• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-stappen-verificatie in.

Opgelost Probleem met website van RTV Utrecht

hotabibber

Gevestigd lid
Lid geworden
25 nov 2015
Berichten
280
Waarderingsscore
17
Punten
0
Leeftijd
57
Hoi iedereen,

Mijn standaard webbrowser is Firefox. En daar heb ik nu sinds enig tijd een hinderlijk probleempje mee.

Als ik het nieuws van mijn provincie wil lezen op Welkom heb ik problemen.

Als ik een nieuws artikel wil openen om verder te lezen, dan werkt dit niet op de normale manier door te klikken op de link, gebeurd er niets.

Als ik de Shift toets indruk werkt het wel, maar dan wordt er een aparte pagina geopend.

Van de week mijn pc opnieuw geïnstalleerd en daarna werkte RTV Utrecht wel een paar keer, maar kort daarna alleen maar op de manier van de Shift toets in te drukken.

In Google Chrome werkt het wel.

Hebben jullie hier een tip voor om dit ook goed werkend te krijgen in Firefox?

Aangezien het na de herinstallatie van mijn PC eventjes goed heeft gewerkt is het geen webbrowser probleem lijkt mij, maar moet ergens iets zijn met instellingen.

Firefox helemaal opgeschoond wil helaas niet helpen.

Alle andere websites kan ik gewoon op de link klikken om verder te lezen.
 
Laatst bewerkt:

Roxmarie

Gewaardeerd
Lid geworden
3 jul 2010
Berichten
1.380
Waarderingsscore
138
Punten
0
Het lijkt erop dat het bij mij allemaal goed werkt in Firefox.
Wellicht een nieuwe add-on geïnstalleerd die dwars ligt?

Een opfrisbeurt wil nog wel eens helpen.


Helpt dat niet, dan kun je een herinstallatie van Firefox overwegen.
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
24.879
Waarderingsscore
1.199
Punten
0
Leeftijd
42
Hier werkt het via Firefox ook zonder problemen.
Ik gebruik zelf alleen een adblocker.

Heb jij misschien een (betaalde) anti virus die sommige dingen op die site blokkeert?
 
TS
TS
hotabibber

hotabibber

Gevestigd lid
Lid geworden
25 nov 2015
Berichten
280
Waarderingsscore
17
Punten
0
Leeftijd
57
Dank voor de snelle reacties.

Ik heb KPN Veilig als virusscanner (F-Secure) en Windows 11 pro als besturingssysteem.

Ik heb als adblocker: Adbock + en Getdblock.

Verder geen andere toevoegingen aan Firefox. Firefox versie is 107.0.

Uiteraard heb ik Firefox ook verwijderd van mijn pc, en weer terug geïnstalleerd en helaas het zelfde

Ik zal eens kijken of er iets geblokkeerd is bij KPN Veilig (hier niet aan gedacht).
 

Black Tiger

Netwerk hobbyist. :)
Lid geworden
16 sep 2019
Berichten
1.136
Waarderingsscore
225
Punten
0
Locatie
State Penitentiary
Uiteraard heb ik Firefox ook verwijderd van mijn pc, en weer terug geïnstalleerd en helaas het zelfde
Dit keer zonder de addons? Ik neem aan van wel?

Inderdaad kan ook KPN Veilig wat roet in het eten gooien. Of iets anders.
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
24.879
Waarderingsscore
1.199
Punten
0
Leeftijd
42
Ik heb KPN Veilig als virusscanner (F-Secure)
Grote kans dat daar door een update iets is veranderd.
Je zou F-Secure even uit kunnen zetten en dan kijken of het weer werkt.
Mocht het dan weer werken, dan kun je kijken of de RTV aan een veilige lijst kunt toevoegen.
 
TS
TS
hotabibber

hotabibber

Gevestigd lid
Lid geworden
25 nov 2015
Berichten
280
Waarderingsscore
17
Punten
0
Leeftijd
57
Dank voor de reacties. Vanavond kijk ik er naar.
 
TS
TS
hotabibber

hotabibber

Gevestigd lid
Lid geworden
25 nov 2015
Berichten
280
Waarderingsscore
17
Punten
0
Leeftijd
57
Ben weer thuis en heb eventjes lopen stoeien.

Ik heb nu het hele sterke vermoedde wat de oorzaak is.

Het betreft hier AdBlock
 

Leono

Enthousiast
Lid geworden
20 jan 2013
Berichten
2.256
Waarderingsscore
114
Punten
0
Locatie
Zuid-Limburg NL
Je kunt Firefox sowieso altijd even in de "veilige modus" proberen: alle addons zijn dan tijdelijk uitgeschakeld.
 
TS
TS
hotabibber

hotabibber

Gevestigd lid
Lid geworden
25 nov 2015
Berichten
280
Waarderingsscore
17
Punten
0
Leeftijd
57
Dank je Leono. Daar had ik eventjes niet aan gedacht.
 

brabant

Junior lid
Lid geworden
28 apr 2013
Berichten
65
Waarderingsscore
5
Punten
0
Leeftijd
59
Locatie
gevangenis vlijmen
hoi hier W7 FF werkt naar behoren als naar rtv ga
ik heb adblock + & noscript, ik heb geen antivirus op zitten
al jaren niet, zolang je geen verkeerde web sites aan klikt is
er niks aan de hand.
af en toe scannen met malwarbytes

 
Laatst bewerkt:

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
24.879
Waarderingsscore
1.199
Punten
0
Leeftijd
42
TS
TS
hotabibber

hotabibber

Gevestigd lid
Lid geworden
25 nov 2015
Berichten
280
Waarderingsscore
17
Punten
0
Leeftijd
57
Iedereen bedankt voor de hulpvaardige reacties.

Tot op heden blijft het goed werken.

probleem lag dus echt aan AdBlock Weer terug gezet deze Adblocker en het werkte weer niet bij mij. Verwijderd en RTV Utrecht werkt normaal.
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
24.879
Waarderingsscore
1.199
Punten
0
Leeftijd
42
Goed om te horen dat je duidelijkheid hebt wat het probleem was.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan