• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

WDB bestanden inlezen

Status
Niet open voor verdere reacties.

jbiggie

Nieuw lid
Lid geworden
21 jan 2010
Berichten
11
Waarderingsscore
0
Ik heb nog bestanden uit de oude Works suite van Microsoft. Die ooit is "opgeheven", maar is heb dus nog oude bestanden daarvan, extensie wdb. Ik heb op internet vanalles gezocht maar kom niet tot een oplossing om ze correct in te lezen. In de kladblok kan ik welflarden tekst terughalen, maar geen datums en cijfers wat ik nou net wil. Heeft iemand enig idee hoe dat nog te doen?
 
Als ik online kijk, dan zou je de bestanden moeten converteren.
Zie één van de meerdere sites daarover.

Microsoft Works wordt al tijden niet meer ondersteund en de Works Database-bestanden (.wdb) kunnen ook niet meer door het Excel-programma van de laatste Office-versies worden ingelezen. Het bestand moet dus geconverteerd worden om weer bewerkt te kunnen worden in Excel.

Je bent niet de eerste die dit ervaart. Er is dus al een convertor ontwikkeld in de vorm van een Java-applet met de naam Works Database Converter. Die kun je downloaden op http://www.codealchemists.com/worksdatabaseconverter/ WorksDatabaseConverter.jnlpworksdatabaseconverter/ WorksDatabaseConverter.jnlp
Dit is dus een Java-applicatie. Dat wil zeggen dat Java-runtime geïnstalleerd moet worden, voordat je de convertor kan draaien. Java-runtime op je computer geeft een beveiligingsrisico, omdat kwaadwillenden daar gebruik van kunnen maken. De laatste versies hebben echter maatregelen ingebouwd om die risico’s te beperken. Desondanks wordt het aanbevolen om Java-runtime weer te verwijderen zodra je de conversies hebt uitgevoerd en je Java niet nodig hebt voor andere toepassingen. Java-runtime is gratis te downloaden op https://www.java.com/nl/download.
Zodra de Java-runtime omgeving is geïnstalleerd, worden *.jnlp-bestanden automatisch gekoppeld en kun je met dubbelklikken de Works DataBase Convertor openen. Je moet als eerste de beveiligingsrisico’s accepteren en vervolgens opent de convertor die je vraagt om het bronbestand en de bestandsnaam voor opslag. Je kunt kiezen uit conversie naar Excel of CSV.
 
Ik gebruik ook nog steeds tekstbestanden, spreadsheets en databestanden van de works suite zonder problemen met ms-office 2021. Wel de voorlaatste works versie 8.5 want met 9.0 lukt het bij mij ook niet.
Ik heb daarvoor geen convertor nodig. Gewoon klikken en het bestand opent met office.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan