• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Nieuws VLC media player installeert door bug in updatefunctie geen nieuwe versies

Status
Niet open voor verdere reacties.

Aarie25

NCF Goeroe
Forumleiding
Moderator
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
25.776
Waarderingsscore
1.403
Softwareontwikkelaar VideoLAN heeft een nieuwe versie van VLC media player voor Windows uitgebracht die een probleem met de automatische updatefunctie verhelpt. De bug werd in versie 3.0.12 geïntroduceerd en zorgt ervoor dat VLC nieuwe versies wel downloadt maar niet installeert. Dit is een beveiligingsrisico voor gebruikers, aangezien versie 3.0.12 verschillende kwetsbaarheden bevat die in versie 3.0.13 zijn verholpen.


Deze versie is bij gebruikers van VLC versie 3.0.12 op Windows echter nooit geïnstalleerd. De nu uitgebrachte versie 3.0.14 verhelpt dit probleem, maar moet na de automatische download wel handmatig worden geïnstalleerd. VLC laat wel aan gebruikers zien dat het installatieprogramma van de nieuwe versie vanwege een fout niet kan worden gestart. Daarnaast kunnen gebruikers ervoor kiezen om de nieuwe versie via VideoLAN.org te downloaden.
 
@Aarie25

Bedankt voor de Tip, ik vond het al raar dat het zolang duurde voor een nieuwe Update
 
@Johannes1956

Geen dank, zo worden lekken tenminste weer gedicht.
 
het programma "patch my pc"regelt een groot aantal updates spontaan en gemakkelijk. Zowel bv. MBAM (recent ter discussie) als ook bijvoorbeeld VLC.
 
VLC is een handige tool. Maar zo nu en dan opvallend lek.
 
Dat betekent: regelmatig kijken naar updates van VLC (mijn school was het VCL..)?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan