Advies vraag over 2de monitor

Eef van de goor

Nieuw lid
Lid geworden
28 apr 2021
Berichten
3
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leeftijd
18
hai, ik heb een tweede monitor gekocht
mijn probleem is dat ik mijn eerst op de hdmi van mijn videokaart heb aangesloten en nu de 2de op mijn hdmi van moederboard wil aansluiten alleen werkt hij dan niet
het ligt niet aan de monitor want alles getest en toen deed ie het wel

hoe zou ik dit op moeten lossen?

groeten Eef
 

Enigma147

Junior lid
Lid geworden
25 nov 2020
Berichten
70
Waarderingsscore
9
Punten
0
Vaak worden videokaarten op het moederbord uitgeschakeld als er een losse videokaart geplaatst wordt.

Je kan hem helemaal niet aansluiten op je videokaart? Ook niet met een andere kabel/adapter?

Je kan ook kijken of je in de bios van de de computer een optie hebt om de videokaart op het moederbord aan kan zetten, die optie hebben sommige moederborden.

Wil je meer weten moet je ook even vermelden welk moederbord, videokaart en monitoren je hebt (merk en model, liefst zo gedetailleerd mogelijk, zodat we ze op kunnen zoeken), dan kunnen we iets meer in details treden wat voor mogelijkheden je eventueel nog meer hebt of wat je nodig hebt om het wel werkend te krijgen.
 

Eef van de goor

Nieuw lid
Lid geworden
28 apr 2021
Berichten
3
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leeftijd
18
Vaak worden videokaarten op het moederbord uitgeschakeld als er een losse videokaart geplaatst wordt.

Je kan hem helemaal niet aansluiten op je videokaart? Ook niet met een andere kabel/adapter?

Je kan ook kijken of je in de bios van de de computer een optie hebt om de videokaart op het moederbord aan kan zetten, die optie hebben sommige moederborden.

Wil je meer weten moet je ook even vermelden welk moederbord, videokaart en monitoren je hebt (merk en model, liefst zo gedetailleerd mogelijk, zodat we ze op kunnen zoeken), dan kunnen we iets meer in details treden wat voor mogelijkheden je eventueel nog meer hebt of wat je nodig hebt om het wel werkend te krijgen.


mijn videokaart is de 1650 waarvan hdmi werkt met daarbij monitor

ACER Nitro VG220QBMIIX​


bij moederbord is de msi a320m-a pro waarop de hdmi niet werkt
2de monitor is de

Dell E2414H​


dit is wat ik heb
alvast bedankt voor je hulp
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
26.088
Waarderingsscore
499
Punten
0
En welke cpu zit erin?
Bij Intel cpu borden kun je in de bios de IGP samen met de PEG laten werken, bij AMD systemen is dat afhankelijk van de CPU of dat kan.

En die videokaart heeft toch wel meer uitgangen? een DP uitgang is ook om te zetten naar een hdmi via een adapter.
 

Eef van de goor

Nieuw lid
Lid geworden
28 apr 2021
Berichten
3
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leeftijd
18
En welke cpu zit erin?
Bij Intel cpu borden kun je in de bios de IGP samen met de PEG laten werken, bij AMD systemen is dat afhankelijk van de CPU of dat kan.

En die videokaart heeft toch wel meer uitgangen? een DP uitgang is ook om te zetten naar een hdmi via een adapter.

cpu is ryzen 3 3100

ik ga dan even kijken of ik het met een dp uitgang kan proberen
 

artstudiog

pc-aholic
Lid geworden
10 jul 2012
Berichten
2.483
Waarderingsscore
111
Punten
0
Leeftijd
62
Locatie
Wuustwezel (B)
Die CPU heeft geen ingebouwde video (shared graphics) dus kan je alleen maar werken met een aparte videokaart.
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
26.088
Waarderingsscore
499
Punten
0

boertje125

Gewaardeerd
Lid geworden
19 jul 2005
Berichten
1.793
Waarderingsscore
38
Punten
0
Leeftijd
51
Bij dell komt het voor dat de poorten van het moederbord er wel op zitten maar niet werken
als er standaard een videokaart in zat vanuit de fabriek.
de poorten zijn dan meestal afgedopt

welke cpu zit er in die kast
de meeste cpu hebben meerdere aansluitmogelijkheden al moet je dan mischien een monitor aansluiting gebruiken of een dvi

er zijn voor al die kabels verlopen als je monitor op hdmi moet
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan