1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Setup kan geen vasteschijfstations vinden

Discussie in 'Windows XP' gestart door WinXPsp3, 3 nov 2016.

Discussie Setup kan geen vasteschijfstations vinden in het Windows XP forum op nationaalcomputerforum.nl/.

 1. WinXPsp3

  WinXPsp3 Junior lid

  Ik heb een IBM-PC en die is stuk en ik weet niet hoe ik dit oplos. Ik ben bekend met PC's en het type van die pc is ''6578-tbg''
   
 2. Hans60

  Hans60 Enthousiast

  Wederom: dit los je op met zoutzuur...
  Zolang je totaal geen informatie geeft over wat het apparaat wel of niet doet en wat je zelf al geprobeerd hebt en welke foutmeldingen je krijgt blijft het voor iedereen glazenbollenwerk wat de problemen zijn....
   
 3. Rubensky

  Rubensky Moderator

  Er is eerder door jou iets over gemeld dacht ik. Gaat het echt om HD's of om de oude diskettes de verre voorlopers van de harde schijven?
   
 4. Lange Pier

  Lange Pier NCF Goeroe

 5. porrelaar

  porrelaar Lid

  Gezien de titel van dit topic (Setup kan geen vasteschijfstations vinden) ga ik er voor het gemak van uit dat de vraagsteller probeert om Windows XP opnieuw te installeren op zijn antieke pc, waarvan hier de specificaties staan: https://www.cnet.com/products/ibm-netvista-a40-6578-pentium-iii-933-mhz-128-mb-20-gb-6578reu/specs/
  Ja, dit is een oudje. Ik schat het bouwjaar op 1999.
  De vraagsteller moet erg gehecht zijn aan deze computer, want hij heeft hem in augustus nog laten repareren: http://www.nationaalcomputerforum.nl/showthread.php?t=130031
  Wat is er toen aan gerepareerd? Wat is er vervangen?

  Zelf zou ik absoluut geen geld meer investeren in zo'n oude machine, maar misschien is het een hobby-project voor WinXPsp3.
  Je kunt tijdens de installatie van Windows XP de melding "Setup kan geen vasteschijfstations vinden" krijgen wanneer er geen ouderwetse IDe harde schijf meer in die computer zit, maar een modernere SATA harde schijf.
  Dan kun je, wanneer je die melding krijgt, op F6 drukken en de driver voor de SATA controller via een diskette installeren.

  Vraagsteller schrijft echter: "Ik heb 2 diskettes eentje is stuk en de andere is beveiligd."
  Dan zul je wat nieuwe onbeschreven diskettes moeten aanschaffen. Die zijn nog steeds te koop: klik!

  Klik ook eens op de volgende link: https://www.schoonepc.nl/instal/setup.html
  Dat hele verhaal gaat over de installatie van Windows XP. Scrol op die pagina omlaag totdat je komt bij het omkaderde gedeelte met het kopje Wordt de harde schijf niet herkend; lees dat gedeelte en vooral ook de tip die daar staat.
   
 6. Rubensky

  Rubensky Moderator

  Porrelaar,

  Dan zal je wel een pc moeten hebben waarmee je de driver op de diskette kan installeren.
   
 7. Lange Pier

  Lange Pier NCF Goeroe

  Link was al gegeven, bril zeker stuk?
  En sata bestond toen nog niet, schijf kan wel stuk zijn.
   
 8. porrelaar

  porrelaar Lid

  @Lange Pier: ik gaf inderdaad dezelfde link naar de specificaties als jij. Mijn bril is niet stuk, maar ik was bezig met een en ander nazoeken en jij reageerde intussen. Zoiets kan voorkomen.
  De vraagsteller schreef elders: "De PC was in augustus gerepareerd."
  Wie weet was er toen wel een ander moederbord en SATA harde schijf in gezet. Daarom vroeg ik ook: "Wat is er toen aan gerepareerd? Wat is er vervangen?"

  Maar laten we nu eerst maar een reactie van WinXPsp3 afwachten.
   
 9. WinXPsp3

  WinXPsp3 Junior lid

  Ik vermoed dat het een IDE-schijf is, en met dat die PC in augustus is gerepareerd bedoel ik dat de reparatie toen was voltooid en in juli ofzo de reparatie is begonnen. Ik wist niet wat er gerepareerd/vervangen is, omdat ik er niet bij was.

  --- Update ---

  Totale onzin.

  --- Update ---

  De PC is stuk, een keer deed Firefox het niet (ik ga zelden met die PC op het internet), systeemherstel uitgevoerd, Firefox verwijderd, op een andere PC een CD met Firefox-setup gebrand, cd in die IBM-PC gezet, toen liep hij vast, met aan/uit-knop uitgezet, aangezet en toen kwam de melding ''1962 No operating system found. Press F1 to repeat boot sequence.''
   
 10. Abraham54

  Abraham54 Administrator

 11. WinXPsp3

  WinXPsp3 Junior lid

  ''Totale onzin'' had ik eigenlijk tegen iemand anders
   
 12. WinXPsp3

  WinXPsp3 Junior lid

  Het probleem is nu nog groter geworden. Ik kreeg een 301 Keyboard Error. Ik kan niks doen met het toetsenbord. Alle 3 lampjes op het toetsenbord waren toen ik die error kreeg de hele tijd aan. Zelfs als de PC uit is. De titel van die error is ''POST Startup Error'' dus moet ik een nieuw moederbord of toetsenbord kopen?
   

Deel Deze Pagina