SVG bestand nodig

Rubensky

Moderator
Team lid
Mensen,

Ik moet eenmalig een foto van het internet omzetten naar een SVG bestand. Kent iemand een legale gratis mogelijkheid?
 

weballey

Administrator
Team lid
Je kunt een foto niet omzetten naar svg. Het een is een raster of bitmap, het ander een vector afbeelding. Mogelijk kun je een foto wel opnemen in een svg bestand, maar scalable vector graphics zal het nooit worden.
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Het gaat mij ook om het maken van een vector bestand. Emi zal naar jou links kijken. De websites die ik gevonden heb daar moest je na het converteren toch echt betalen voor de download vandaar de post hier.
 

weballey

Administrator
Team lid
Er bestaat wel zoiets als raster-vector-conversie, maar dat is meestal belabberd. Als het een niet te ingewikkelde afbeelding is, is het meestal makkelijker deze over te tekenen in een geschikt tekenprogramma. Inkscape kan bjivoorbeeld svg betanden maken.
 

Rubensky

Moderator
Team lid
Duidelijk dank voor de gegeven informatie.
 

artstudiog

Enthousiast
Ik werk met Photoshop CC en daarin heb ik de Topaz filters (plug-in) genstalleerd. Hierbij kan een foto vrij goed omgezet worden naar een vector (cartoon-functie). Anderzijds werk ik ook met CorelDraw waarin je een bitmap (foto in RGB) meteen kan vectoriseren.
De kwaliteit is afhankelijk van de details die zich in de foto bevinden. Een foto van een logo is uiteraard makkelijker te vectoriseren dan een foto van bos.
SVG-bestanden zijn te gebruiken in alle vector-programma's (o.a. illustrator, coreldraw, enz).
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Rubensky

Moderator
Team lid
Het ging er even om dat ik zo'n bestand nodig had voor een website (responsieve.) Inmiddels ben ik waar ik wezen wil.
 
Bovenaan Onderaan