• De afgelopen dagen zijn er meerdere fora waarop bestaande accounts worden overgenomen door spammers. De gebruikersnamen en wachtwoorden zijn via een hack of een lek via andere sites buitgemaakt. Via have i been pwned? kan je controleren of jouw gegeven ook zijn buitgemaakt. Wijzig bij twijfel jouw wachtwoord of schakel de twee-staps-verificatie in.

Windows 10 Fall Creatord Update

Status
Niet open voor verdere reacties.
Het is afwachten. Wel moeten we bedenken dat wanneer er zaken gaan veranderen dit niet altijd tot gemak en de tevredenheid van de gebruikers is.
 
Er komt wel weer andere dingen voor terug.
Ook had ik laatst gelezen dat Emet standaard ingebouwd gaat worden als extra beveiliging.


Op de deprecated-lijst staan onder andere Microsoft Paint, Sync Your Settings, Windows PowerShell 2.0 en enkele trusted platform module-functies. Sync Your Settings krijgt in een toekomstige update een vervanger, belooft Microsoft. Paint heeft in de vorm van Paint 3D een opvolger gekregen.

De Fall Creators Update brengt eind dit jaar onder andere een nieuwe visuele weergave naar het besturingssysteem die Microsoft Fluent Design System noemt. Daarnaast komen de functies Timeline en OneDrive Files On-Demand naar het OS.
 
Ik zie net dat Emet het alleen voor Enterprise gebruikers gaat gelden.
Tweakers
 
Voor de liefhebbers van Paint.

Microsoft verplaatst MS Paint naar de Windows Store

MS Paint komt naar de Windows Store en blijft op die manier beschikbaar voor Windows 10-gebruikers. Het oude bekende tekenprogramma zal in de toekomst na de eerste setup niet meer standaard in Microsofts besturingssysteem staan.

MS Paint zal in de Windows Store als gratis download beschikbaar blijven, zegt Microsoft. Uit de mededeling valt op te maken dat het tekenprogramma uit Windows 10 gehaald wordt. Vanaf de Creators Update bevat het Windows 10 Paint 3D en dit tekenprogramma bevat veel functies die ook in MS Paint zitten en bovendien blijven er updates uitkomen voor Paint 3D, aldus Microsoft. MS Paint lijkt daarmee geen updates meer te krijgen.

Met de mededeling hoopt Microsoft duidelijkheid te verschaffen over het lot van het aloude programma. Maandag maakte Microsoft bekend dat MS Paint op de deprecated-lijst van Windows 10-functies staat die niet meer onderhouden worden. Op die lijst verduidelijkt Microsoft nu ook dat Paint naar de Store gaat. Oorspronkelijk stond dit er niet bij, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij 3D Builder.

Paint zit in Windows vanaf versie 1.0 die in 1985 verscheen. Met name de eenvoud maakte dat het programma al die tijd populair bleef, al leek de liefde voor Paint de afgelopen jaren juist te komen door de amateuristisch uitziende creaties die ermee te maken zijn.
 
Ik gebruik het ouderwetse Paint toch nog regelmatig om even snel een kleine bewerking te doen. Juist vanwege zijn eenvoud is het zo handig om het even daarmee te doen.
 
Het wordt langzaam aan iets beter wat betreft de privacy.

Microsoft breidt permissiemodel Windows 10 verder uit

Met de Fall Creators Update voor Windows 10 die volgende maand is het permissiemodel van het besturingssysteem verder uitgebreid, zo laat Microsoft vandaag in een blogposting weten. Op dit moment vragen apps alleen in het geval van locatiegegevens om toestemming van de gebruiker.

Het permissiemodel gaat straks verder dan alleen locatiegegevens, maar zal ook hardware en andere onderdelen omvatten, zoals camera, microfoon, contacten en kalender. Zodoende kunnen gebruikers kiezen welke apps informatie van het systeem kunnen opvragen. Het permissiemodel geldt alleen voor apps die via de Microsoft Store zijn gedownload. Daarnaast zullen de nieuwe verzoeken om permissies alleen gelden voor apps die na de Fall Creators Update zijn geïnstalleerd.

Verder heeft Microsoft aanpassingen doorgevoerd met betrekking tot het tonen van privacy-informatie tijdens de installatie. Het privacyscherm dat tijdens de installatie wordt getoond, en waar gebruikers opties met betrekking tot diagnostische data, locatiegegevens, advertenties en spraakherkenning kunnen instellen, bevat nu verwijzingen naar het specifieke onderdeel in de privacyverklaring. De Fall Creators Update wordt op 17 oktober gelanceerd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan