Opgelost Schijfopruiming lukt niet meer.

Aarie25

Moderator
Team lid
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
20.806
Reaction score
459
Punten
83
Leeftijd
39
Geen dank en succes met het upgraden!
 

Johannes1956

Bekend gezicht
Lid geworden
27 apr 2019
Berichten
149
Reaction score
14
Punten
18
Leeftijd
63
De aanname dat er ook maar iets sneller wordt door bestanden te verwijderen klopt niet, van je garage opruimen gaat je auto ook niet sneller van rijden al beweren sommige wat anders.

En met die specs van het notebook wordt sowieso niets sneller.
SSD erin kan nog wat schelen.

Enige wat iets kan werken is het tabblad opstarten uitdunnen tot het hoogst noodzakelijke.
niet alleen maar een SSD, ook wat extra geheugen kan geen kwaad ,er zit een intel core 2 duo sp9300 processor met 2 GB geheugen in en dat is wat aan de krappe kant
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
20.806
Reaction score
459
Punten
83
Leeftijd
39
Dat is waarschijnlijk ook de reden dat Abraham haar de 32 bits versie heeft geadviseerd.
 

Emi

NCF Goeroe
Lid geworden
18 sep 2012
Berichten
27.242
Reaction score
157
Punten
63
volgens de speccy link heeft zewel degelijk 4GB Dual-Channel DDR3 @ 531MHz (7-7-7-20) er in zitten .
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
24.578
Reaction score
299
Punten
83
2 GB geheugen
Lees de Speccy weblink, 4GB is ook niet veel voor een 64bit OS.
Een Solex opvoeren, zou wat zijn. :cool:
Je kunt W10 niet upgraden van een 64Bit W7 naar een 32Bit, een nieuwe install na die upgrade kan wel.
Wordt er niet echt sneller mee zonder SSD.
 

Loes11:11

Nieuw lid
Lid geworden
15 dec 2019
Berichten
19
Reaction score
0
Punten
1
Leeftijd
58
ik heb de laptop 6 jaar geleden gekocht, 2e hands, voor 200 euro. Tot zo'n 3 maanden geleden geen problemen mee gehad.

Ik begrijp het nut van ssd. De schijf zal dus verouderd of versleten zijn waardoor de laptop traag werkt alleen wil ik voor deze laptop geen hoge kosten meer maken.

Ik wil iedereen bedanken voor de ondersteuning.
 
Laatst bewerkt:

Abraham54

Administrator
Team lid
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
269.415
Reaction score
480
Punten
83
Leeftijd
66
Website
piepcomp.nl
De schijf is nog honderd procent gezond, daar zit het probleem niet.

Download
MalwareBytes Anti-Malware.

  • Installeer MBAM via rechtsklik op mbam-setup.exe en kies voor "Als Administrator uitvoeren".
  • Klik in het menu van Malwarebytes ANTI-MALWARE op Instellingen" en daar op "Detectie en Bescherming" en zet vervolgens een vinkje bij "Scan naar rootkits".
  • Klik vervolgens op de knop Scan nu om een bedreigingsscan uit te voeren.
  • Er zal nu gecontroleerd worden op beschikbare updates, klik hier op "Nu bijwerken als er beschikbare updates zijn.
  • De scan wordt nu automatisch gestart,wanneer de scan gereed is en er bedreigingen zijn gedetecteerd krijgt u hier een overzicht van.

  • Wanneer er geen bedreigingen zijn gedetecteerd klikt u na de scan op Bekijk gedetailleerd logboek.
  • Klik vervolgens op de knop Exporteer en kies de optie "Tekstbestand (*.txt)".
  • Geef vervolgens een bestandsnaam op voor het opslaan van het logbestand, bijvoorbeeld MBAM Scanlog.
  • Kies bijvoorbeeld het bureaublad als opslaglocatie en klik vervolgens op de knop Opslaan.

  • Wanneer er wel bedreigingen zijn gedetecteerd klikt u na de scan op Acties toepassen.
  • Bij de melding om de computer opnieuw op te starten klikt u op Ja / Yes.
  • Open na de herstart MalwareBytes Anti-Malware en klik bovenaan op Historie en selecteer Programmalogboeken.
  • Klik op de nieuwste Scan Log.
  • Klik op "Exporteer" en kies de optie "Tekstbestand (*.txt)".
  • Geef vervolgens een bestandsnaam op voor het opslaan van het logbestand, bijvoorbeeld MBAM Scanlog.
  • Kies bijvoorbeeld het bureaublad als opslaglocatie en klik vervolgens op de knop Opslaan.

MBAM-Log posten:
  • Kopieer nu de inhoud van het zojuist opgeslagen log en plak dit in uw nieuwe antwoord erbij.


Indien jij MBAM meteen als gratis versie wil gebruiken in plaatst van de veertien dagen durende demo met al zijn toeters en bellen te gebruiken, kijk dan hier
 

Loes11:11

Nieuw lid
Lid geworden
15 dec 2019
Berichten
19
Reaction score
0
Punten
1
Leeftijd
58
Hallo Abraham

Ik had vanmiddag al een andere versie van malwarebytes gebruikt. Toen waren er 5 bestanden gedetecteerd. Deze had ik eerst in quarantaine laten zetten en daarna verwijderd. Dus daar heb ik geen info van.

Ik kopieer nu de zojuist opgeslagen log:
Malwarebytes
www.malwarebytes.com

-Logboekdetails-
Scandatum: 15-12-2019
Scantijd: 17:47
Logbestand: 9a70eacc-1f5a-11ea-a526-0026b9a46d68.json

-Software-informatie-
Versie: 4.0.4.49
Versie componenten: 1.0.781
Update pakketversie: 1.0.16212
Licentie: Gratis

-Systeeminformatie-
Besturingssysteem: Windows 7 Service Pack 1
Processor: x64
Bestandssysteem: NTFS
Gebruiker: Dell-PC\Dell

-Scansamenvatting-
Scantype: Bedreigingsscan
Scan geactiveerd door: Handmatig
Resultaat: Voltooid
Objecten gescand: 217258
Dreigingen herkend: 0
Dreigingen in quarantaine: 0
Verstreken tijd: 8 min, 11 sec

-Scanopties-
Geheugen: Ingeschakeld
Opstarten: Ingeschakeld
Bestandssysteem: Ingeschakeld
Archieven: Ingeschakeld
Rootkits: Ingeschakeld
Heuristiek: Ingeschakeld
POP: Detectie
POA: Detectie

-Scandetails-
Proces: 0
(Geen kwaadaardige items gedetecteerd)

Module: 0
(Geen kwaadaardige items gedetecteerd)

Registersleutel: 0
(Geen kwaadaardige items gedetecteerd)

Registerwaarde: 0
(Geen kwaadaardige items gedetecteerd)

Registerdata: 0
(Geen kwaadaardige items gedetecteerd)

Gegevensstroom: 0
(Geen kwaadaardige items gedetecteerd)

Map: 0
(Geen kwaadaardige items gedetecteerd)

Bestand: 0
(Geen kwaadaardige items gedetecteerd)

Fysieke sector: 0
(Geen kwaadaardige items gedetecteerd)

WMI: 0
(Geen kwaadaardige items gedetecteerd)


(end)
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
269.415
Reaction score
480
Punten
83
Leeftijd
66
Website
piepcomp.nl
Volgende scan:

Download
AdwCleaner by Malwarebytes naar het bureaublad.

Klik met de rechtermuisknop op AdwCleaner en kies voor de optie
Als administrator uitvoeren.
  • Klik vervolgens op de knop Nu scannen.
  • Wanneer de scan gereed is, kijkt u eerst hoeveel meldingen preinstalled er staan - desgewenst haalt u daar eerst de vinkjes weg.
  • Klik vervolgens in het informatiescherm op Schoonmaken en nu opnieuw opstarten.
  • Nadat de computer opnieuw is opgestart wordt AdwCleaner automatisch geopend, klik op Logbestand bekijken.
  • Plaats dit logbestand als bijlage in het volgende bericht.
  • (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden op de systeemschijf als C:\AdwCleaner\Logs\AdwCleaner[C00].txt.)
 

Loes11:11

Nieuw lid
Lid geworden
15 dec 2019
Berichten
19
Reaction score
0
Punten
1
Leeftijd
58
Volgende scan:

Download
AdwCleaner by Malwarebytes naar het bureaublad.

Klik met de rechtermuisknop op AdwCleaner en kies voor de optie
Als administrator uitvoeren.
  • Klik vervolgens op de knop Nu scannen.
  • Wanneer de scan gereed is, kijkt u eerst hoeveel meldingen preinstalled er staan - desgewenst haalt u daar eerst de vinkjes weg.
  • Klik vervolgens in het informatiescherm op Schoonmaken en nu opnieuw opstarten.
  • Nadat de computer opnieuw is opgestart wordt AdwCleaner automatisch geopend, klik op Logbestand bekijken.
  • Plaats dit logbestand als bijlage in het volgende bericht.
  • (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden op de systeemschijf als C:\AdwCleaner\Logs\AdwCleaner[C00].txt.)
Ik kom hier niet uit. Ik kan dit niet vinden 'Wanneer de scan gereed is, kijkt u eerst hoeveel meldingen preinstalled er staan - desgewenst haalt u daar eerst de vinkjes weg. .

De laptop is wel gescand en geen items detected op het systeem.
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
269.415
Reaction score
480
Punten
83
Leeftijd
66
Website
piepcomp.nl
Post dan een afbeelding wat tool na de scan aangeeft!
 

Loes11:11

Nieuw lid
Lid geworden
15 dec 2019
Berichten
19
Reaction score
0
Punten
1
Leeftijd
58
Ik kom hier niet uit. Ik kan dit niet vinden 'Wanneer de scan gereed is, kijkt u eerst hoeveel meldingen preinstalled er staan - desgewenst haalt u daar eerst de vinkjes weg. .

De laptop is wel gescand en geen items detected op het systeem.
Dit is het logbestand

# -------------------------------
# Malwarebytes AdwCleaner 8.0.0.0
# -------------------------------
# Build: 11-21-2019
# Database: 2019-11-26.1 (Cloud)
# Support: Customer Support & Help Center
#
# -------------------------------
# Mode: Scan
# -------------------------------
# Start: 12-15-2019
# Duration: 00:00:32
# OS: Windows 7 Professional
# Scanned: 35225
# Detected: 0


***** [ Services ] *****

No malicious services found.

***** [ Folders ] *****

No malicious folders found.

***** [ Files ] *****

No malicious files found.

***** [ DLL ] *****

No malicious DLLs found.

***** [ WMI ] *****

No malicious WMI found.

***** [ Shortcuts ] *****

No malicious shortcuts found.

***** [ Tasks ] *****

No malicious tasks found.

***** [ Registry ] *****

No malicious registry entries found.

***** [ Chromium (and derivatives) ] *****

No malicious Chromium entries found.

***** [ Chromium URLs ] *****

No malicious Chromium URLs found.

***** [ Firefox (and derivatives) ] *****

No malicious Firefox entries found.

***** [ Firefox URLs ] *****

No malicious Firefox URLs found.

***** [ Preinstalled Software ] *****

No Preinstalled Software found.


AdwCleaner[S00].txt - [1584 octets] - [15/12/2019 14:08:03]
AdwCleaner[C00].txt - [1678 octets] - [15/12/2019 14:09:28]
AdwCleaner[S01].txt - [1455 octets] - [15/12/2019 14:58:15]

########## EOF - C:\AdwCleaner\Logs\AdwCleaner[S02].txt ##########
 

Abraham54

Administrator
Team lid
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
269.415
Reaction score
480
Punten
83
Leeftijd
66
Website
piepcomp.nl
Laat maar weten of een en ander geholpen heeft.
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
20.806
Reaction score
459
Punten
83
Leeftijd
39
Je zou eens kunnen kijken of jou Windows fouten heeft door het volgende te doen.

Klik op start, typ in het vak zoeken de tekst Opdrachtprompt of cmd, klik met de rechtermuisknop op opdrachtprompt en klik vervolgens op als administrator uitvoeren. Als u naar een beheerderswachtwoord of een bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of klikt u op toestaan.

Typ de volgende opdracht in het opdrachtregelvenster -> sfc /scannow en druk op enter
(Let wel op de spatie tussen sfc en /)
Wacht geduldig af tot de scan klaar is, ook al lijkt het dat hij blijft hangen.
Aan het eind komt er te staan of er fouten zijn gevonden.
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
24.578
Reaction score
299
Punten
83
Tot zo'n 3 maanden geleden geen problemen mee gehad.
Opstarten al uitgedunt? als hij sneller was dan wordt er iets mee opgestart wat de boel vertraagd, syncen van one-drive b.v.
De schijf zal dus verouderd of versleten zijn waardoor de laptop traag werkt
Ding doet het of doet het niet, van slijtage merk je niets, die aanname klopt niet, ding mag niet voller staan dan max. 75%, erna wordt de boel stroperiger, heveel % is die bezet?
 

Loes11:11

Nieuw lid
Lid geworden
15 dec 2019
Berichten
19
Reaction score
0
Punten
1
Leeftijd
58
Je zou eens kunnen kijken of jou Windows fouten heeft door het volgende te doen.

Klik op start, typ in het vak zoeken de tekst Opdrachtprompt of cmd, klik met de rechtermuisknop op opdrachtprompt en klik vervolgens op als administrator uitvoeren. Als u naar een beheerderswachtwoord of een bevestiging wordt gevraagd, typt u het wachtwoord of klikt u op toestaan.

Typ de volgende opdracht in het opdrachtregelvenster -> sfc /scannow en druk op enter
(Let wel op de spatie tussen sfc en /)
Wacht geduldig af tot de scan klaar is, ook al lijkt het dat hij blijft hangen.
Aan het eind komt er te staan of er fouten zijn gevonden.
Er zijn geen schendingen van het apparaat gevonden. Misschien door de Malware vanmiddag waar 5 gedetecteerde bestanden gevonden werden is het probleem opgelost.

Ik ga het aankijken. Ik leer hier enorm veel van. Ik weet nu dat de schijf nog in tact is. Dat er geen fouten in Windows zitten. Bedankt
 

Loes11:11

Nieuw lid
Lid geworden
15 dec 2019
Berichten
19
Reaction score
0
Punten
1
Leeftijd
58
Opstarten al uitgedunt? als hij sneller was dan wordt er iets mee opgestart wat de boel vertraagd, syncen van one-drive b.v.

Ding doet het of doet het niet, van slijtage merk je niets, die aanname klopt niet, ding mag niet voller staan dan max. 75%, erna wordt de boel stroperiger, heveel % is die bezet?
102 gb van 148 gb is beschikbaar, dus ruim 1/3 is in gebruik. Dus dat is oke.

Ik heb vanmiddag verschillende keren een programma gedownload en dat gaf geen probleem. Ik ga het aankijken.
 

Aarie25

Moderator
Team lid
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
20.806
Reaction score
459
Punten
83
Leeftijd
39
Er zijn geen schendingen van het apparaat gevonden. Misschien door de Malware vanmiddag waar 5 gedetecteerde bestanden gevonden werden is het probleem opgelost.

Ik ga het aankijken. Ik leer hier enorm veel van. Ik weet nu dat de schijf nog in tact is. Dat er geen fouten in Windows zitten. Bedankt
Goed om te horen dat het beter gaat en er geen fouten zijn gevonden. Mocht er toch nog een probleem terug komen dan horen wij dat graag.
 

Loes11:11

Nieuw lid
Lid geworden
15 dec 2019
Berichten
19
Reaction score
0
Punten
1
Leeftijd
58
Ik heb vandaag Windows 10 upgrade gedaan. Is goed gegaan en ook snel. Laptop werkt goed. Alleen filmpjes blijven veel stil staan en het geluid gaat gewoon door. Ik had dit met Windows 7 ook al wel maar minder dan nu met Windows 10.

Daar is niets aan te doen lijkt me. Dit heeft te maken met beeldschermresoluties en verdere specificaties van de laptop. Willen jullie dit nog even bevestigen of dit klopt.
 
Bovenaan Onderaan