Opgelost Windows 10 64-bit schoon installeren - hoe?

jannijssen49

Gevestigd lid
Lid geworden
4 mrt 2006
Berichten
213
Waarderingsscore
0
Punten
16
Locatie
Liempde
Sinds enige tijd is mijn internet op mijn Dell Optiplex 755 niet vooruit te branden. Vaak krijg ik de melding (in Google Chrome) dat een pagina niet geopend kan worden.
Volgens mijn Ziggo abonnement zou ik 250 Mbps snelheid moeten kunnen halen, die ik op mijn laptop met gemak ook haal.
Als ik echter op deze pc een speedtest uitvoer, komt de downloadsnelheid meestal niet boven de 20 Mbps terwijl de uploadsnelheid weer wel rond dezelfde waarde aangeeft (die vlgs abo 25 Mbps is).
Ik heb al geprobeerd via de Ziggo community een oplossing te vinden, maar helaas dat heeft geen resultaat opgeleverd.
Ik heb het gevoel dat er illegale software op de achtergrond draait, maar harde bewijzen heb ik daar niet voor gevonden. Dus misschien zit ik wel helemaal verkeerd met die gedachte :).
Daarom ga ik hier te rade, in de hoop dat jullie me wel kunnen helpen.
Ik heb de Farbar Recovery Scan Tool gedownload en laten draaien, conform de beschrijving en de aangemaakte bestanden hier als bijlage toegevoegd.
Overigens werkte de link in de Thread niet en heb ik de software via een andere site gedownload.
 

Bijlagen

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.519
Waarderingsscore
584
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Jou Windows 10 is ooit een upgrade geweest uit Windows 7 die feitelijk ook slecht onderhouden is geweest, te zien aan de vele lege GWX-taken.

Met nog geen 4GB aan werkgeheugen ook een ramdisk gebruiken, is vragen om problemen!

Ik raad je aan een SSD aan te schaffen voor een schone Windows 10 installatie (32-bit) - de HD kan voor opslag gebruikt blijven!
 

Najsnarf

Elite lid
Lid geworden
11 sep 2013
Berichten
6.001
Waarderingsscore
18
Punten
38
hopelijk komt er nog een oplossing voorbij, want het interesseert mij wel.
 

jannijssen49

Gevestigd lid
Lid geworden
4 mrt 2006
Berichten
213
Waarderingsscore
0
Punten
16
Locatie
Liempde
Jou Windows 10 is ooit een upgrade geweest uit Windows 7 die feitelijk ook slecht onderhouden is geweest, te zien aan de vele lege GWX-taken.

Met nog geen 4GB aan werkgeheugen ook een ramdisk gebruiken, is vragen om problemen!

Ik raad je aan een SSD aan te schaffen voor een schone Windows 10 installatie (32-bit) - de HD kan voor opslag gebruikt blijven!
Beste Abraham 54,

allereerst mijn dank voor jouw en excuses voor mijn late reactie.

Ik heb er niet zo heel veel verstand van, dus aub begrip voor eventuele domme vragen, maar volgens mij heb ik 8 GB aan werkgeheugen in mijn pc geplaatst. En van Ramdisk heb ik helemaal geen kaas gegeten, dus kun je wellicht aangeven hoe ik dit eventueel aan kan passen, zodat het werkgeheugen wel gebruik maakt van de volle 8 GB?
Wat betreft de 'vele lege' GWX-taken? Hoe kan ik dat aanpassen of die taken verwijderen?

Overigens heb ik naast dit systeem (Dell Optiplex 755) ook nog een Dell Optiplex 780, waar ik geen problemen mee heb.

Tenslotte je advies voor de aanschaf van een SSD schijf. Welk merk en type adviseer je dan?

Alvast bedankt voor je reactie.
 

Bijlagen

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.519
Waarderingsscore
584
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Onderstaande is uit het Addition-log gehaald:

BIOS: Dell Inc. A10 04/30/2008
Motherboard: Dell Inc. 0PU052
Prozessor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz
Percentage geheugen in gebruik: 83%
Totaal fysiek RAM-geheugen: 3060.61 MB
Beschikbaar fysiek RAM-geheugen: 500.04 MB
Totaal Virtueel geheugen: 4792.13 MB
Beschikbaar Virtueel geheugen: 1491.12 MB

In die PC met 8 GB gebruikt Windows enkel 4 GB werkgeheugen, omdat het een 32-bit versie is.

Schone installatie doen met Windows 10 64-bit - dan worden de volle 8 GB werkgeheugen gebruikt.
 

jannijssen49

Gevestigd lid
Lid geworden
4 mrt 2006
Berichten
213
Waarderingsscore
0
Punten
16
Locatie
Liempde
Onderstaande is uit het Addition-log gehaald:

BIOS: Dell Inc. A10 04/30/2008
Motherboard: Dell Inc. 0PU052
Prozessor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz
Percentage geheugen in gebruik: 83%
Totaal fysiek RAM-geheugen: 3060.61 MB
Beschikbaar fysiek RAM-geheugen: 500.04 MB
Totaal Virtueel geheugen: 4792.13 MB
Beschikbaar Virtueel geheugen: 1491.12 MB

In die PC met 8 GB gebruikt Windows enkel 4 GB werkgeheugen, omdat het een 32-bit versie is.

Schone installatie doen met Windows 10 64-bit - dan worden de volle 8 GB werkgeheugen gebruikt.
Ok. Kun je ook aangeven hoe ik een 'schone installatie' uit moet voeren?
 

Abraham54

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
9 aug 2007
Berichten
270.519
Waarderingsscore
584
Punten
113
Leeftijd
66
Locatie
Grootste stad van Oost-Nederland
Hoe een schone installatie doen is niet onderdeel van HJT, maar daarvoor verplaats ik deze discussie naar het Windows 10 forum!
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
25.304
Waarderingsscore
441
Punten
83

FrankTLage

Nieuw lid
Lid geworden
4 okt 2019
Berichten
1
Waarderingsscore
0
Punten
1
Leeftijd
27
Hier heb je een stappenplan hoe je gemakkelijk een schone installatie kan uitvoeren. Als je het idee hebt dat er illegale software op de achtergrond draait moet je dat ook even uitzoeken hier kun je lezen hoe je je productcode opzoekt. Als je deze hebt moet je even kijken wat voor een licentie het is. Vanaf daar is gemakkelijk op te zoeken of deze legaal of illegaal is
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
25.304
Waarderingsscore
441
Punten
83

Aarie25

Moderator
Forumleiding
Lid geworden
12 apr 2013
Berichten
21.539
Waarderingsscore
608
Punten
113
Leeftijd
39
Locatie
Gelderland
Is de schone installatie gelukt!
Ik heb hem voor nu op opgelost gezet, als ik er nu een slotje opzet kun je niet meer reageren.
 
Bovenaan Onderaan