Probleem USB Audio interface connect niet correct

vincentvm

Bekend gezicht
Lid geworden
13 nov 2011
Berichten
110
Waarderingsscore
0
Punten
16
Na enige tijd toch weer terug om jullie hulp te vragen. Ik heb de Rode AI-1 audio interface aangeschaft om een betere microfoon aan te sluiten, maar de interface kan geen stabiele connectie opzetten met de computer. Graag hoor ik wat een mogelijke oplossing is voor dit probleem.

Probleem:
Als ik de USB van de interface in de computer stop herkent de computer de interface, maar valt deze na ongeveer 0.2 seconde weer uit. Hierna herkent de computer de interface wederom, maar valt de verbinding weer na 0.2 seconde weg. Dit herhaalt zichzelf vaak. In taakbeheer loopt hierdoor mijn werkgeheugen redelijk vol als ik dit proces te lang z'n gang laat gaan. Het wegvallen van de interface geeft op de interface zelf een flikkerend wit lampje (dit is een aan/uit lampje). Als ik de interface met mijn laptop verbindt, werkt alles echter prima. Ook als de laptop niet is aangesloten op netstroom.

Een detail wat mij opviel maar waar ik zelf niks mee kan: Als ik de USB-C van de interface er net niet helemaal in doe werkt de interface wel en kan ik ook zien dat de microfoon goed verbindt met de interface, maar de computer kan de interface dan niet vinden. Als ik de USB-C er helemaal in doe krijg ik het probleem zoals ik het hierboven al beschreef. Bij geluidsinstellingen kan ik dan nergens meer op klikken (ik denk omdat het te vaak een update krijgt).

Wat heb ik al geprobeerd?:
  • Ik heb de laatste drivers geïnstalleerd;
  • Ik heb de firmware gecontroleerd (in 0.2 seconde na 100x proberen o.0);
  • Ik heb een USB hub met A/C ertussen gezet om te kijken of stroom toevoer het probleem was;
  • Ik heb alle USB apparaten losgekoppeld behalve de interface;
  • Ik heb geprobeerd de BIOS te updaten naar de laatste firmware, maar met Live Update van MSI krijg ik alleen een reboot zonder update. En met M-flash kan ik geen USB apparaat vinden.
Computer specificaties:
O.S: Microsoft Windows 10 Home 64-bit
CPU: Intel Core i7-4770 @ 3.40GHz
GPU: Inno3d iChill GeForce GTX 780
Motherboard: MSI Z87-G45 (BIOS versie 1.3)
RAM: Crucial Ballistix Sport - 16 GB : 2 x 8 GB DDR3
Hard drive: Hitachi Deskstar 7K4000 (4TB) + Samsung 840 Pro Series (256 GB)
Tower: Corsair Obsidian Series 650D
Power supply: Corsair HX850

Ik hoor graag wat jullie denken!
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
25.824
Waarderingsscore
493
Punten
83
Werkt op de laptop wel, waarom dan die niet gebruiken?

Tis al een wat verouderd moederbord en miss. een compatibliteitsprobleem met die USB3.1/USB C.
Energieinstelling voor die poort staat op altijd aan?
 

vincentvm

Bekend gezicht
Lid geworden
13 nov 2011
Berichten
110
Waarderingsscore
0
Punten
16
Dankjwel voor je reactie. De laptop is van werk en ik wil de microfoon ook privé gaan gebruiken op mijn PC.

Ik zag op Reddit een post om een USB 3.1 gen 1 om te zetten naar een USB 3.1 gen 2 met een interne adapter voor het moederboord. "Going to try and use this Y splitter in combination with this USB 3.0 to Gen 2 adapter". Kan dit het probleem oplossen? Ik zag bij de product specificaties dat de snelheid van de USB poort namelijk niet groter wordt.

Ik heb verder alle energie instellingen volgens mij goed staan.

Zou een BIOS update het ook kunnen doen? Want de laptop heeft ook alleen 3.0 poorten, dus ik twijfel of dat het wel is. Bij de nieuwe versies van de BIOS staat wel dat er 'USB compatibility' updates inzitten. Maar als ik de BIOS probeer te flashen kan ik geen USB vinden... En de MSI Live Update start alleen maar mijn computer opnieuw op.
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
25.824
Waarderingsscore
493
Punten
83
Als je die live kunt doen, staat wel iets bij over USB idd maar of het gaat helpen?
 

erikdenhouter

Vaak hier
Lid geworden
14 jun 2019
Berichten
973
Waarderingsscore
73
Punten
28
Leeftijd
63
Een detail wat mij opviel maar waar ik zelf niks mee kan: Als ik de USB-C van de interface er net niet helemaal in doe werkt de interface wel en kan ik ook zien dat de microfoon goed verbindt met de interface, maar de computer kan de interface dan niet vinden.
Dit is normaal. Een USB connector connect altijd eerst de 5V (de buitenste twee aansluitingen, die zijn een mm langer) voordat de data connectie gemaakt wordt. Dus wat jij ziet is de voedingsspanning die al wel aanwezig is, maar nog geen data, nog geen 'handshake', waar het blijkbaar fout gaat.

Lijkt toch inderdaad op een compatibiliteitsprobleem, en die BIOS update toch voor elkaar zien te krijgen.
Anders misschien een computerwinkeltje in de buurt waar je even een USB insteekkaartje kan lenen om te proberen ?
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan