Process Explorer van Sysinternals en VirusTotal

Abraham54

Administrator
Forumleiding
[Hand]Al voordat Sysinternals overgenomen werd door Microsoft had Sysinternals een alternatieve Taakbeheerder - Process Explorer

Ik gebruik dit tool al jaren erbij - omdat het een machtig tool is.
Zo ziet het er bij mij uit:


Je ziet dat er meerdere kolommen zijn - waaronder een kolom genaamd Virus Total.
Alles is in te te stellen namelijk.

Om de kolom Virus Total te activeren, ga je in de menubalk naar Options en klik je op de vermelding Virus TotalOp het moment dat je Check Virus Total.com activeert, zal jouw standaard browser zich openen en kan je de voorwaarden van Google lezen of de browser meten weer uit te klikken.
Je hoef er niks voor akkoord te verklaren - in ieder geval is de kolom daarna actief en zal je na een moment in die kolom getallenreeksen in blauw zien.
Echter - indien het getal rood is - dan is nader onderzoek te doen.

Het is een interessante mogelijkheid wat je met die aanbinding krijgt - je ziet direct of alles goed is of dat je last hebt van adware en/of malware.

Je kan vanuit de standaard weergave ook meer kolommen kiezen.

Daartoe klik je in de menubalk op Select Columnes...Hieronder zie je precies wat ik geselecteerd heb:Je ziet dat je dus een behoorlijke keuze hebt om zelf jouw gewenste kolom(men) te kiezen.

Daarnaast bevat Process Explorer ook nog een grafische weergave van diverse onderdelen van jouw Computer.

Zie daarvoor onderstaande afbeelding:Je ziet dus dat ook via System Configuration je weer diverse keuze mogelijkheden hebt.

Heb je het gecomprimeerde bestand uitgepakt, kan je de map Process Explorer het beste naar C:\Program Files (32 bit windows) of de map C:\Program Files (x86) (64-bit Windows) kopiren.

Klik daarna die map open en klik met rechts op procexp.exe kies voor Snelkoppeling maken.
Windows zal melden, dat dit op het bureaublad zal gebeuren.
Klik nogmaals met rechts op procexp.exe en kies dan Eigenschappen.
Klik in dat venster vervolgens op de tab Comptabiliteit en zet beneden aan een vinkje bij Dit programma als administrator uitvoeren.

Dit laatste is belangrijk, het maakt het je mogelijk gewoon op de snelkoppeling te klikken en dan zal Process Explorer met de nodige rechten kunnen opstarten.
Dat is zeker ook handig voor het geval jij Process Explorer aan de Taakbalk vastmaakt.

Download: Process Explorer v16.12[/Hand]
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan