Aanschaf Thermostaat gekocht

SimonNolan

Nieuw lid
Lid geworden
23 sep 2020
Berichten
3
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leeftijd
32
Onlangs heb ik een thermostaat gekocht. Gisteren heb ik hem op de ketel aangesloten. Ik heb de basisinstellingen vrij snel uitgezocht. Na de eerste dag van gebruik kan ik de besparing per persoon op verantwoorde wijze aangeven - de ketel wordt veel minder vaak aangezet. Tegelijkertijd wordt de juiste temperatuur in het appartement gehandhaafd. Voordat u thuiskomt kunt u de temperatuur verhogen, wat erg handig is. Ik ben zeer tevreden met de aankoop. Ik hoop dat dit apparaat lang meegaat.
 

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
24.274
Waarderingsscore
1.084
Punten
0
Leeftijd
41
Link verwijderd i.v.m. reclame
 

YdieresiS

NCF Goeroe
Forumleiding
Administrator
Lid geworden
5 dec 2003
Berichten
36.205
Waarderingsscore
424
Punten
0
Locatie
127.0.0.1
Wees je er wel van bewust dat qua stoken 1 dag geen enkel inzicht geeft in hoe een thermostaat zich verhoudt. Als je net een dag meer zon hebt, of als het net die dag wat warmer is, warmt je huis anders op dan anders. Ik werk in de gas en elektra en als je daar een goede berekening wilt maken van wat het je oplevert heb je een langere periode nodig en moet je gaan rekenen met "graaddagen" om tot een vergelijkbare berekening te komen.

Na 1 dag valt er dus nog niet veel over te zeggen. Ik heb een aantal jaar terug mijn "domme" thermostaat gewisseld voor een Toon en dan leverde meer inzicht op en uiteindelijk een besparing, maar de grootste besparing komt uiteindelijk door je gedrag aan te passen en minder te stoken.
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
26.848
Waarderingsscore
566
Punten
0
de ketel wordt veel minder vaak aangezet
Dan zijn de temperatuurverschillen ook groter......
Een beetje thermostaat heeft een hysteresis instelling waardoor die temperatuurverschillen klein blijven.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan