Vraag Trojan probleem

#41
Vreemd hè?

- Ik heb jouw link gebruikt om de tool op te halen.

Ik kreeg het vermoeden dat Windows misschien (toevallig) de Oktober-update gelijktijdig had binnengehaald maar ik heb niets voorbij zien komen dat hierop duidt.

Ook zijn mijn (privacy) instellingen niet gewijzigd. Het lijkt een beetje op een 'halve' herinstallatie omdat bepaalde (geïnstalleerde) programma's ongemoeid zijn gelaten maar andere vervangen door de standaard Win-apps.

Cubase start (uiteindelijk) wel op maar pas na een horde aan foutmeldingen.
P.s. mijn composities staan veilig op een andere partitie én op een externe Hd dus ik ben gelukkig niets kwijt. Ook staan mijn composities op Youtube, maar ik 'spam' je later wel ;-)

- Voor zover ik me kan herinneren is Windows-10 er in Mei, schoon opgezet.

Voorlopig heb ik de zoekfunctie in Explorer maar even vervangen door "Everything" (werkt trouwens razendsnel)!

Waar ik wel 'groen' van word is dat ACDsee is vervangen door dat opdringerige Paint3d. De file-extenties JPG, BMP etc. zijn niet meer aan ACDsee te koppelen, zelfs niet na een herinstallatie van ACDsee.

Tot slot: eventuele prioriteit kan van dit topic af. Tenslotte ben ik af van de Trojan en foute programma's. Met een beetje kunst en vliegwerk kan ik mijn Pc dus gewoon gebruiken.
 

Bijlagen

Abraham54

Administrator
Medewerker
#42
Ik heb afbeelding 2 bekeken en heb geen flauw idee wat dat voor venster is.

Wanneer je nu een afbeelding met rechts aanklikt en de Eigenschappen opvraagt, zie jij meteen ook waarmee Windows dat bestand wil openen.
Dat kan je veranderen!

Op die wijze wijze - was wel even werk - heb ik in mijn Windows 10 1809 (upgrade uit windows 8.1 Professional) al mijn video's opnieuw gemarkeerkeerd om geopend te worden met MPC-BE x64 = Classic Media Player Black Edition.
 
#43
Afbeelding 2 was bestemd voor de afdeling "technische ondersteuning" van Steinberg. In mijn enthousiasme heb ik die per abuis naar jou verzonden.

Over de afbeeldingen ken ik je vertellen dat Paint3d blijkbaar het alleenrecht op het weergeven van afbeeldingen claimt. Rechts-klikken en een ander programma koppelen werkt niet. Na dit gedaan te hebben blijven afbeeldingen gewoon aan Paint3d gekoppeld.

De App laat zich ook niet 'gewoon' deïnstalleren. Dit schijnt alleen via een opdracht in Powershell te lukken "Get-AppxPackage Microsoft.MSPaint | Remove-AppxPackage".
Overige programma's, muziek- en video player zijn gelukkig wel op deze wijze te koppelen.
 

Abraham54

Administrator
Medewerker
#44
Vreemd dat jij afbeeldingen niet kan wijzigen wat betreft openen.
Ik gebruik Windows 10 versie 1809 en daarin kan ik wel opteren voor een ander programma.
 
#45
Ik heb Windows versie 1803 nog, misschien dat het daar aan ligt.

Qua afbeeldings-opties heb ik alles geprobeerd om Paint3d buiten spel te zetten, maar helaas.

- Openen met... (andere App kiezen), altijd openen met... (ACDsee) aangevinkt.

- In Windows instellingen, Standaard-Apps per bestand kiezen opnieuw proberen te koppelen.
- Standaard-Apps per protocol opnieuw proberen te koppelen
- Standaard Apps per App gekozen

Ik denk dat er weinig anders op zit dan Paint3d maar via Powershell uit te schakelen.

P.s. Er zijn natuurlijk zat alternatieven om afbeeldingen te bekijken maar als je vertrouwd bent met een bepaald programma gebruik je deze natuurlijk het liefst.