Waarderingsscore
0
Punten
0
eh. dit is toch het opstartscherm. dit is het eerste wat ik te zien krijg als ik hem opstart ( nadat ik wachtwoord ingetikt heb dan).
Windows 8.1 pro van 2013
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
23.726
Waarderingsscore
927
Punten
0
Leeftijd
41
Ik bedoel een overzicht van jou programma's die mee opstarten als de computer aan gaat
Daarom een uitleg waar je het waarschijnlijk kunt vinden.

Om het gevraagde Windows versie te achterhalen druk op de Windows toets en r, typ dan winver en dan op open en dan op ok
Laat weten welke versie je dan hebt
 
TS
TS
A

aaldert

Gevestigd lid
Lid geworden
27 okt 2008
Berichten
398
Waarderingsscore
0
Punten
0
okè.
was niet online poosje, zit zelf in de lappenmand vandaar, sorry.
kon trouwens winsows defender ook niet openen kreeg dit te zien
defender.JPG

zal eens kijken of het lukt

win.JPG

opstarten
startl.JPG
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
23.726
Waarderingsscore
927
Punten
0
Leeftijd
41
Daarvoor hoef je geen sorry te zeggen.
Iedereen is vrij te reageren wanneer het uitkomt, zeker als je in de lappen map ligt.

Helaas kan ik niks met de opgegeven versie nummer, want die komt uit 2014.
Krijg jij elke maand beveiligings updates aangeboden?

Het opstart overzicht kan een stuk minder.
Iets wat niet met stuurprogramma`s/drivers of anti virus te maken hebben kan uit.
F.lux, plaknotities, shieldtray, classic start menu, telegram, Private internet acces zal al een eerst stap zijn.

Heb jij wel een andere anti virus in gebruik?
Want Windows Defender staat uit.

Ook zal ik programma`s die je nooit gebruikt verwijderen.
 
TS
TS
A

aaldert

Gevestigd lid
Lid geworden
27 okt 2008
Berichten
398
Waarderingsscore
0
Punten
0
nou heb toevallig net gister defender weer bereikbaar gekregen. Vandaar dat die nu even uitstond.
Maar heeft het niet met m`n rechten te maken? Die lijken wel aangepast (internetbeveiliging van.. IE??!!)
 
TS
TS
A

aaldert

Gevestigd lid
Lid geworden
27 okt 2008
Berichten
398
Waarderingsscore
0
Punten
0
lijkt wel of gebruikersaccount niet goed is van pc
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
23.726
Waarderingsscore
927
Punten
0
Leeftijd
41
Zou kunnen dat die corrupt is geraakt door een fout in Windows of een virus.
Zou je nog antwoord kunnen geven op mijn eerder gestelde vraag ->

Helaas kan ik niks met de opgegeven versie nummer, want die komt uit 2014.
Krijg jij elke maand beveiligings updates aangeboden?
 
TS
TS
A

aaldert

Gevestigd lid
Lid geworden
27 okt 2008
Berichten
398
Waarderingsscore
0
Punten
0
beveiligingsupdate> nee
denk dat account corrupt is., want kon ook al geen papieren inscannen naar email-account. kreeg ik die windowsbeveiliging weer.
Wou eigenlijk proberen om met dat account bezig te gaan, maar moet eerst eens uitvogelen hoe ik dat moet doen zonder dat ik de rechten of wat ook verlies. heb maar 1 account die gebruikt wordt (admin.account)
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
23.726
Waarderingsscore
927
Punten
0
Leeftijd
41
Je kunt een nieuw administrator account aan maken en dan de andere verwijderen.
Hopelijk werkt dan alles weer naar behoren.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan