Vraag raar voor val insiders preview 1903

Emi

NCF Goeroe
ik test graag en zodoende doe ik mee als insider ..
wel als insider heb ik eerst de versie 1903 getest op een in VMWare draaiende Windows10en dit ging probleemloos ...
daar ik in België woon staat het hier dan ook op Belgisch (punt) en tot zover is er met deze virtuele Windows géén enkel probleem tijdens de upgrade naar versie 1903.

*was er tevreden over en zodoende besloot ik ook om mijn reserve Desktop te voorzien van deze insider 1903 welke nu geen vermelding meer heeft naar de " insider preview " ook dit systeem werkt fijn en zijn er géén problemen ..
ook op een door de geburen binnen gebrachte desktop verliep de upgrade naar versie 1903zonder problemen ook zij zijn tevreden ...

**nu besloot ik vervolgens mijn hoofd systeem te voorzien van de 1903 ook via de insiders preview aangezien dat op de eerdere systemen goed verliep ..en zonder problemen maar wat verschoot ik toen ik zag dat deze na het "voorbereiden , downloaden en het installeren " herstart diende te worden en ik bemerkte dat deze dus niet meer in het Nederlands stond maar de installatie begon in het Portugees !

*dacht dat dit maar voor effe was en liet het installeren verder gaan ...toen het systeem zich bij 35% herstarte en ik bemerkte dat deze gewoon verder ging in het Portugees kreeg ik wel schrik ..en onderbrak dan ook deze configuratie van de update (lees upgrade) met gevolg dat deze verder weer opstartte met de eerdere Windows (althans dat was wat ik er van verwachte ) maar inplaats gaf deze in het Portugees aan dat er géén bootable schijf aanwezig was ( hoe ik dit weet ..nee hoor ik ken géén Portugees maar het scherm dat ik te zien kreeg was voor mij niet onbekend )….
daarop heb ik dan 3x de pc gedwongen uit gezet en opnieuw opgestart.. pas bij de 4de opstart starte deze vervolgens door naar de eerdere Windows … en ik was benieuwd of dit een eenmalig voorval was zodoende herhaalde ik de upgrade naar 1903 en het was wederom hetzelfde !

de foutcode 0x80248007 die ik verkreeg had betrekking tot de map downloads die zich bevind in de SoftwareDistribution. map en deze diende ik te ledigen zo werd dit aangegeven ..ook diende ik de Windows Update componenten te resetten.

dit gedaan te hebben opnieuw geprobeerd om versie 1903 te verkrijgen maar wederom hetzelfde raar voorval ..
denkelijk ligt dit aan de server van Microsoft want alles wat hier betrekking heeft tot de taal/land instelling staat juist …
wie kan dit verklaren !

*o ik weet dat ik gerust kan wachten tot versie 1903 vrijgegeven word ..maar aangezien dat het op de eerdere systemen wel kon ben ik toch benieuwd waarom dat het op dit hoofdsysteem niet gaat ..

**de sfc /scannow geeft aan dat er géén problemen zijn ..
***de dism.exe met de opdracht : DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth geeft ook aan dat er géén problemen zijn !
 

Bijlagen

Emi

NCF Goeroe
ik zit met het groot probleem dat deze upgrade steevast de installatie in het Portugees (Brazil) wilt doen ..
en krijg deze dus niet in het Nederlands ..

het ligt aan het feit dat deze dus de Default system UI language : pt-BR heeft en niet de nl-NL daar ben ik al achter , maar weet niet hoe deze om te zetten in naar nl-NL zonder de Windows10 opnieuw moeten te installeren omwille van de aangekochte software waar ik de mails niet meer van heb daar deze opgeslagen waren op de Telenet webmail ..
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Waarom geen upgrade doen met de nieuwste Win 10 1903 NL
 

Emi

NCF Goeroe
dat lukt dus ook niet … heb ik al geprobeerd .. zowel via de upgrade assistant als ook via een usb stick aangemaakt via het media creation tool 1903.exe dat me toegezonden werd door Microsoft zelf nadat ik hen via feedback heb laten verstaan tegen welk probleem ik hier aanloop ..

*tevens krijg ik nooit de optie om alles te behouden … ik kan enkel kiezen tussen het behouden van persoonlijke bestanden en of instellingen ..


8x heb ik al getracht om over te gaan naar versie 1903 telkens wilt deze dat wel voltrekken maar dan in het Portugees (Brazil ) en dat snap ik dus echt niet !
 
Bovenaan Onderaan