Tutorial downloaden met DC++

Status
Niet open voor verdere reacties.

Gertjan

Enthousiast
Lid geworden
16 mei 2005
Berichten
2.850
Waarderingsscore
18
Punten
0
Locatie
Amsterdam
[hand]
Tutorial downloaden met DC++

Deze tutorial is gebaseerd op de versie 0.607 van DC++. Inmiddels zijn er al meer recente versies beschikbaar, maar deze zullen van mijn versie weinig verschillen. Via Google kun je het progje downloaden. Kernwoorden DC++ download geeft genoeg treffers. Een willekeurige site waar het progje te downloaden is: http://www.soft32.com/download_15504.html

Stap 1: Download en installeer DC++

Stap 2: Open het progje en kies de juiste instellingen

Ga naar File -> Settings -> Personal Information

Daar krijg je onderstaand scherm te zien. Enige wat je hier moet invullen zijn Nick en Connection Type.
Ga naar File -> Settings -> Connection settings

Daar krijg je onderstaand scherm te zien.

Enige wat je hier moet aanklikken is PassiveGa naar File -> Settings -> Downloads

Maak eerst ergens twee mappen aan. Eentje waar de finished downloads in komen en eentje voor de unfinished downloads

De Default download directory is de map Finished Downloads.
De Unfinished download directory is de map Unfinished Downloads met dus de tijdelijke bestanden.Ga naar File -> Settings -> Sharing

Kies daar voor Add Folder en kies de map die jij wilt delen. De bestanden zullen daarna gehashed worden.

Bij Upload slots kun je aangeven hoeveel mensen er tegelijk bij jou bestanden kunnen/mogen binnenhalen. Uploaden gaat wel ten koste van de downloadsnelheid, dus zet deze niet te hoog. Twee of drie uploadslots open, is meer dan genoeg.

Let op! Op sommige hubs hebben ze een minimum van hoeveel GB je moet sharen of zoveel uploadslots je open moet hebben om op de betreffende hub te komen


De overig instellingen zijn niet belangrijk en daar hoef je dus niet naar te kijken!!!
Stap 3: Het connecten naar een hub

Klik nu linksboven op het computersymbool. Dit zorgt ervoor dat je een lange lijst zal zien van Public Hubs. Dit zijn de hubs waarop je kan connecten. Onderaan zie je nu een soort van Excel Tabblad met Public Hubs staan.

Je ziet verschillende o.a. name, description, users etc. Enige tabladen die belangrijk zijn:
  • Users: zoveel mensen zitten er nu op die hub. Het is dus handig de hubs met veel mensen bovenaan te hebben. Klik hierom twee keer op het tabblad users. Ze worden nu van veel naar weinig users weergegeven.
  • Min Share: dit is het minimale aantal GB dat je moet sharen om erop te komen.
  • Min Slots: dit is het minimale aantal slots dat je moet hebben openstaan (zie file -> settings -> sharing
  • Max Hubs: dit is het maximale aantal hubs waarop je tegelijk op mag zitten.
Kies nu een aantal hubs uit en klik daar twee keer op. Er verschijnt nu onderin een groen tabblad met de naam van de hub. Als de kleur groen is en blijft, dan zit je goed. Als de kleur rood is dan kom je niet op die hub en moet je een andere proberen. Een blauw tabblad is overigens een popup met nieuws van een hub, deze kun je gewoon wegklikken (door rmuis->close). Een roze tabblad krijg je als je een filelist van een persoon opvraagt.

Zorg dat je verbindt met een aantal (bv 5) hubs. Als je een aantal goede (groene) hebt gevonden, klik je met rmuis op dat tabblad en doe je 'add to favorites' . Nu zie je de betreffende hub ook verschijnen bij dat gele sterretje (favorite hubs). vink m ook daar aan, want dan start die hub automatisch op als je een volgende keer connect. Herhaal dit trucje voor alle hubs.

Stap 4: Het downloaden

Met het loepje kun je zoeken. Tik daar in wat je wilt hebben en vink bij search options only users with free slots aan. Je ziet nu volgens scherm:Dubbelklik op het tabblad slots. Hoe meer slots er open staan, hoe meer mensen er bij die persoon kunnen downloaden. Als er dus bv 0/1 staat heeft die persoon dus geen slots openstaan en kun je niet downloaden, je krijgt dan de melding no slots available, maar bij bv 8/10 staan er dus 8 slots open van de potentile 10 en kan je dus zeker downloaden.

Klik nu het nummer aan dat je wil downloaden. Je ziet nu onder in het scherm een groene balk lopen. Deze geeft aan hoever je download nog moet. Een rode balk geeft trouwens een upload aan.


Enkele tips:

Het mapje met dat klokje (download queue). Dit is de map met downloads die in de wachtstand staan. Via rmuis kun je daar bv de priority bepalen, maar belangrijker nog is de optie 'search for alternates'. Als je bv een unfinished download hebt, kun je dmv die knop exact dezelfde zoeken en dan gaat die verder waar die gebleven was. Let op: wel bestand kiezen met exact dezelfde naam!!!

Mocht je (NB kan je dus niet zien) een snelle user tegenkomen. Klik dan op rmuis en kies 'add to favorites', als je dat doet staat die automatisch ook bij dat blauwe sterretje (favorite users). Daar blijft die dus ook staan.

Als je bv een snelle user hebt, klik je of in dat grote veld op de persoon of in dat kleinere downloadveldje. Selecteer persoon en doe rmuis en kies 'get filelist'. Je ziet nu in downloadveld dat de filelist (meestal paar kb) wordt gedownload. Als ie klaar is zie je een nieuw roze tabblad met de naam van die user. Als je dat tabblad selecteert, dan zie je in het linkerveld de mappen en rechts de bestanden. In pricipe is het bijna hetzelfde alsof je in windows verkenner zit. Daar kun je dus aanklikken wat je wil.... Zie ook deze screenshot:Als je opzoek bent naar een complete CD, dan raad ik je aan eerst een filelist van die persoon op te vragen. Dit omdat je dan kan zien of er in die map ook daadwerkelijk alle nummers staan. Zo ja, dan kan je via map selecteren -> rmuis -> download de CD downloaden. In het mapje met dat klokje (download queue), kun je bijhouden hoe ver die is e welke nummers er nog moeten.

Wens bij deze iedereen veel plezier met DC++. Ik gebruik het al jaren en naar volle tevredenheid. De snelheid van downloaden varieert 1 kb/sec tot ca 500 kb/sec, dit hangt helemaal af van jouw verbinding, maar ook van de verbinding van de persoon waarvan je download.
[/hand]
 
Laatst bewerkt door een moderator:

sjonnie

Submerged
Lid geworden
17 jul 2005
Berichten
15.689
Waarderingsscore
436
Punten
0
Leeftijd
46
Locatie
submerged.
hey ideaal,,, dit is altijd makkelijk,,

heb ik je op een ideetje gebracht met mn vragen:kerst:.

maar tnx voor je moeite in ieder geval,, is altijd makkelijk zo:worship:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan