Windows 11

Humpie7

Junior lid
Lid geworden
6 mrt 2014
Berichten
45
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik krijg een melding dat ik deze pc moet beveilgd opstarten ondersteunen ( SSD schijf staat op MBR )
ook wordt er vermeld TMP 2,0 inschakelen op de pc .
het gaat om een Asus TUF B450-plus moederbord.
In de Bios staat ingesteld
Boot\CSM (Compatibility Support Module )
Launch CSM = Enabled
Boot Device Control = UEFI and Legacy OPROM
Boot From Network Devices = Legacy only
Boot from Storage Devices = Legacy only
Boot From PCI-E Expansion Devices = Legacy only
staat bij tabblad Advanced/AMD ftmp configratie
AMD fTMP Switch Disabled
Erase fTMP NV for factory reset Enabled
Kunnen jullie mij advies geven hoe ik dit kan instellen , en of ik nog andere handelingen moet verichten zodat ik windows 11 kan installeren.
Met vriendelijke groet,
Humpie7
 

Bijlagen

  • IMG_20211012_154527.jpg
    IMG_20211012_154527.jpg
    352,8 KB · Weergaven: 35
  • IMG_20211012_154542.jpg
    IMG_20211012_154542.jpg
    307,3 KB · Weergaven: 32

nlreiniernl

Vaak hier
Lid geworden
10 jun 2007
Berichten
555
Waarderingsscore
23
Punten
0
Leeftijd
30
Je moet een TPM 2.0 chip hebben om Windows 11 te kunnen installeren.
fTPM werkt op een iets andere manier maar het zou met fTPM moeten werken.

Dus: zet fTPM aan, download dit programma en kijk of je computer dan voldoet aan de eisen om Windows 11 te installeren.
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
26.423
Waarderingsscore
536
Punten
0
In CSM mode wordt de BIOS geëmuleerd en dat is niet de bedoeling, W11 wil een UEFI zien met de fTPM en secure boot aan.
Ook wil een UEFI systeem een GPT ingedeelde bootschijf en die staat nu op MBR.
 

iMousE

Linux is een zegen.
Lid geworden
22 jan 2021
Berichten
50
Waarderingsscore
6
Punten
0
Leeftijd
60
@Humpie7 - draai je nu met Windows 10?

Zoja activeer dan in het bios ftPM en start weer op in Windows 10.

Ga in Windows 10 dan naar Instellingen > Bijwerken en beveiliging
klik dan in de linkerkolom op Windows beveiliging.
In Windows beveiliging klik je op Apparaat beveiliging.
Is er een beveiligingsprocessor aanwezig dan zal deze niet actief zijn!
Om de beveiligingsprocessor te activeren klikt u op
Probleemoplossing voor beveiligingsprocessor - volg daarna de meldingen van uw computer op.

Na opnieuw opstarten ga je in Instellingen weer dezelfde weg om de beveiligingsprocessor
te controleren.

Je zal nu Gereed zien staan, dat betekent dat de beveiligingsprocessor gereed is.
En je kan zien welke versie beveiligingsprocessor er nu is.
Lager dan versie 2.0 betekent dat de computer niet voldoet aan Windows 11.

Nog iets belangrijks - SecureBoot moet in UEfi ook ingesteld worden, is ook een vereiste voor Windows 11.

Is het echter 2.0 - dan zal je Windows 11 schoon moeten installeren, waarbij het bios inderdaad eerst op alleen Uefi ingesteld wordt.

Niet in Windows 10 je bios omzetten naar enkel Uefi, Windows kan dan niet meer opstarten.
 

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
26.423
Waarderingsscore
536
Punten
0
Wordt alleen nergens de CPU vermeld, als die niet aan de eisen voldoet houdt het op, dan wordt het een zinloze exercitie.
 

iMousE

Linux is een zegen.
Lid geworden
22 jan 2021
Berichten
50
Waarderingsscore
6
Punten
0
Leeftijd
60
AMD Ryzen1 of AMD Ryzen2
 
TS
TS
H

Humpie7

Junior lid
Lid geworden
6 mrt 2014
Berichten
45
Waarderingsscore
0
Punten
0
Ik draai op windows 10 64
Als ik deze in de bios enable doet krijg ik een melding onder andere dat als ik dit instel bitlocker alles versleutelt wordt ? foto toegevoegt
Hoe kan ik zien welke AMD Ryzen 1 of 2 heb
SecureBoot moet in UEfi ook ingesteld worden , en mijn ssd moet op GPT omgezet worden klopt
dat ?
Ik ben niet zo thuis in de bios omdat ik bang bent als ik iets verkeerd doe dat mijn bios niet meer opstart .
 

Bijlagen

  • bios ryzen 5 3400G.PNG
    bios ryzen 5 3400G.PNG
    130 KB · Weergaven: 14
  • marjaKnipsel.PNG
    marjaKnipsel.PNG
    83,4 KB · Weergaven: 9
  • knipsel.PNG
    knipsel.PNG
    56,8 KB · Weergaven: 9
  • Knipsel.JPG
    Knipsel.JPG
    111,7 KB · Weergaven: 19

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
26.423
Waarderingsscore
536
Punten
0

Staat nog op CSM, die moet UEFI worden en die switch op disabled laten en test, doe je een verse W11 install?
Anders dien je W10 eerst aan te passen qua GPT enzo.
 
TS
TS
H

Humpie7

Junior lid
Lid geworden
6 mrt 2014
Berichten
45
Waarderingsscore
0
Punten
0
waar kan ik die vinden in de bios CSM op UEFI zetten ? is dat het eerste plaatje wat ik gepost heb.
Als windows 11 verse instal doet , past windows dan de ssd aan naar GTP.
en bij geen schone installatie zelf onder windows programma van MBR/ na GPT omzetten , en dan wachten via update van windows ,om windows 11 te kunnen installeren.
 

Bijlagen

  • IMG_20211012_154527.jpg
    IMG_20211012_154527.jpg
    352,8 KB · Weergaven: 9

Lange Pier

NCF Goeroe
Lid geworden
4 nov 2008
Berichten
26.423
Waarderingsscore
536
Punten
0
Lees wat er onderin staat.
Dan krijg je ook de secure boot optie.



Of W10 dat allemaal accepteert ga je van zelf zien.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan Onderaan