Advies range extender

computerbob

Nieuw lid
Lid geworden
12 dec 2018
Berichten
18
Reaction score
0
Punten
1
Leeftijd
37
Hoi ….

ik heb een range extender gekocht van het merk TP-link type TP-WA850RE hiermee wil ik wifi verbeteren , nu heb ik in mijn netwerk een acces point zitten deze is verantwoordelijk voor de wifi ( verder is er geen apparaat wat dat kan /doet ).
nu wil ik het wifi signaal van acces point verbeteren met de range extender TP-WA850RE .
nu heb ik stap 2 uitgevoerd in de handleiding ( alles gaat goed maar op het einde gaat er iets fout ) wizard zegt oeps en het resultaat is geen internet .

Handleiding - TP-Link TL-WA850RE Range extender

is er iemand die mijn kan helpen

ik heb bij instellingen gekeken en daar staat dhcp op auto ( is dit misschien het probleem dat het niet wil lukken ) instellingen bij de range extender

alvast bedankt voor de moeite
 

computerbob

Nieuw lid
Lid geworden
12 dec 2018
Berichten
18
Reaction score
0
Punten
1
Leeftijd
37
Hoi ...

ik heb eventueel een pdf over mijn ACCES POINT van het merk SITE COM deze kan ik hier helaas niet plaatsen
 
Laatst bewerkt:

Aarie25

Moderator
Team lid
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
20.303
Reaction score
327
Punten
83
Leeftijd
39
Locatie
Gelderland
Krijg je wel lampjes te zien, waardoor je weet dat hij een goed signaal heeft?
3 Signal Lights - You can also find an ideal location via the signal lights on the front panel of TL-WA850RE. These lights show the strength of signal your range extender receives from the root AP. It's recommended that you choose a location where at least 3 signal lights light blue, in order to guarantee a good performance.
 

Veng

Elite lid
Lid geworden
27 nov 2012
Berichten
5.600
Reaction score
23
Punten
38
Website
www.relatie-voeding-gedrag.nl
"wizard zegt oeps en het resultaat is geen internet ."
Wat is "oeps"?
Heb je na de laatste stap je extender opnieuw opgestart? Bij mijn extender moet dat nl. wel.
Bij mij (twee verschillend extenders) krijg ik ook problemen als ik een fout maak tijdens het instellen. Dan moet ik goed resetten, opnieuw opstarten en van voor af aan beginnen.
 

computerbob

Nieuw lid
Lid geworden
12 dec 2018
Berichten
18
Reaction score
0
Punten
1
Leeftijd
37
Hoi...….

Ik heb nu meer info over het probleem zie link hier onder

Ranger.


Het is trouwens erg lastig om pdf,s ergens te uploaden ( foto's te onduidelijk / teveel MB )
Heb nog een pdf over accespoint deze zou ik dan liever direct naar iemand sturen omdat hier veel informatie over netwerk/acces point staat

Als dat nodig is

alvast Bedankt voor de moeite
 

computerbob

Nieuw lid
Lid geworden
12 dec 2018
Berichten
18
Reaction score
0
Punten
1
Leeftijd
37
Hoi...…..

Kan het trouwens zijn dat de IP adressen 192.168. ………… niet in elkaar ranges liggen , van accespoint en ranges extender

Als hier dit het probleem kan zijn hoe ga ik hier mee om / los ik dit op


ik heb al geprobeerd maar dat lukt niet ( wijzigen van IP adress van extender )

Als ik mijn smart Phone met mijn wifi verbind is het IP 192.168.1. …….. ( Acces point )
mijn range-extender IP 192.168.0. ……….

Alvast bedankt voor de moeite
 

computerbob

Nieuw lid
Lid geworden
12 dec 2018
Berichten
18
Reaction score
0
Punten
1
Leeftijd
37
Hoi.....

Het signaal ( sterkte ) is goed trouwens goed , 3 lampjes aan

Zo eindig ik in stap 5 zie bovenstaande bericht en dat de link

alleen het RE lampje brand dan niet

images.jpg
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Lid geworden
17 okt 2011
Berichten
19.371
Reaction score
125
Punten
63
Je zal je Range extender ook in hetzelfde segment moeten hangen. Dus het 192.168.1.X

Anders gaat het niet.
 

computerbob

Nieuw lid
Lid geworden
12 dec 2018
Berichten
18
Reaction score
0
Punten
1
Leeftijd
37
Hoi....

Ik heb nog een vraag , IP is nu 192.168.1.254 nu krijg ik een melding dat er een computer dit ook gebruikt .
mijn vraag is , dus ik wil 254 veranderen .
maar ik weet niet hoe die telling loopt ( 2.... )

is er iemand die dit wil/ kan uitleggen ( een link met info is ook goed )

Als ik niet duidelijk ben in dit bericht laat het me weten dan probeer ik het duidelijker te omschrijven.

Alvast Bedankt voor de moeite
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Lid geworden
17 okt 2011
Berichten
19.371
Reaction score
125
Punten
63
254 zou zomaar eens je default gateway kunnen zijn. Gebruik de adressen 192.168.1.1 en 192.168.1.254 niet. daarvan is de kans groot dat er een de broadcast is en de ander je default gateway.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan