1. Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologie├źn. Dat houdt in dat wij het gedrag van bezoekers verzamelen, gebruiken en met derden delen om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Cookies van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen die aansluiten op uw interesses. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Vista Updates (blijft maar naar updates zoeken)

Discussie in 'Windows Vista' gestart door JeroenTV, 17 jun 2016.

  1. JeroenTV

    JeroenTV Gevestigd lid

    Hallo,

    Mijn computer had wat problemen en ik heb besloten de CD erin te gooien om alles eraf te gooien en opnieuw te beginnen. Nu weet ik van een vorige keer dat er updates beschikbaar moeten zijn maar als ik hiernaar zoek, blijft ie maar zoeken.

    De PC is dus nog geen 1x ge-update en dit is wel nodig lijkt me om normaal te functioneren.

    Windows Vista 32 bit

    Ik heb dit een keer eerder gehad en toen het uiteindelijk opgelost was had ik ineens 190 updates, is er iets waardoor ik deze kan vinden en installeren ?

    Op het wereldwijde web niet echt verder gekomen.

    B.v.d

    Jeroen
     
  2. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

    Laatst bewerkt: 17 jun 2016
  3. JeroenTV

    JeroenTV Gevestigd lid

    Op welke pagina? Zie het niet staan....

    CMD gedoe net ook geprobeerd maar heeft geen effect geloof ik...
     
  4. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

    het linkje wat je ziet staan in mijn bericht.

    --- Update ---

    hoe lang blijft hij zoeken? misschien dat het uren kan duren omdat er veel updates nodig zijn.
     
  5. JeroenTV

    JeroenTV Gevestigd lid

    Bedankt voor de Aarie, hij is al een tijdje 'bezig'maar ik betwijfel of ie daardwerkelijk iets doet. Voortgangsbalk lijkt niet vooruit te gaan namelijk en hij is dus al een tijdje bezig...
     
  6. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

    had je de link geprobeerd?

    --- Update ---

    de laatste tijd heeft windows 7 64 bits update problemen en daar duur het zeker enkele uren voor de normale updates.
    dus je zou hem eens een paar uur kunnen laten lopen.
    maar het kan ook zijn dat jij een bepaalde service pack eerst moet downloaden, voor de hij verder gaat met updaten.
     
  7. JeroenTV

    JeroenTV Gevestigd lid

    Veel gedownloade programma's hebben bij eigenschappen een blokkering zie ik, omdat ze van een andere computer afkomstig zijn. Kan dat er iets mee te maken hebben ?
     
  8. Rubensky

    Rubensky Moderator Medewerker

    Doe het volgende eens:

    Druk de Windows toet+R en typ daar services.msc Zoek vervolgens de Windows update service. Dubbelklik daar eens op dan kan je hem stoppen en vervolgens weer starten. Zoek daarna nog eens naar de updates.
     
  9. Emi

    Emi NCF Goeroe

    je zegt dat je de Windows Vista 32 bit gebruikt wetende dat Microsoft enkel nog voor de betalende Extended Support van Vista updates aanbied tot 17/04/2017 m.a.w. indien je er niet voor betaald dan verkrijg je dus geen nieuwe updates! *je kan wel al de eerdere updates ophalen zoals het service pack 1 en 2 maar deze zijn dus achterhaald .
     
  10. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

    nee dat lijkt mij niet. doe eerst eens wat Rubensky zegt, mocht dit niet helpen, kijk dan eens hier of dit dan wel werkt.
    https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=30135
     
  11. JeroenTV

    JeroenTV Gevestigd lid

    zojuist Rubensky;s advies gevolgd en helaas vind ie nog niks...Ik betaal er inderdaad niet voor EMI, betekent dat einde verhaal ?

    --- Update ---

    Microsoft.Net Frameworks werkt helaas niet...het 2e balkje loopt niet, blijft steken bij beginpunt. (geschatte download tijd 0 sec/)

    --- Update ---

    grootte 0 MB bedoelde ik
     
  12. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

  13. JeroenTV

    JeroenTV Gevestigd lid

    Ik krijg de melding:

    U kunt slechts 1 exemplaar van Wusa.exe tegelijk uitvoeren Aarie.
     
  14. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

    vreemd, het lijkt haast als of hij met iets anders bezig is.
    of heb je de updates nog lopen?
     
  15. JeroenTV

    JeroenTV Gevestigd lid

    Zou het misschien lukken om Windows 7 te downloaden via mn laptop en op een schijfje te zetten en deze proberen op deze PC te zetten ? Geen idee of het mogelijk is en of deze PC daar geschikt voor is ( oud beestje)

    --- Update ---

    Hij is inderdaad nog wel aan het zoeken Aarie, dit kan ik ook niet stopzetten...dan moet ik hem even opnieuw opstarten denk ik. Helaas moet ik zo weg maar ik ga er vanavond en/of morgen zeker mee verder.

    Zou Windows 7 een optie kunnen zijn, en zou dit alle problemen oplossen ?
     
  16. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

    dat kan alleen met een legale versie.

    heb je de updates nog lopen? zet die dan eens uit en doe dan deze link nog eens

    https://support.microsoft.com/nl-nl/kb/947821

    --- Update ---

    probeer anders morgen of je de tool via de link wel kunt laten lopen.

    windows 7 kan je volgens mij alleen kopen en dan downloaden.
     
  17. JeroenTV

    JeroenTV Gevestigd lid

    Kan ik niet gewoon eentje downloaden via een torrent-site ? Eentje met positieve comments zou toch wel werken of ?

    --- Update ---

    In ieder geval bedankt iedereen voor de hulp! Prima forum.
     
  18. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

    dat is een illegale versie? daar zou ik zelf niet aan beginnen, maar dat ligt bij jou zelf.
    maar het is dan wel zo, dat je hier op het forum dan geen hulp mee mag vragen, dit staat in de huisregels van de site.

    --- Update ---

    geen dank! ik hoor het wel als het nodig is.
     
  19. JeroenTV

    JeroenTV Gevestigd lid

    Zojuist geprobeerd Aarie maar ook zonder dat Windows zelf zoekt werkt de link niet. Voordat ik zomaar aan Windows 7 begin...Zijn er bepaalde vereisten waar een PC aan moet voldoen voor Windows 7..zoals genoemd is dit nogal een oud beestje en de kans is dus wel aanwezig dat ie t niet aankan..

    Bvd.
     
  20. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

    maar voordat je aan de installatie begint, probeer eerst het volgende eens, dit kijkt of er fouten in jou windows zitten.

    CHKDSK:
    - Open het start menu en typ "cmd"
    - Klik het zoekresultaat cmd (command prompt) met rechts aan en kies uitvoeren als administrator
    - Bevestig de prompt met ja
    - Typ "chkdsk /r", druk op enter en bevestig met "J"
    - Start de pc opnieuw op zodat de harde schijf wordt gescand op fouten

    SFC:
    - Laat de scan lopen en open daarna wederom de command prompt met de eerste drie stappen van de vorige scan.
    - Typ daarna "sfc /scannow" en druk op enter
    - Laat ook deze scan lopen en controleer of er fouten worden gevonden
    - Voer de scan bij niet herstelde fouten opnieuw uit met "sfc /scannow"



    wat is het merk en type pc wat jij nu hebt?

    dit heb je nodig voor windows 7

    Systeemvereisten voor Windows 7
    Het volgende is vereist als je Windows 7 op je pc wilt uitvoeren:

    1 gigahertz (GHz) of sneller 32-bits (x86) of 64-bits (x64) processor*

    1 gigabyte (GB) RAM (32-bits) of 2 GB RAM (64-bits)

    16 GB beschikbare vasteschijfruimte (32-bits) of 20 GB (64-bits)

    DirectX 9 grafisch apparaat met stuurprogramma WDDM 1.0 of hoger

    Aanvullende vereisten voor het gebruik van bepaalde functies:

    Internettoegang (hieraan kunnen kosten zijn verbonden)

    Afhankelijk van de resolutie kan voor het afspelen van video mogelijk extra geheugen en geavanceerde grafische hardware zijn vereist

    Voor een optimaal resultaat is voor sommige games en programma's een grafische kaart vereist die compatibel is met DirectX 10 of hoger

    Voor bepaalde functies van Windows Media Center kunnen een tv-tuner en aanvullende hardware zijn vereist

    Voor Windows Touch en tablet-pcs is specifieke hardware vereist

    Voor Thuisgroep zijn een netwerk en pcs met Windows 7 vereist

    Voor het maken van dvds/cds is een compatibel optisch station vereist

    voor BitLocker is Trusted Platform Module (TPM) 1.2 vereist

    BitLocker To Go vereist een USB-flashstation

    Voor Windows XP Mode is 1 GB RAM extra en 15 GB extra beschikbare vasteschijfruimte vereist.

    Voor muziek en geluid is audio-uitvoer vereist
     
    Laatst bewerkt: 18 jun 2016
  21. Rubensky

    Rubensky Moderator Medewerker

    Een illegale versie van Windows is altijd gevaarlijk. Daarnaast is het op dit forum niet toegestaan advies daarover te geven dus echt veel helpen kunnen we je daar niet mee.

    Probeer dit nog eens om de updates te herstellen: https://support.microsoft.com/nl-nl/kb/971058
     
  22. gouwepeer

    gouwepeer Vaak hier

    Ik kom voor 23,49 een legale Windows 7 professional tegen via "windows 7 kopen" in Google.
    Wil je gratis een legale besturingssysteem, dan is Linux wellicht interessant, afhankelijk van waar je jouw computer voor gebruikt.
    Illigale versies is vaak vragen om problemen.
     
  23. porrelaar

    porrelaar Moderator Medewerker

    [Topic verplaatst van Algemeen naar Vista]

    Ik denk dat het wel mogelijk is om jouw Vista weer up to date te krijgen.
    Emi schreef in post #9 van dit topic:
    Dat verhaal klopt echter niet helemaal. De uitgebreide ondersteuning (extended support) loopt tot 11 april 2017 en is voor iedereen gratis. Tot die datum ontvangt Windows Vista nog beveiligingsupdates.
    Dat is echter minder dan 1 jaar. Daarna is het toch echt veiliger om over te stappen naar Windows 7, 8.1 of Windows 10 (als je bij Windows wilt blijven).

    Jij hebt Vista opnieuw genstalleerd. Wanneer Service Pack 1 nog ontbreekt, heb je waarschijnlijk problemen met Windows Update.
    Klik op Start, klik dan met de rechter muisknop op Computer en kies Eigenschappen. Controleer onder Windows versie of daar een Service Pack genoemd wordt.
    Staat daar geen Service Pack 1 (of 2), dan ontbreken die nog bij jou.

    De oplossing: even nog geen gebruik maken van Windows Update, maar Service Pack 1 en 2 los downloaden via de download site van Microsoft en installeren.
    Service Pack 1 downloaden en installeren (klik op de rode knop Downloaden): https://www.microsoft.com/nl-nl/download/details.aspx?id=910
    Daarna de computer opnieuw opstarten
    Service Pack 2 downloaden en installeren (klik op de rode knop Downloaden): https://www.microsoft.com/nl-nl/download/details.aspx?id=15278
    Daarna de computer opnieuw opstarten
    En dan pas Windows Update starten en laten zoeken naar updates. Dat zoeken kan erg lang duren (uren!)

    -------------------------------------------
    Een computer die draait op Windows Vista, kan in principe ook draaien op Windows 7.
    Controleer wel de hoeveelheid genstalleerd werkgeheugen. Met slechts 1 GB aan werkgeheugen zal Windows 7 niet soepel draaien. Ook voor de 32-bits versie van Windows 7 vind ik persoonlijk 2 GB aan werkgeheugen het minimum.

    Blijft de vraag of het zin heeft om Vista weer up to date te krijgen, wanneer de ondersteuning door Microsoft al over 10 maanden stopt.
    Het voorstel van gouwepeer valt te overwegen. Volgens de aanbieders van die goedkope Windows 7 licenties zijn hun aanbiedingen legaal. Microsoft zal het daar mogelijk niet mee eens zijn, want dit zijn zogenaamde OEM licenties en volgens Microsoft mogen die niet los verkocht worden.
    Microsoft treedt hier de laatste jaren echter niet meer tegen op. Het is dus een beetje een grijs gebied.
    Het activeren van zo'n goedkope los gekochte Windows 7 OEM licentie loopt vaak niet helemaal vanzelf. Automatisch activeren lukt vaak niet. In de meeste gevallen zul je telefonisch moeten activeren.
     
    Laatst bewerkt: 18 jun 2016
  24. Emi

    Emi NCF Goeroe

    bedankt Porrelaar voor het rechtzetten ...
    ik heb dit eens ergens gelezen gehad en dacht dit moet ik hier toch eens vermelden !
    ook ik ben van mening dat de TS beter kiest voor een besturingssysteem waarmee hij/zij nog langer plezier van heeft ..n jaar is zo voorbij !
    *dat ik eerder vermelde dat men wel de eerdere updates kon ophalen wel dit was dus bedoelt op de service pack's...waarnaar jij nu linkt .
     
  25. JeroenTV

    JeroenTV Gevestigd lid

    Bedankt voor jullie reacties wederom. @ Porrelaar ik heb service pack 2 zie ik staan. Is er nu iets wat ik daarmee kan doen zodat ie Update, want dit gebeurd helaas nog steeds niet.
     
  26. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

    En dan pas Windows Update starten en laten zoeken naar updates. Dat zoeken kan erg lang duren (uren!)'
    dit stond in het bericht van Porrelaar, na het installeren van servicepack.
    dus misschien toch uren laten zoeken om te kijken of het dan wel lukt.

    --- Update ---

    anders zou je de tip van Gouwe peer nog kunnen doen, een legale versie van windows 7 kopen voor 23,95.
    want dan kun je altijd hier op de site terecht bij problemen.
     
  27. JeroenTV

    JeroenTV Gevestigd lid

    Hey, bedankt Aariee, ik zie het niet echt gebeuren als ik eerlijk ben. Altijd als ik de pc opstart dan laat ik hem zoeken voor zolang ik hem aan heb staan en vind ie niets. Windows 7 zou dan wel de enige optie zijn ben ik bang.
     
  28. Lange Pier

    Lange Pier NCF Goeroe

    https://support.microsoft.com/en-us/kb/2509997
    Deze opties nalopen zou nog kunnen.


    Indien je een andere windows wilt, zou eerst dan kijken of W10 erop kan, heb je ook voor weinig en de ondersteuning is erg lang.......

    Overigens zijn illegale windows versies helemaal niet gevaarlijk (waar haal je het vandaan) en de windows toolbox kan er prima mee om gaan.:)
     
  29. JeroenTV

    JeroenTV Gevestigd lid

    Sarcasm?:D

    Ik wou even op Kat.Ph kijken of er versies tussenstaan en waar de recensies lovend zijn. Maar als het in de winkel 20 euro o.i.d kost is dat misschien ook nog wel een overweging.
     
  30. Lange Pier

    Lange Pier NCF Goeroe

    In de winkel niet hoor, je koopt een key voor dat bedrag.
     
  31. JeroenTV

    JeroenTV Gevestigd lid

    CHKDSK:
    - Open het start menu en typ "cmd"
    - Klik het zoekresultaat cmd (command prompt) met rechts aan en kies uitvoeren als administrator
    - Bevestig de prompt met ja
    - Typ "chkdsk /r", druk op enter en bevestig met "J"
    - Start de pc opnieuw op zodat de harde schijf wordt gescand op fouten

    Ik heb dit even over het hoofd gelezen Arie....als ik de '/' intik krijg ik een '-'. Ik krijg de melding : wordt niet herkend als een interne of externe opdracht.
    En het station, pad of bestandsnaam is ongeldig.

    --- Update ---

    De SFC scannow werkt wel maar vindt geen schendingen van de integriteit
     
  32. Emi

    Emi NCF Goeroe

    het heeft dan ook geen zin om een schijf controle te starten daar ligt het dus niet aan ...
     
  33. Rubensky

    Rubensky Moderator Medewerker

    Is je internetverbinding wel stabiel en vlot? Valt deze niet steeds heel even weg? Dat kan namelijk verklaren dat de pc steeds opnieuw begint te zoeken naar de updates en ze zodoende ook niet gaat vinden.
     
  34. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

    dan kun je beter de windows 7 kopen.
     
  35. JeroenTV

    JeroenTV Gevestigd lid

    Hey Rubensky...gister viel het me op de PS4 (bekabeld) op dat ie maar 675kbps uploadt en 8,2MB download. Dit is volgens mij wel erg traag ofniet? Zou dit er mee te maken kunnen hebben ?

    Wou vandaag sowieso ff naar Tele2 bellen wat er aan de hand is
     
  36. Rubensky

    Rubensky Moderator Medewerker

    Sorry was het vergeten te zeggen maar dan zou je even moeten kijken wat je snelheid is bijvoorbeeld op www.speedtest.net
     
  37. JeroenTV

    JeroenTV Gevestigd lid

    Uhmm, die snelheid heb ik toch net vernoemd ? Of bedoel je wat anders?
     
  38. Rubensky

    Rubensky Moderator Medewerker

    Je vraagt: dat is traag of niet. Nu dat weet ik niet daar ik niet kan zien hoe snel jouw internet moet zijn. Wat voor snelheid zit er in je abonnement en wat geeft de speedtest aan daar kan je een hoop uit afleiden. Pas daarna kan je bepalen of het traag is of niet.
     
  39. porrelaar

    porrelaar Moderator Medewerker

    JeroenTV vond deze download- en uploadsnelheden: 675kbps upload en 8,2MB download
    Die resultaten zal hij gevonden hebben via www.speedtest.net of www.speedtest.nl
    In principe is die downloadsnelheid niet te laag om updates voor Windows te kunnen ontvangen. Toen ik -jaren geleden- nog geen ADSL had, maar verbinding maakte met internet via een inbelverbinding met een voor mij maximale downloadsnelheid van 48 kbps, kwamen de updates ook binnen, alleen duurde het toen veel langer.

    Of de door Jeroen gemeten downloadsnelheid wel klopt in verband met het abonnement dat hij bij Tele2 heeft afgesloten is een ander verhaal.
    Momenteel biedt Tele2 de volgende abonnementen: Light, Basis en Extra.
    Light, het goedkoopste abonnement, biedt internet tot 20 Mbps.
    Let wel, tot. Dat is het maximum voor dat abonnement. Het kan in de praktijk ook veel minder zijn. Dat hangt af van de afstand van jouw huis tot de wijkcentrale. Is de afstand groter dan 1000 meter, dan gaat de downloadsnelheid in de praktijk flink omlaag.
    De afstand tot de wijkcentrale kun je meten. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de volgende website: http://www.speedtest.nl/adsl/
    Typ daar je postcode in, bijvoorbeeld 1234AB en klink op Zoek.
    Je krijgt dan een lijst met afstanden tot wijkcentrales. Bovenaan vind je de afstand van jouw huis tot de dichtstbijzijnde wijkcentrale.
    In de grafiek onder dat lijstje zie je dat bij een afstand groter dan 1000 meter de downloadsnelheid sterk gaat afnemen.

    Dan moet je ook nog in overweging nemen dat de gemeten afstanden hemelsbreed zijn. In werkelijkheid zal de afstand nog groter zijn, want de telefoonkabel ligt in de grond en die volgt de (soms kronkelende) loop van wegen die van de wijkcentrale naar jouw huis lopen.

    Wanneer Jeroen niet middenin een dorp of stad woont, maar in een buitengebied, dan zal de grote afstand tot de wijkcentrale de oorzaak zijn van zijn relatief lage downloadsnelheid.
     
    Laatst bewerkt: 20 jun 2016
  40. Rubensky

    Rubensky Moderator Medewerker

    In dit alles heb je gelijk Porrelaar, waar het mij om ging is als de internet verbinding steeds wegvalt dan kan het zo zijn dat bij een herstel van de verbinding de pc opnieuw begint met zoeken naar de updates. Daarom wilde ik het even weten. En ik kan niet bepalen of de snelheid laag is als ik de door jou genoemde gegevens niet heb zoals de snelheid van het abonnement e.d. Maar inderdaad had hij de huidige snelheden natuurlijk al ergens mee gevonden. :wall:

    Je uitleg zal voor velen verhelderend zijn. Wel is het zo dat, als je glasvezel hebt, de afstanden minder relevant zijn.
     
    Laatst bewerkt: 20 jun 2016
  41. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

    kunt altijd eens het modem resetten, dit wil soms nog wel eens helpen.
     
  42. JeroenTV

    JeroenTV Gevestigd lid

    Ik heb inderdaad dat light pakket van Tele2. Het schijnt dat de uploadsnelheid daar tot max 1 MB kan komen, ik zit rond de 0,7. Ik kan momenteel amper een potje Fifa online spelen...ik denk dat ik maar een abbonementje sneller neem.
     
  43. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

    is de snelheid altijd zo traag geweest? want anders kun er meer aan de hand zijn.
     
  44. JeroenTV

    JeroenTV Gevestigd lid

    We hebben net een week nieuw internet, we zijn overgestapt vanwege een prijsverhoging van KPN. Mijn geheugen is een beetje als een zeef maar ik geloof dat de pc hiervoor ook al niet te best meer werkte.
     
  45. Rubensky

    Rubensky Moderator Medewerker

    Had je bij KPN geen sneller abonnement dan dat je nu hebt bij Tele2? Dan valt het misschien daarom tegen.
     
  46. aarie25

    aarie25 Heeft veel posts

    hoeveel mb abonnement heb jij daar dan?
    als het voor de tijd al zo was, kan je te ver van de kast in de straat van zitten.
     
  47. Rubensky

    Rubensky Moderator Medewerker

    Laatst bewerkt: 21 jun 2016

Deel Deze Pagina