• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Vraag 10 - (Nationale Computer Quiz 2011)

Martijn

Vaak hier
Lid geworden
27 sep 2011
Berichten
681
Waarderingsscore
0
Nationale Computer Quiz 2011
Wie is de computerkenner van Nederland en gaat er vandoor met de Nikon Coolpix S3100 digitale camera!?

Dit is de vraag van vrijdag 23 december 2011. Je hebt tot 10.00 uur, maandagochtend 26 december om deze vraag te beantwoorden; daarna verschijnt de volgende vraag. Geef je antwoord als reactie op dit bericht. Het antwoord van jou en van de overige deelnemers zijn niet direct zichtbaar en kun je pas bekijken wanneer de volgende vraag is geplaatst.

Let op: Daarnaast telt altijd je eerst gegeven antwoord! Geef je meerdere antwoorden, dan zullen wij alleen je eerste antwoord meetellen.

Vraag 10
"Ondanks de welbekende driver-errors, blue screens en nog meer foutmeldingen waar Windows-gebruikers graag over grappen, worden sommige van de meest technologisch geavanceerde machines ter wereld door Windows in werking gehouden. In 1997 ging dat fout toen een miljarden kostend voertuig dat op Windows NT liep in een keer geen kant meer op kon. Wat voor soort voertuig was dit en wat ging er fout?"

TOELICHTING: bij ‘soort voertuig’, wel iets gedetailleerder dan ‘auto, boot, vliegtuig’. Hoeft geen naam of type, maar wel wat voor soort.

Overgebleven deelnemers
Op dit moment 9 deelnemers...wanneer je de vorige vraag juist hebt beantwoord ontvang je een berichtje voor de volgende vraag.
  • ewald_L
  • germ
  • hehe
  • ikki007
  • WoTeX
  • Naxiz
  • Weballey
  • YdieresiS
  • Dave
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dit was de USS Yorktown, een schip van de United States Navy. De fout ontstond nadat iemand een 0 (nul) ingevoerd had in een database, waardoor een 'delen door 0'-fout ontstond.
 
Een Amerikaans Marineschip. Heeft ongeveer 2,5 uur 'dood' in het water gedreven...

Het ging hier om de USS Yorktown, een geleide-raket kruiser, en we hebben ook beeld:
ship1.jpg


De fout die is opgetreden kwam toen een crewlid per ongeluk een 0 invoerde in een invulveld. De machine begon toen meerdere dingen door 0 te delen, wat een buffer overflow veroorzaakte.

Daardoor crashte het zaakje, en lag het schip stil.
 
Dit was de USS Yorktown (DDG-48/CG-48), een oorlogsschip (kruiser). Men voerde aan boord een 0 in in een databaseveld, dit veroorzaakte een division by zero. En wat we leren op school: delen door 0 is flauwekul! Deze deling veroorzaakte een buffer overflow waardoor alle computers op de LAN, waaronder de voortstuwingscomputer, crashten.
 
Sojourner rover, Mars Pathfinder, landed successfully on July 4, 1997. Communications were lost on September 27, 1997.
 
De boot genaamd USS Yorktown (CG-48) draaide op Windows NT 4.0 en crashte op 21 september 1997 toen een werknemer een 0 in de database invoerde waardoor er een division by zero error kwam, hierdoor vielen alle machines die Windows NT 4.0 beheerde uit.
 
Oorlogsschip USS Yorktown.

Er werd een 0 in de database ingevoerd, waardoor er een division by zero optrad. Alle systemen op Windows NT weigerden hierdoor dienst, het schip werd hierdoor tijdelijk onbruikbaar.
 
Het ging hier inderdaad om het Amerikaanse marineschip de USS Yorktown, welke door een 'division by zero'-error stil kwam te liggen. We gaan met 6 deelnemers door naar vraag 11!
 
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan