Tips @ Tuts

D Drmmr

Heeft veel posts
Lid geworden
5 jul 2005
Berichten
13.482
Waarderingsscore
151
Punten
0
Locatie
Maastricht
In dit topic staan simpele, maar nuttige tips. Hou je van knutselen aan je pc of wil je dingen net iets beter onder de knie krijgen, kijk dit dan even door. Misschien vind je precies dat wat je nodig hebt.

Heeft iemands tip je geholpen en wil je diegene daarvoor bedanken? Klik dan op het weegschaaltje links onderin de post om reputatiepunten (++) te geven.

Wil je ook een tip posten? Doe dat dan in dit topic.



Inhoud:

-
 
Laatst bewerkt door een moderator:

*Kingpin*

Lid
Lid geworden
23 jan 2004
Berichten
89.558
Waarderingsscore
230
Punten
0
Locatie
De Kempen (B)
[tip]
* Een screenshot nemen van een .avi/.mov video afgespeeld met de Windows MediaPlayer *



Doel

Een screenshot nemen van een videobestandje dat aan het afspelen is met mediaplayer, is niet even zomaar je Windows Mediaplayer tijdens het afspelen "pause" zetten en dan een screenshotje nemen, want dan heb je altijd een plaatje met een zwarte plek op ipv de frame die je wou hebben als resultaat :huh:

Maar je kan het wel als volgt:



Instructies

  • Open de Windows MediaPlayer
  • Klik in het menu "Extra" en dan "Opties"
  • Neem het tabbladje "Prestaties"
  • Zet daarbij "Videoversnelling" het pijltje naar "Geen"
  • Klik Toepassen/Ok

    videoversnkl3ws.jpg

    *
  • Zet nu op pause waar je de screenshot wilt nemen
  • Maak de screenshot met je screencapture-progje (bv mwsnap) of met <ctrl>+<PrintScreen>


    ... et voil :D :


    16540_Mpl_slak.jpg


    (proudly presenting: screenie uit zelfopgenomen filmpje van een snotblazende naaktslak :D)


~~~~

Opm 1:
Het is wel aan te raden om achteraf de Videoversnelling terug op het maximum (of zoals je het pijltje had staan) te zetten want anders is de beeldkwaliteit niet altijd zo goed

Opm 2:

Helaas lijkt het niet te gaan bij afspelen van DVD's :(
Maar bij .avi en .mov bestanden (films, video'tjes opgenomen met je camere ed..) lukt het dus zeker al wl :p


*[/tip]
 
Laatst bewerkt door een moderator:

WickedLife

Just me...
Lid geworden
4 sep 2005
Berichten
1.603
Waarderingsscore
185
Punten
0
Locatie
tja... waar is dat ook alweer??
Meer dan 3 downloads tegelijk in Win XP

[tip]Internet Explorer beperkt het aantal simultane downloads, en dat kan soms onhandig(vervelend) zijn. Met een kleine aanpassing in t register is dit zo verholpen.

Klik Start, uitvoeren en geef de opdracht regedit
Dubbelklik nu op HKEY_CURRENT_USER, Software, Microsoft, Windows en CurrentVersion.
Klik nu met de rechtermuisknop op Internet Settings, en kies voor Nieuw, DWORD-waarde.
Tik MaxConnectionsPerServer in en druk op Enter, vul in het veld Waardegegevens bijvoorbeeld 30 in en klik op OK.
Klik opnieuw met de rechtermuisknop op Internet Settings en geef een nieuwe DWORD-waarde in. tik nu MaxConnectionsPer1_oServer in en klik op Enter.
Druk nogmaals op Enter, en typ 30 in t veldje Waardegegevens en klik op OK.

Sluit daarna het register en alle Internet Explorer vensters. Als je IE nu opnieuw opstart, kun je naar hartelust downloaden.[/tip]
 

*Kingpin*

Lid
Lid geworden
23 jan 2004
Berichten
89.558
Waarderingsscore
230
Punten
0
Locatie
De Kempen (B)
[Firefox 1.5] "Unresponsive Script" waarschuwing

*
[tip]
*
icon_firefox.gif
* Firefox 1.5 : "Unresponsive Script" Waarschuwing *




Probleem

Wanneer je met Firefox iets uploadt, bv een afbeelding naar imagehigh, photobucket, een bestandje dat je als bijlage toevoegt, ...gebeurt het heel vaak dat je onderstaande melding krijgt (vaak op de achtergrond) en de afbeelding, het bestandje, ... niet geupload wordt, tot je op "stop script" klikt.
Het gaat om een soort melding van FF wanneer een script er "te lang" over doet om uitgevoerd te worden (javascript timeout)

25088_ff_script.jpg





Oplossing

Om deze melding niet meer te krijgen en dus ook niet meer te hoeven wachten / klikken op "stop script", gaan we de instelling die bepaalt wat "te lang" is, veranderen (verhogen)


  • Typ in de adresbalk in Firefox about:config en enter
    *
  • Er opent een scherm met allerlei instellingen. Dit is het configuratiepaneel van Firefox.
    *
  • Ga naar dom.max_script_run_time
    *
  • Rechtermuisklik op deze regel > kies "modify"
    *
    *
    30868_dommax.jpg

    *
    *
  • Maak in het kleine venstertje dat nu opent, van de 5 ---> 20
    *
    *
    13951_dommax20.jpg

    *
    *
  • En klik OK
    *
    *
    6003_dommax20set.jpg

    *

Hiermee wordt het aantal sec. bedoelt: ipv dat FF na 5 sec. de melding zal geven dat het script er te lang over doet, zal dit maar eerst na 20 sec. zijn voortaan, en daartg zal je plaatje/bestandje wel geupload zijn



Succes :)
*
*
[/tip]
*
 
A

antigua

Gast
Snel met sneltoetsen werken !

Hi :smile:

[tip]
Snel sneltoetsen aanleren in Word




Microsoft wordt voornamelijk bediend met de muis.
Veel gebruikers werken liever niet met het toetsenbord.
Meestal hebben ze gelijk want veel functies in de tekstverwerker van Microsoft zijn sneller te bereiken via een toetsencombinatie.​


Helaas kan het wel even duren voordat u alle beschikbare toetsencombinaties kent. En het zal ook wel even duren voordat u alle toetsencombinaties in de helpfunctie heeft gevonden.​



Gelukkig kunt u Microsoft Word opdracht geven om u bij het aanleren van alle toetsencombinaties een handje te helpen.






Wanneer u in Microsoft Word kiest voor Extra > Aanpassen > tabblad Opties kunt u de optie "Sneltoetsen weergeven in Scherminfo" aanvinken.



06WK16T002.png



Daarna zal Microsoft Word u in alle benodigde informatie voor wat betreft functies en de daarbij horende toetsencombinaties laten zien !

Succes

Antigua



...
[/tip]
 
A

antigua

Gast
Tip - Bankzaken (freeware)

[tip]
BANKZAKEN






Offline Rekening Overzicht









Iedereen die electronisch bankiert, kent het probleem.Het
maakt niet uit of u inbelt met speciale software of uw bankzaken op internet regelt: de fucnties die u krijgt van uw bank zijn zeer beperkt.​


U kunt geld overmaken en zien of een bepaald bedrag reeds is gestort, maar vaak laat de geschiedenis te wensen over en zijn de zoekactiesallesbehalve uitgebreid.​


Ook het indelen van bij of afschriften in categorieen of posten is vaak onmogelijk.​


Gelukkig is er een goed freewareprogramma zoals Offline Rekening Overzicht.
Dit programma geeft inzicht in alles wat met uw bankzaken te maken heeft​


Het enige wat u de software moet ingeven zijn rekeningoverzichten.
Deze hoeft u zelf niet in te typen.​


Bijna alle banken bieden een exporteerfunctie aan.
Het geexporteerde bestand kunt u vervolgens eenvoudig inlezen met Offline Rekening Overzicht.


Let wel op, dit dient u bij o.a. de Postbank ( NL) wel bij te houden omdat de 'historie' die u kunt downloaden beperkt is.​


U kunt het zo moeilijk of gemakkelijk maken.
Van een simpele zoekactie tot grafieken waarin uw inkomsten of uitgaven
worden weergegeven, al dan niet onderverdeeld in categorieen.​

Hier te downloaden
http://www.orov.nl/index.html

Keuze redactie PC-Magazine​

Veel plezier​

Antigua :wink:​

importerencompact2lp.jpg
[/tip]
 
Laatst bewerkt:

D Drmmr

Heeft veel posts
Lid geworden
5 jul 2005
Berichten
13.482
Waarderingsscore
151
Punten
0
Locatie
Maastricht
Geheugen controleren met Memtest

[tip]
Je geheugen controleren met Memtest

Wat is Memtest?
Memtest is een gratis programma waarmee je je geheugen op fouten kunt controleren. Fouten in het geheugen kunnen ertoe leiden dat je computer onverwacht vastloopt of uitvalt. Deze fouten kunnen veroorzaakt worden door defecte hardware (geheugenmodule, moederbord of zelfs voeding) of door foute instellingen in de bios (vrij onwaarschijnlijk).

Hoe gebruik ik Memtest?
Klik op de hyperlink hierboven. Klik op "Free Download" en vervolgens op "Download - Memtest86 v3.4 ISO image (zip)". Kies vervolgens voor opslaan. (Mocht dit niet werken, klik dan met de rechter muisknop op de link en kies voor "Doel opslaan als..."). Selecteer vervolgens een geschikte locatie voor het bestand, bijvoorbeeld de Desktop (Bureaublad).
Het .zip bestand dat je zojuist hebt opgeslagen moet je uitpakken. Gebruik vervolgens een brandprogramma om het .iso bestand dat je hebt uitgepakt op cd te branden. In Nero kan dit met de optie "Burn hard disk image".

Als het .iso bestand op een cd is gebrand, moet je met die cd opstarten. Start daarvoor de computer opnieuw op met de cd in de cd-speler. Druk tijdens het opstarten (helemaal aan het begin) op 'Delete' om in de BIOS te komen (bij sommige computers is een andere toets hiervoor nodig, meestal wordt dit op het scherm aangegeven). Stel hier bij de "Boot sequence" in dat er als eerste van de cd-speler wordt opgestart (iig voor de harde schijf). Lukt dit niet, post dan even een berichtje in het Hardware forum en vermeld hierbij het type moederbord van je computer.
Verlaat de BIOS en sla veranderingen op. Als het goed is wordt er nu van de cd opgestart en begint de geheugentest vanzelf.

Laat de geheugentest enige tijd lopen; minstens 20 minuten, liefst enkele uren.
Let op! Er mag geen enkele fout gevonden worden! Wordt er wel een fout gevonden, dan is er iets mis. Post een bericht in het Hardware forum en vermeld daarin wat voor comupter je hebt (type moederbord, processor, geheugen, voeding).
Krijg je geen fouten, dan kun je er in principe vanuit gaan dat je geheugen goed werkt.
[/tip]
 
Laatst bewerkt door een moderator:

*Kingpin*

Lid
Lid geworden
23 jan 2004
Berichten
89.558
Waarderingsscore
230
Punten
0
Locatie
De Kempen (B)
Re: Java RE

[tip]

javabonenny6.jpg
Tip : Java Koffie op *Kingpin*'s wijze




nee, grapje
clown.gif
:




javayg9.gif
Tip : Java Runtime Environment updaten




Inleiding


Wat is Java RE ?

Op je computer heb je JRE nodig om Java programma's te kunnen draaien. Met Java SE Runtime Environment (JRE) kunnen bv. applets die in de programmeertaal Java geschreven zijn, in je browser(s) worden uitgevoerd.
Het programma is gratis op te halen op de Sun-Java site.


Waarom is up-to-date zijn ermee belangrijk ?

Net als het up-to-date zijn met Windows, is het van belang, dat je ook geregeld de updates van anders software installeert, zo ook voor Java Runtime Environment. Af en toe worden er nl. lekken aangetroffen in deze software, waarlangs bv malware (trojans, spyware, ..) kan binnenglippen. Ook andere problemen kunnen er aanleiding toe geven, dat er een patch of versie van JRE ter beschikking gesteld wordt. Het is dan ook sterk aan te raden, steeds up-to-date te zijn/blijven met je versie.


Waarom is het nodig de oude java RE versies te deinstalleren
Het is belangrijk de oude versies/updates te deinstalleren (zie bij "werkwijze") omdat een Java applet kan kiezen met welke Java versie het uitgevoerd moet worden. Een kwaadaardige java applet zou dus misbruik kunnen maken van een lekke versie die nog geinstalleerd is, ook al draait er een gepatchte, up-to-date Java versie
Meer info: http://www.security.nl/article/15318/1/Vergeet_oude_Java_versies_niet_te_verwijderen.html


Jusched.exe en de nadelen ervan

Om te checken op updates, heeft JRE een ingebouwd "schedulertje", jusched.exe, dat regelmatig controleert of er een nieuwe versie ter beschikking is, en je in dat geval zou moeten waarschuwen. Helaas werkt die niet echt goed. Bovendien wordt (als het al werkt) op die manier niet gewezen op het feit dat oudere geinstalleerde updates of versies eerst gedenstalleerd moeten/kunnen worden, alvorens de nieuwe versie te installeren. Met als gevolg dat je op de duur met een onnodige en plaatsinnemende waslijst aan versies en updates van java Runtime Environment zit in je lijst van genstalleerde software.


Hieronder kan je lezen hoe de recentste versie van JRE "juist" te installeren





Werkwijze


Stap 1. Download


* Ga naar de downloadpagina van Sun/Java de nieuwste versie van Java RE.
http://java.sun.com/javase/downloads/index.jsp
Op dit moment is dat :Java Runtime Environment (JRE) 6 Update 1.
Let erop dat je het linkje bij "Java Runtime Environment (JRE) 6 updat 1, The J2SE Runtime Environment (JRE) allows end-users to run Java applications." neemt, en dus niet de Java "KIT" of een van de andere downloads die er boven en onder degene die we moeten hebben, staat)

java1-.jpg


* Vink in de nieuwe pagina die opent, de optie "Accept License Agreement" aan

java_accept.jpg


* Klik op de link: Windows Offline Installation, Multi-language. Op moment van de recentste aanpassing aan deze tut is de nieuwste versie, versie 6 update 1 (jre-6u1-windows-i586.exe)
(maar ik ga niet bij elke kleine update de plaatjes aanpassen ;-) , dus het kan bv zijn dat het ondertss al versie 2 is wanneer je dit leest, maar wijst zichzelf uit, gewoon update 2, 3, ... ipv de 1 die dan ook niet meer aanwezig is op die site)

java4.jpg


* De download van het offline installeerbestand begint, sla op naar bv. je bureaublad op.

java6.jpg



Stap 2. Denstalleren van alle oudere versies


* Sluit alle openstaand internetpagina's (sluit dus je browser (IE, Opera, FF) helemaal) en ook programma's zoals messenger, outlook, ed... Er komt nl. een heropstart aan te pas en voor de volgende stap is het nodig dat er geen toepassingen nog lopen waarbij Java RE in gebruik is.


* Ga dan naar Start > Configuratiescherm > Software, en denstalleer (= verwijder dmv het verwijder-knopje) alle aanwezige versies van Java: verwijder alles met Java Runtime Environment (JRE of J2SE) in de naam. In onderstaand plaatje is het slechts een item, maar het kan best zijn dat er bij jou verschillende versies of updates van Java RE.. te verwijderen zijn. Klik op Verwijderen of Wijzig/Verwijder knop tot alle oudere versies verdwenen zijn.

javare4.jpg


javare5.jpg


javare6.jpg


* Na het verwijderen van alle oude versies, herstart de PC.



Stap 3. Installatie van de nieuwe versie


* Dubbelklik dan op het setupbestand jre-6u1-i586-p.exe (of jre-6u2-i586-p.exe als het ondertss al update 2 is enz...) op je bureaublad om de nieuwste versie van Java te installeren :

java7-1.jpg


* En volg de verdere stappen in de installatie-wizard. Mogelijk krijg je eerst nog een melding van je firewall waarin je de verbinding met de java server kan toestaan of blokkeren. Je kan dat gerust toestaan, maar blokkeren geeft ook geen probleem

java8-1.jpg


* De installatie begint met de Licentie-overeenkomst die je moet accepteren om Java RE te kunnen installaren

java9-1.jpg


* Daarna start de feitelijke installatie, dit kan een aantal minuten duren.

java10-1.jpg


* Als dat klaar is, krijg je het afsluitvenster "Complete". Klik op "finish"

java11-1.jpg


De recentste versie van Java RE is nu op je computer geinstalleerd. :)


[/tip]
 
Laatst bewerkt door een moderator:

just--mike

Smartphone Addicted
Lid geworden
18 mrt 2006
Berichten
7.271
Waarderingsscore
123
Punten
0
Leeftijd
34
Locatie
Langeraar, Zuid-Holland, Netherlands, Netherlands
Sleutelwoord Firefox

firefox_icon.png
nog een tip
[tip]Je kan in Firefox je de site van favoriete bladwijzers snel te voorschijn krijgen door een sleutelwoord toe te voegen. Dat doe je zo rechtermuis knop op een bladwijzer en dan eigenschappen vul daar wat in bij sleutelwoord zie plaatje:

printscreen912007142257tj9.jpg


Tik dan in de adres balk van Firefox, wat je als sleutelwoord in hebt getikt (ik dus ncf), voilla je hebt de site.

--edit--
Dit werkt ook met Firefox 3[/tip]
 
Laatst bewerkt door een moderator:

just--mike

Smartphone Addicted
Lid geworden
18 mrt 2006
Berichten
7.271
Waarderingsscore
123
Punten
0
Leeftijd
34
Locatie
Langeraar, Zuid-Holland, Netherlands, Netherlands
firefox_icon.png
nog een leuk iets voor Firefox
[tip]
om Firefox te laten lijken op Internet Explorer 7 met het Aero effect dan moet je de thema AeroFox Basic installeren zie hier> AeroFox Basic
p.s. deze is alleen geschikt voor versie 2.0 - 3.0a[/tip]
 
Laatst bewerkt door een moderator:

frankw

Slumdog millionaire
Lid geworden
5 nov 2003
Berichten
60.340
Waarderingsscore
307
Punten
0
Leeftijd
42
Locatie
Breda
rare tekens in Word oplossen

Word bestanden herstellen / repareren

[hand]Rare of vreemde tekens / letters in cijfers kan wel eens voorkomen als je een word document opent die in een andere word versie (office versie) gemaakt is.

Als je dan zo een tekst opent staan er ipv een leesbare tekst opeens allemaal rare tekens in.

Je kan dan kijken of je het kan oplossne door het volgende te doen:

Sla het bestand even op op een plek waar je het makkelijk kan terugvinden bijvoorbeeld je buroblad.

Nu heb je 2 opties op te doen:

1) Klik met je rechtermuis op het bestand - ga naar eigenschappen - verwijder bovenin het venster de naam van het bestand blablabla.doc en zet daar even een andere naam in ZONDER .DOC erachter.
Sla dit bestand op, word zal nu vragen of je het zeker weet? beantwoord dit met ja, en het bestand wordt nu een bestand met een raar icoontje.

Open nu Word, ga bovenaan naar Bestand - openen - kies bij bestandstype de optie "alle bestanden" zodat het vreemde bestand zichtbaar wordt en kies voor openen. Het bestand wordt nu geopend met Word en grote kans dat de tekst nu wel weer zichtbaar / leesbaar is.

Optie 2.

2) Doe net zoals in tip 1, de extensie .DOC verwijderen, open nu ook weer het programma Word, ga naar Bestand - openen - maar kies nu bij bestandtype de optie " recover text from any file" of de optie "tekst uit willekeurig bestand herstellen" grote kans dat middels 1 van deze manieren je bestand weer leesbaar is geworden.
[/hand]
 

just--mike

Smartphone Addicted
Lid geworden
18 mrt 2006
Berichten
7.271
Waarderingsscore
123
Punten
0
Leeftijd
34
Locatie
Langeraar, Zuid-Holland, Netherlands, Netherlands
Verander Firefox beeld icoon

Ik ga hier uitleggen hoe je het icoon van Firefox links bovenin kan veranderen. Dit is geschikt voor zowel Windows en Linux.
[hand]Om dit te doen moet je de volgende stappen uitvoeren.

Stap 1. Ga naar de map waar FireFox instaat (C:\Program Files\Mozilla FireFox\).Ga dan naar de map chrome.

Stap 2. Terwijl je in de map chrome dan moet je een nieuwe map aanmaken,die map gaan we icons noemen, dan moet je in de map icons nog een nieuwe map maken en die map noemen we default. Het pad kan zijn als je alle mappen af hebt C:\Program Files\Mozilla Firefox\chrome\icons\default\.

Stap 3. Plaats de icoon die je wilt in de map icons (in windows maak je gebruik van de bestanden met de .ico en in linux .xmp extensies) als je die icoon naar de map hebt gekopieerd moet je de naam veranderen in main-window.[ext], dus main-window.ico in Windows en main-window.xpm in Linux.

Stap 4. Herstart Firefox als het dan goed is moet je in de linker bovenhoek je eigen icoon zien in plaats van de standaard icoon van Firefox.

Veel plezier met je eigen icoon.
[/hand]
Deze tut heb ik vertaald van de website van Mozilla.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

t!m

Verslaafd
Lid geworden
4 dec 2005
Berichten
8.712
Waarderingsscore
56
Punten
0
Leeftijd
32
Locatie
Limburg
Fout bestandsoverdracht MSN

[HAND]

Hallo,

Als je in Msn soms liedjes krijgt toegestuurd en de overdracht is voltooid kun je op de link klikken waar het liedje zich automatisch zal openen.
Maar soms geeft hij een foutmelding aan dat het bestand geblokeert is omdat hij aangeeft dat het mogelijk onveilig is.

Hoe kun je dit omzeilen?
Dat ga ik nu vertellen :biggrin:

Als de overdracht is voltooid klik je niet op de link maar ga je naar "mijn ontvangen bestanden" en daar open je het liedje.
Hij zal het nu gewoon openen en niet blokkeren.

Heb je toch op de link geklikt?
Dan verdwijnt het bestandje uit "mijn ontvangen bestanden" en moet je vragen of degene het opnieuw wilt verzenden.

[/HAND]
 

midget

I am flying over you....
Lid geworden
3 jul 2007
Berichten
6.366
Waarderingsscore
0
Punten
0
Locatie
De efteling
.exe bestanden verzenden via outlook

[tip]Hebben jullie ook altijd moeite met een .exe bestand te verzenden via outlook, dat je het moet zippen enz.

Hier een makkelijke oplossing die ik al jaren gebruik.

Verander de extensie van het bestand van .exe naar .exa

Vertel wel tegen de ontvanger dat hij/zij ze eerst ergens opslaat waar hij/zij ze makkelijk terug kan vinden, en laat ze dan de extensie .exa weer veranderen in .exe .

Zo omzeil je dus de beveiliging in outlook op een slimme eenvoudige manier.
[/tip]

Midget
 
Laatst bewerkt door een moderator:

just--mike

Smartphone Addicted
Lid geworden
18 mrt 2006
Berichten
7.271
Waarderingsscore
123
Punten
0
Leeftijd
34
Locatie
Langeraar, Zuid-Holland, Netherlands, Netherlands
Een tip voor een gratis spamfilter:
[tip]Je heb altijd wel eens last gehad van spam het is nu over met Spamfighter.

4.686.088 gebruikers worden al tegen Spam beschermd door SPAMfighter. In de afgelopen 24 uur zijn er 4.206 nieuwe SPAMfighters bijgekomen. Als een SPAMfighter een spammail ontvangt die niet ontdekt is door SPAMfighter, wordt de spammail met n klik gerapporteerd en de mail is een seconde later ook geblokkeerd bij de rest van de SPAMfighters. Voor meer informatie en de download: http://www.spamfighter.com/Lang_NL/[/tip]

Bron: http://www.spamfighter.com/Lang_NL/
 
Bovenaan Onderaan